HOME SHOPPING

8 εντυπωσιακά φυτά εσωτερικού χώρου για να κάνεις δώρο στους plant lovers της ζωής σου

iStock

Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είναι για να ανταλλάζουμε δώρα με τους αγαπημένους μας. Σωστά; Σωστά. Κανείς δεν διαφωνεί με αυτό. Όμως, η επιλογή τους δεν θα πρέπει να είναι τυχαία και σίγουρα δεν θα πρέπει να βασίζεται στον στιγμιαίο ενθουσιασμό που θα προκαλέσει στον παραλήπτη του. Ενθουσιασμός που – από εκεί κι έπειτα, θα μετατραπεί σε αδιαφορία, καθώς θα μιλάμε για ένα παντελώς άχρηστο ή και αχρείαστο αντικείμενο. Πχ. ένα λούτρινο αρκουδάκι που να γράφει Merry Christmas. Άσ’ το ξανά στο ράφι καλύτερα.

Τι θέλω να πω με αυτό; Ότι είναι πολύ προτιμότερο να κάνεις στοχευμένες και προσεκτικές αγορές δώρων που θα ενθουσιάσουν, αλλά θα σημαίνουν και κάτι για τους αγαπημένους σου. Εάν για παράδειγμα, στη ζωή σου υπάρχουν άτομα που ανήκουν στο fan club των φυτών, τότε το δώρο τους βρίσκεται κάπου ανάμεσα στα παρακάτω φυτά εσωτερικού χώρου.

Αυτά τα φυτα θα γίνουν το καλύτερο δώρο για τους plant lovers της ζωης σου

φυτά
PRAKTIKER

Κοκοφοίνικας Cocos 80-100 εκ. σε γλάστρα

Ο Κοκοφοίνικας (Cocos nucifera), γνωστός και ως τροπική καρύδα, είναι μέλος της οικογένειας των φοινικοειδών, με καταγωγή την Νοτιοανατολική Ασία και Ειρηνικό. Είναι το νούμερο ένα εξωτικό φυτό για εσωτερικό χώρο. Κύριο χαρακτηριστικό της εμφάνισης του, η καρύδα στην βάση του φυτού, μαζί με τα μεγάλα φύλλα. Είναι απαιτητικός στο ηλιακό φως και δεν αναπτύσσεται ικανοποιητικά υπό σκιά ή υπό συνθήκες συννεφιάς. Χρειάζεται πότισμα σε συχνά διαστήματα, περίπου 2 φορές την εβδομάδα, από την άνοιξη ως το φθινόπωρο και μία φορά την εβδομάδα, την περίοδο του χειμώνα . Χρειάζεται συνθήκες υψηλής σχετικής υγρασίας (80-90%). Για την εξασφάλιση της υγρασίας, καλό είναι να ψεκάζονται τα φύλλα του την περίοδο του καλοκαιριού με ένα ψεκαστήρα, ιδανικές θερμοκρασίες εσωτερικού χώρου από 20-23° C κι ελάχιστη θερμοκρασία ανάπτυξης 15° C.
19,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
PACHIRA Φυτό
IKEA

PACHIRA Φυτό

Η παχίρα βρίσκεται ανάμεσα στα φυτά εσωτερικού χώρου που φέρνουν τύχη και μπορεί να ξεπεράσει τα 10 μέτρα σε ύψος και έχει ελάχιστες καλλωπιστικές απαιτήσεις. Αναπτύσσεται καλύτερα σε φωτεινό μέρος μέσα στο σπίτι αλλά όχι σε άμεσο ηλιακό φως που μπορεί να προκαλέσει έγκαυμα στα φύλλα του. H παχίρα έχει μικρές απαιτήσεις σε πότισμα, καθώς χρειάζεται σχετικά λίγη εδαφική υγρασία στο χώμα της για να αναπτυχθεί ικανοποιητικά. Συγκεκριμένα, από το φθινόπωρο ως την άνοιξη, το πότισμα γίνεται μία φορά τη βδομάδα ενώ τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες το πότισμα γίνεται πιο τακτικό, 2 φορές τη βδομάδα.
59,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
φυτά
ANTHEMION FLOWERS

Πράσινο φυτό σε αυτοποτιζόμενο γλαστράκι

Πράσινο φυτό σε αυτοποτιζόμενο γλαστράκι. Η σειρά YULA είναι ιδανική για όσους αγαπούν τα φυτά εσωτερικού χώρου, αλλά δεν τα καταφέρνουν με την φροντίδα τους. Με το απλό αλλά πανέξυπνο σύστημα της, όχι μόνο διατηρούνται ζωντανά τα φυτά σας, αλλά εναλλάσσοντας τα συχνά μεταξύ τους, δημιουργείτε ένα καινούριο αισθητικό αποτέλεσμα
30.00 € 35.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Φυλλόδεντρο Monstera Deliciosa 70-80 εκ. σε γλάστρα
PRAKTIKER

Φυλλόδεντρο Monstera Deliciosa 70-80 εκ. σε γλάστρα

Η Μονστέρα (Monstera deliciosa) κατάγεται από το Νότιο Μεξικό και Παναμά. Είναι φυτό εσωτερικού χώρου με καρδιόσχημα μεγάλα καταπράσινα φύλλα. Τα ώριμα φυτά βγάζουν άνθη και καρπούς.
45,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Τα τυχερά φυτά μπονσάι θα φέρουν τυχη στους αγαπημένους σου το 2022

FICUS φυτό σε γλάστρα με κασπό, μπονσάι
IKEA

FICUS φυτό σε γλάστρα με κασπό, μπονσάι

Τα μπονσάι (bonsai) είναι φυτά μινιατούρες που αποτελούν ρεαλιστικές απεικονίσεις δέντρων μέσα σε γλάστρα και φέτος τα Χριστούγεννα θα γίνουν το καλύτερο δώρα για τη μαμά σου.
39,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
φυτά
ANTHEMION FLOWERS

Αλόη φυτό

Η αλόη είναι φυτό με λίγες απαιτήσεις. Μην την ποτίζετε υπερβολικά, παρά μόνο όταν το χώμα της έχει στεγνώσει. Ένα πολύ εύκολο στην φροντίδα φυτό εσωτερικού ή εξωτερικού χώρου που δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.
35.00 € 30.00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
DYPSIS φυτό σε γλάστρα, Αρέκα
IKEA

DYPSIS φυτό σε γλάστρα, Αρέκα

Η αρέκα είναι ένας εντυπωσιακός φοίνικας που μπορεί να φτάσει σε ύψος τα 2 μέτρα και ανήκει στα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα του σπιτιού σου. Έχει μακριά πράσινα κλαδιά σε παλαμοειδές σχήμα. Η γλάστρα που θα την τοποθετήσουμε πρέπει να είναι λίγο μεγαλύτερη, περίπου η διπλάσια απο το μέγεθος της μπάλας ρίζας του φυτού μας.
34,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ
Στερλίτζια 40-60 εκ. σε γλάστρα
PRAKTIKER

Στερλίτζια 40-60 εκ. σε γλάστρα

Η Στρερλίτσια ή Στερλίτζια (Strelitzia Reginae) κατάγεται από την Βόρεια Αφρική. Το ευρύτερα γνωστό ως Πουλί του Παραδείσου, είναι αειθαλές, πολυετές, ριζωματώδες ποώδες φυτό με μεγάλα φύλλα που μοιάζουν με εκείνα της μπανάνας. Με μεγάλα εκπληκτικά άνθη πορτοκαλί μπλε χρώματος σχήματος πουλιού.
10,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ