ΦΥΤΑ

6 gadgets που θα «σώσουν» τα φυτά σου, όσο λείπεις διακοπές

Unsplash

Η στιγμή που θα αναφωνήσεις «διακοπές» και θα πάτησεις επιτέλους on στο travel mood, πλησιάζει. Μετράς τις ώρες και τα λεπτά που θα κλείσεις το φέρμουαρ της βαλίτσας και θα πεις προσωρινά «αντίο» στις υποχρεώσεις της καθημερινότητάς. Καλωσήρθες ηρεμία, καλωσήρθες χαλάρωση.

Οι υποχρεώσεις σου, όμως, δεν είναι οι μόνες που αφήνεις πίσω. Τα φυτά που έχεις μέσα στο σπίτι μένουν μαζί τους και όπως ήδη γνωρίζεις τόσο καιρό που τα περιποιείσαι, χρειάζονται αγάπη για να επιβιώσουν και να σου κρατούν συντροφιά. Τώρα που θα λείπεις για ένα Α χρονικό διάστημα; Θα τα πάρεις μαζί σου; «Πρακτικά αδύνατο», σκέφτεσαι.

Τι κάνεις, λοιπόν, σε αυτήν την περίπτωση; Σίγουρα δεν τα αφήνεις στο έλεος της μοίρας. Αντιθέτως, εξοπλίζεσαι με τα παρακάτω gadgets που θα αναλάβουν τον ρόλο του φροντιστή για όσο χρονικό διάστημα εσύ θα λείπεις. Εγγυημένα δεν θα τα βρεις μαραμένα όταν με το καλό επιστρέψεις. Και καλές διακοπές να σου ευχηθούμε!

Τα gadgets που θα «σώσουν» τα φυτά σου, ενώ κάνεις διακοπές

Κρύσταλλοι Αποθήκευσης Νερού 125G
PRAKTIKER

Κρύσταλλοι Αποθήκευσης Νερού 125G

Μήκος προϊόντος: 11 εκ. Πλάτος προϊόντος: 3 εκ. Ύψος προϊόντος: 16 εκ.
3,90 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Το WaterGel της Gardman απελευθερώνει τόσο νερό όσο χρειάζονται τα φυτά και τα λουλούδια σου. Οι κρύσταλλοι μπορούν να τοποθετηθούν σε καλάθια, γλάστρες, δοχεία ακόμη και σε ξηρό έδαφος και μειώνουν το πότισμα έως και 4 φορές.

Κιτ ποτίσματος Miny GEOLIA
LEROY MERLIN

Κιτ ποτίσματος Miny GEOLIA

Αριθμός σταλακτών: 1
3,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Κιτ ποτίσματος Miny GEOLIA που περιλαμβάνει έναν αυτόνομο κεραμικό κώνο ποτίσματος. Ιδανικό για το πότισμα των φυτών σου, όσο θα λείπεις διακοπές.

φυτά
ANTHEMION FLOWERS

Ζάμια σε Αυτοποτιζόμενη Γλάστρα

Διαστάσεις: 35,5x35,5x32,5 εκ. Δεξαμενή νερού: 4,5L
130,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ζάμια σε αυτοποτιζόμενη γλάστρα για να μην αγχώνεσαι για την τύχη της όσες μέρες θα λείπεις διακοπές. Το σύστημα αυτόματου ποτίσματος  της συγκεκριμένης γλάστρας ελέγχει την ποσότητα του νερού αντί να το κάνεις εσύ.

φυτά
PRAKTIKER

Σετ Ποτίσματος Drop To Drop 3 Τεμαχίων

Μήκος προϊόντος: 15 εκ. Πλάτος προϊόντος: 3,50 εκ. Ύψος προϊόντος: 3,50 εκ.
4,50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Σετ ποτίσματος Drop To Drop. Περιλαμβάνει 3 κεφαλές που προσαρμόζονται σε οποιοδήποτε μπουκάλι για το πότισμα της γλάστρας σου, τις μέρες που θα λείπεις από το σπίτι.

Σταλάκτης αυτόματου ποτίσματος
ZARA HOME

Σταλάκτης αυτόματου ποτίσματος

Διαστάσεις: 22x7x7 εκ. και 28x9x9 εκ.
7,99 € - 9,99 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Σταλάκτης αυτόματου ποτίσματος από βοριοπυριτικό γυαλί. Πριν πάρεις τις βαλίτσες σου και φύγεις, γέμισε τον σταλάκτη με κρύο νερό και τοποθέτησέ τον μέσα στο έδαφος, κοντά στις ρίζες του φυτού. Από εκείνη τη στιγμή και έπειτα, το φυτό θα παραμένει συνεχώς ενυδατωμένο για περίπου δύο εβδομάδες (μεγάλο μέγεθος) ή επτά ημέρες (μικρό μέγεθος).

Φωτιστικό LED Ανάπτυξης Φυτών Full Spectrum
SMARTGADGET

Φωτιστικό LED Ανάπτυξης Φυτών Full Spectrum

10 Επίπεδα φωτεινότητας: 3 Λειτουργίες φωτισμού: Blue Light 460 nm, Red Light 660 nm ή Full Spectrum. Φωτισμός: 360 μοιρών χάρη στα 4 x LED 4 Ελύγιστοι βραχίονες για ακριβή ρύθμιση του φωτισμού. Χρονοδιακόπτη: 3h, 9h, 12h. Άψογος φωτισμός χάρη στα 80 LED. Έξυπνο Κλιπ Στερέωσης σε πάγκους. Τροφοδοσία: USB
19,50 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Το Full-Spectrum ομοιόμορφης φασματικής απόδοσης, παράγει φωτισμό στον οποίο υπάρχει ισορροπία ψυχρού και θερμού φωτός και αναπαριστά το φως της ημέρας, «ξεγελώντας» το φυτό πως βρίσκεται εκτεθειμένο σε αυτό. Το πότισμα δεν είναι το μοναδικό θέμα που θα πρέπει να σε απασχολεί για όσο διάστημα λείπεις από το σπίτι και έχεις αφήσει τις πρασινάδες σου πίσω. Το παρατεταμένο σκοτάδι δεν κάνει καλό στα φυτά εσωτερικού χώρου. Επομένως, θα χρειαστείς και το συγκεκριμένο φωτιστικό για να σώσεις τα φυτά σου.

Το συγκεκριμένο φωτιστικό μπορεί να παράγει άλλους 2 φωτισμούς, για διαφορετική επίδραση πάνω στο φυτό. Πιο συγκεκριμένα, παράγει Blue Light 460 nm, Red Light 660 nm ή φωτισμό Full Spectrum. Επίσης διαθέτει 10 επίπεδα φωτισμού, για να μπορείς να ρυθμίσεις την ένταση.