ΦΥΤΑ

7 φοίνικες για να μεταμορφώσεις τον εξωτερικό σου χώρο σε τροπικό παράδεισο

iStock

Κανένα φυτό δεν μπορεί να φέρει τα tropical vibes στον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου, περισσότερο από έναν φοίνικα, με τον εντυπωσιακό κορμό και τα φύλλα που μοιάζουν με πούπουλα στον αέρα.

Με παραπάνω από 3.000 είδη, οι φοίνικες -αυτά τα αειθαλή δέντρα- βρίσκονται ανάμεσα στα πιο εντυπωσιακά φυτά της τροπικής ζώνης και όχι μόνο. Εσύ από την άλλη, δεν χρειάζεται να βρεθείς στο ισημερινό δάσος, σε κάποια σαβάνα ή σε κάποια έρημο για να τους θαυμάσεις, όταν μπορείς να τους έχεις σπίτι σου. Παρακάτω, λοιπόν, συγκεντρώσαμε για εσένα τους ιδανικούς φοίνικες που μπορείς να φυτέψεις στον κήπο, τη βεράντα ή την ταράτσα σου, για να ζήσεις τα απόλυτα tropical vibes.

Και τώρα θα αναρωτιέσαι από μέσα σου, «πώς στο καλό θα χωρέσει ένας πελώριος φοίνικας στο σπίτι μου;» . Μην αγχώνεσαι, έχουμε φροντίσει εμείς γι’ αυτό, καθώς όλοι οι φοίνικες που περιλαμβάνουμε στη λίστα μας, δεν είναι οι γιγάντιοι που βλέπεις κατά μήκος των λεωφόρων και στις εισόδους των καζίνο. Η ανάπτυξη και το ύψος αυτών των 7 φοινίκων, είναι τόσο-όσο για να προσγειωθούν σπίτι σου χωρίς κανένα πρόβλημα. Φτιάξε κοκτέιλ και ζήσ’ το σαν να βρίσκεσαι σε κάποια αμμώδη παραλία της Μαδαγασκάρης!

Αρέκα, ανάμεσα στους πιο εντυπωσιακούς φοίνικες

Όπως είπα και πιο πάνω, μπορεί να μην βρίσκεσαι σε κάποια παραλία της Μαδαγασκάρης, αλλά μπορείς να τη φέρεις σπίτι σου με μία αρέκα, η οποία κατάγεται από το συγκεκριμένο νησί.

Αυτός ο φοίνικας είναι ανθεκτικός στην ξηρασία, αλλά προτιμάει την υγρασία και έχει γρήγορη ανάπτυξη.

Κανάριος φοίνικας

Ανάμεσα στους statement φοίνικες που χρειάζεσαι στη ζωή σου, συγκαταλέγεται και ο κανάριος φοίνικας. Ο μακρύς κορμός και τα τοξωτά του φύλλα κλέβουν ξεκάθαρα την παράσταση. Η ανάπτυξή του δε, είναι πολύ αργή, χρειάζεται πολλές δεκαετίες για να φτάσει τα 2 μέτρα σε ύψος.

Κινέζικος φοίνικας Chusan

Ο φοίνικας Chusan με καταγωγή από διάφορα μέρη της Κίνας, της Ιαπωνίας, της Μιανμάρ και της Ινδίας, περιλαμβάνεται στη λίστα με τους πιο ανθεκτικούς φοίνικες αργής ανάπτυξης. Μέσα σε μία μεγάλη γλάστρα θα δείχνει εξαιρετικά εντυπωσιακός!

Λιβιστόνα η κινεζική

Από τους πιο όμορφους αειθαλείς φοίνικες μέτριου μεγέθους, με καταγωγή από την Κίνα, την Ιαπωνία και την Ταϊβάν, είναι η Λιβιστόνα. Τα φύλλα της που μοιάζουν με βεντάλια, δημιουργούν ένα εξωτικό vibe.

Φοίνικες: Χαμαίρωπας

Ο νανοειδής φοίνικας Χαμαίρωπας απλώνεται στη δυτική και νοτιοδυτική λεκάνη της Μεσογείου και μπορεί να βρεθεί σε περιοχές όπως η Μάλτα, η Σικελία, η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Γαλλία. Βρίσκεται ανάμεσα στους φοίνικες που έχουν αργή ανάπτυξη.

Ανάμεσα στους εντυπωσιακούς φοίνικες και ο ρομπελίνι

Ο φοίνικας ρομπελίνι φτάνει τα 2,5 μέτρα ύψος και θα μαγνητίσει όλα τα βλέμματα, όπου και αν τον φυτέψεις.

Βασιλικός φοίνικας

Με καταγωγή από την Βραζιλία και διάφορες περιοχές της νότιας Αμερικής, ο βασιλικός φοίνικας θα σε γοητεύσει με την ομορφιά του.