ΦΥΤΑ

7 εντυπωσιακά λουλούδια του Μαΐου για να βάλεις χρώμα στο σπίτι σου

Pexels

Η άνοιξη επιβάλλει λουλούδια και φυτά σε μπαλκόνι, κήπο, ταράτσα -και γενικά σε οποιονδήποτε διαθέσιμο εξωτερικό χώρο έχεις.

Ο Μάιος, λοιπόν, γνωστός ως μήνας των λουλουδιών και της βλάστησης, είναι η ιδανική εποχή για να επενδύσεις σε ολάνθιστα λουλούδια που θα δώσουν την απαραίτητη χρωματική ζωντάνια στον εξωτερικό σου χώρο. Τώρα που θα ξεκινήσεις να τον επισκέπτεσαι συχνότερα, δηλαδή.

Μαργαρίτα

«Μ’ αγαπά δεν μ’ αγαπά;», αναρωτιόσουν μικρή καθώς μάδαγες τις μαργαρίτες. Ανάμεσα στα λουλούδια που ανθίζουν μέσα στον Μάιο, λοιπόν, είναι οι μαργαρίτες. Αυτήν τη φορά, αντί να τις μαδήσεις, καλύτερα να τις φυτέψεις στο μπαλκόνι σου, μέσα σε μια όμορφη γλάστρα.

Λουλούδια Μαΐου: Πετούνια

Η πετούνια, ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια του Μαΐου, ανθοφορεί αυτήν την εποχή. «Βγαίνει» σε εντυπωσιακούς χρωματικούς συνδυασμούς και έχει πολύ γρήγορη ανάπτυξη. Τη θαυμάζεις (και την προσέχεις) μέχρι τέλη φθινόπωρου. Τότε που θα σταματήσεις και εσύ να κάθεσαι έξω δηλαδή.

Σκυλάκι

Από τα αγαπημένα λουλούδια αυτού του μήνα, είναι το σκυλάκι. Χαρακτηριστικό φυτό της Μεσογείου, παρουσιάζει πλούσια και παρατεταμένη ανθοφορία. Οι χρωματικοί συνδυασμοί του θα σε εντυπωσιάσουν.

Λουλούδια Μαΐου: Γεράνι

Ένα από τα πιο ανθεκτικά λουλούδια που μπορείς να φυτέψεις σε μπαλκόνι και κήπο τώρα τον Μάιο, είναι το γεράνι. Ένα λουλούδι που πολύ συχνά συναντάμε σε κήπους και αυλές στην Ελλάδα. Το γεράνι ανθίζει από τις αρχές της άνοιξης ως τα τέλη του φθινοπώρου. Επίλεξε ανάμεσα σε λευκά, ρόδινα, πορτοκαλί, κόκκινα, μωβ και κίτρινα άνθη. Έκρηξη χρωμάτων!

Καλεντούλα

Η καλεντούλα ανθίζει μέσα στον Μάιο και τα υπέροχα, πελώρια άνθη της με το έντονο πορτοκαλοκίτρινο χρώμα τους, θα σου κλέψουν την καρδιά. Χαρίζει χρωματική ζωντάνια μέχρι και τις τελευταίες μέρες του φθινοπώρου. Αγαπάει τον ήλιο και αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες. Ιδανική επιλογή για φύτευση τώρα την άνοιξη και την καλοκαιρινή σεζόν που έρχεται.

Ζίνια

Τα φανταχτερά άνθη της ζίνιας θα ζωντανέψουν τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα λουλούδια που προτιμούν τις ηλιόλουστες και ταυτόχρονα απάνεμες τοποθεσίες για να ευδοκιμήσει.

Λουλούδια Μαΐου: Κατιφές

Τελευταίος (και καλύτερος), ο κατιφές με καταγωγή από το Μεξικό. Ένα από τα πιο διάσημα, ετήσια καλλωπιστικά λoυλούδια που ομορφαίνουν μπαλκόνια, ταράτσες και αυλές από την αρχή της άνοιξης έως και τις πρώτες μέρες του χειμώνα. Τοποθέτησε τη γλάστρα σε μέρος που το βλέπει συνεχώς ήλιος (αν και προσαρμόζεται και σε σχετικά ημισκιερές θέσεις).