ΣΧΕΣΕΙΣ

6 σχέσεις που κάθε γυναίκα χρειάζεται στη ζωή της

Unsplash

Μπορεί να μην χρειάζεσαι απαραίτητα τον έρωτα στη ζωή σου για να είσαι ευτυχισμένη, όμως όλοι -ότι κι αν λέμε ανά περιόδους- χρειαζόμαστε την αγάπη. Κι αυτές είναι οι 6 σχέσεις για να τη βρεις.

Για εμένα η φιλία είναι ένα από τα πιο σημαντικά κεφάλαια στη ζωή μου. Είμαι τυχερή γιατί έχω δημιουργήσει ουσιαστικές φιλικές σχέσεις που μετράνε χρόνια. Από το σχολείο, από τους χώρους που έχω εργαστεί, από τους χώρους που έχω γυμναστεί κατά καιρούς. Ακόμα και στο κεφάλαιο έρωτας, η φιλία για μένα είναι αδιαπραγμάτευτος όρος. Δεν γίνεται διαφορετικά.

Η συναδελφική φιλία

Αν δουλεύεις σε γραφείο είναι ο άνθρωπός σου. Ένας «σύμμαχος» που σίγουρα θα κάνει την καθημερινότητά σου πιο όμορφη και εύκολη. Στην αρχή θα σου δείξει πώς δουλεύει ο εκτυπωτής. Στη συνέχεια θα κάνετε lunch break μαζί κι αν είσαι τυχερή θα μπει στον κύκλο των αληθινών σου φίλων. Αν οι «σύμμαχοι» είναι περισσότεροι από ένας, είσαι τυχερή.

Σχέσεις από χόμπι

Όταν πήγα για πρώτη φορά στο καινούργιο γυμναστήριο ένιωθα κάπως άβολα. Με δεδομένο ότι δεν είμαι και ο πιο κοινωνικός άνθρωπος του κόσμου, αυτή η μία ώρα ήταν αφιερωμένη καθαρά και μόνο στο στόχο μου. Μέχρι που γνώρισα τη φίλη μου. Στη συνέχεια απέκτησε περισσότερη πλάκα. Δοκιμάσαμε κι άλλα είδη γυμναστικής και καταλήξαμε να κάνουμε personal οι δυο μας. Η μία παρακίνησε την άλλη πολλές φορές. Και χωρίς πολλές κουβέντες. Απλά μοιραζόμασταν την ίδια αγάπη για τη γυμναστική.

Η φίλη «έτοιμη για όλα»

Είναι εκείνη που θα σε ακολουθήσει για ποτό ακόμα και ένα βράδυ Δευτέρας. Θα έρθει μαζί σου είτε έχεις όρεξη να πας κάπου ήσυχα και χωρίς πολύ κόσμο, είτε έχεις ανάγκη να κοινωνικοποιηθείς. Μαζί της θα χορέψεις, θα κάνεις bar hopping και θα διασκεδάσεις κάθε φορά. Και το πιο σημαντικό; Δεν θα σε κρίνει ποτέ. Κι η βραδιά σας θα μείνει καθαρά μεταξύ σας.

Ο άνθρωπος που σε κάνει να γελάς

Μπορεί να είναι ο μικρός σου αδερφός. Στη δική μου περίπτωση είναι. Είναι ο άνθρωπος που θα του στείλεις την αστεία είδηση της ημέρας. Που όταν διαβάζεις τις συνομιλίες σας στο WhatsApp γελάς κάθε φορά. Που δεν υπάρχει περίπτωση να είστε κάπου μαζί και να μην δακρύσετε από τα γέλια. Ανεκτίμητο.

Η φίλη καρδιάς

Είστε μαζί προφανώς από το σχολείο. Ξέρει κάθε φάση της ζωής σου. Έχετε γελάσει και έχετε κλάψει, σε λούπα. Ξέρει πότε είσαι καλά και πότε όχι, χωρίς καν να μιλήσεις. Και είναι πάντα δίπλα σου. Είναι εκείνη που θα πάρεις τηλέφωνο πρώτη σε κάθε χαρά ή λύπη. Ναι, θα έρθει με τις πυτζάμες να σε μαζέψει ακόμα κι αν έχεις μείνει από λάστιχο στις 5 το πρωί. Το πιο σημαντικό; Είναι ο άνθρωπος που ξέρει αληθινά ποια είσαι. Και θα σε βοηθήσει να επιστρέψεις στον εαυτό σου, όταν θα έχεις για λίγο χαθεί.

Η ανιδιοτελής φιλία

Ακόμα κι όταν διανύεις μία από τις πιο δύσκολες περιόδους θα σε κάνει να χαμογελάσεις. Θα σε περιμένει στο σπίτι με ανυπομονησία και όταν ακούσει τα κλειδιά στην πόρτα, θα σε υποδεχτεί κουνώντας ουρά, γουργουρίζοντας ή πηδώντας πάνω σου. Ο σκύλος, η γάτα ή όποιο pet έχεις επιλέξει και σε έχει επιλέξει, θα σου δώσει πίσω την αγάπη στο δεκαπλάσιο. Από τις πιο σημαντικές σχέσεις και αγάπες στη ζωή σου.