ΦΥΤΑ

6 εντυπωσιακοί κάκτοι που θα απογειώσουν τη boho διακόσμηση

iStock

Μπορεί οι κάκτοι να ζουν και να βασιλεύουν σε όλη τη Νότια Αμερική, την Κεντρική Αμερική, τις ΗΠΑ, τον νότιο Καναδά, τη Κεντρική και νότια Αφρική και τη μαγευτική Μαδαγασκάρη, όμως αυτό δεν σημαίνει πως εσύ που μένεις εδώ, δεν μπορείς να έχεις τον δικό σου κάκτο μέσα στο σπίτι. Μπορείς φυσικά, ενώ αν είσαι λάτρης της boho διακόσμησης, τότε έχεις και έναν παραπάνω λόγο να το κάνεις.

Φυσικά, άλλος ένας πολύ intriguing λόγος για να εντάξεις τους κάκτους στη διακόσμηση του σπιτιού σου, είναι η ελάχιστη φροντίδα που ζητούν από εσένα. Το μόνο που θέλουν οι κάκτοι, είναι ζεστές θερμοκρασίες, έκθεση σε έντονο, ηλιακό φως και ελάχιστο πότισμα (αν και υπάρχουν μερικές εξαιρέσεις). Εάν μπορείς να ικανοποιήσεις αυτές τις 3 τους ανάγκες, τότε θα σε ανταμείψουν με άνθη, ανάλογα το είδος.

Παρακάτω, λοιπόν, θα βρεις 6 εντυπωσιακούς κάκτους που αξίζουν μία θέση στο σπίτι σου, γιατί θα ολοκληρώσουν την boho διακόσμηση με τον πιο στιλάτο, φυσικό και ανέξοδο τρόπο. Και μία συμβουλή: Εκτός από τους κάκτους, φρόντισε να προμηθευτείς και κατάλληλα γάντια, για να μπορείς να τους φροντίζεις με ασφάλεια για τα χεράκια σου.

Οι γηγενείς από την έρημο που αξίζουν μία θέση στο σπίτι σου

Ευφόρβια/African Milk Tree

Η ευβόφια με καταγωγή από την Κεντρική Αφρική, είναι από αυτά τα φυτά που κάνουν ακόμα και τον πιο αρχάριο, να νιώθει ειδικός, καθώς χρειάζεται ελάχιστη φροντίδα. Αυτός ο κάκτος, λοιπόν, μπορεί να φτάσει σε ύψος έως και τα 2.5 μέτρα(!). Ωστόσο, μην αγχώνεσαι, δεν πρόκειται να σου ξύσει το ταβάνι με τα αγκάθια του. Εκτός από την αργή ανάπτυξή του, είναι σχεδόν απίθανο να ξεπεράσει σε ύψος τα 1,20 μ., όταν τοποθετείται σε εσωτερικούς χώρους.

Bunny ears κάκτοι

Οι κάκτοι με τα αυτιά λαγού και καταγωγή από το Μεξικό, δεν ξεπερνούν σε ύψος τα 70 εκατοστά μέσα στο σπίτι. Τα ωχροκίτρινα άνθη του μετατρέπονται σε κόκκινους, βρώσιμους καρπούς, με την προϋπόθεση πως λούζονται όλη μέρα κάτω από τον ήλιο. Όπως καταλαβαίνεις, μάλλον δεν θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις τους καρπούς τους, αλλά μπορείς να θαυμάζεις την ομορφιά τους εφ’ όρου ζωής.

Φραγκοσυκιά

Οι ίδιοι κάκτοι που δίνουν ζωηρόχρωμους, βρώσιμους καρπούς όταν καλλιεργούνται σε εξωτερικούς χώρους, μπορούν επίσης να ευδοκιμήσουν ως φυτά εσωτερικού χώρου, εάν έχουν τις κατάλληλες συνθήκες. Μπορεί, λοιπόν, η φραγκοσυκιά να παράγει τα γνωστά σε όλους μας φραγκόσυκα, που χρησιμοποιούνται για καραμέλες, ζελέ, ποτά και γλυκό του κουταλιού, αλλά συνάμα αποτελεί μία stylish προσθήκη στη διακόσμηση του σπιτιού σου.

 

Rat Tail κάκτοι

Μπορεί ο παρακάτω κάκτος να μοιάζει με ουρές ποντικιών (εξού και τ’ όνομά του), αλλά η ομορφιά του είναι αδιαμφισβήτητη. Εάν το πιο ηλιόλουστο παράθυρό σου δεν έχει χώρο για μία έξτρα γλάστρα, μία κρεμαστή θα κάνει τη δουλειά για τον Aporocactus flagelliformis (με την επιστημονική ονομασία) κάκτο σου. Οι παχείς μίσχοι του, είναι ικανοί να φτάσουν σε μήκος το 1 μέτρο. Be careful.

Fun fact: Αυτός ο αρχέγονος κάκτος από το Μεξικό, παράγει άνθος σε ματζέντα απόχρωση, το οποίο χρησιμοποιούνταν ως συστατικό σε παραδοσιακά φάρμακα για την αντιμετώπιση καρδιακών προβλημάτων.

Fairy Castle κάκτοι

Μπορεί στην πραγματικότητα να μην έχει μαγικές ιδιότητες, όμως αυτός ο κάκτος, μοιάζει εξωτερικά με πυργίσκους ενός παραμυθένιου κάστρου. Είναι αργά αναπτυσσόμενος και φτάνει σε συνολικό ύψος τα 1,80 μ.

Myrtillocactus Geometrizans fukurokuryuzinboku ή αλλιώς boob cactus

Οι κάκτοι Myrtillocactus έχουν ένα τεράστιο γενεαλογικό δέντρο στο τσεπάκι τους. Ένα από τα πιο γνωστά γένη του δε, είναι το Myrtillocactus Geometrizans, στου οποίου την οικογένεια ανήκει και το γνωστό Myrtillocactus Geometrizans fukurokuryuzinboku. Όχι, δεν είναι σαρδάμ. Ωστόσο, εάν δυσκολεύεσαι (δικαιολογημένα) να το προφέρεις, μπορείς να το αποκαλείς boob cactus και θα ‘χεις πέσει μέσα.