DECO

Κάκτοι: 6 τρόποι να διακοσμήσεις το σπίτι σου

Unsplash

Ίσως να μην βρίσκεσαι στο Texas ή στην έρημο Σαχάρα (πάλι καλά να λες). Μπορείς όμως να δημιουργήσεις ανάλογο mood μέσα στο σπίτι σου. Ό,τι μπορεί ο καθένας. Και εσύ σίγουρα μπορείς, αν εφαρμόσεις τα tips που θα σου δείξω. Οι κάκτοι δεν περιορίζονται μόνο στην έρημο πια. Μπορείς να προμηθευτείς αυτό το χαριτωμένο και ακανθώδες φυτό από οποιοδήποτε ανθοκήπιο ή ακόμα και από supermarket. Όπως λοιπόν κάνεις ανέμελη τα ψώνια σου, ψάξε και για ένα κακτάκι.

Ας το παραδεχτούμε, οι κάκτοι είναι cool. Αυτά τα ασυνήθιστα όμορφα λουλούδια της ερήμου είναι ιδανικά για διακόσμηση και μάλιστα βρίσκονται ανάμεσα στις τελευταίες deco τάσεις. Ωστόσο, τα αγκάθια τους μπορεί να είναι λίγο εχθρικά, αλλά μην ανησυχείς. Σου έχω τη λύση. Σκρόλαρε λοιπόν για να μάθεις πώς μπορείς να ενσωματώσεις στους χώρους του σπιτιού σου τους κάκτους. Είτε πρόκειται για το real φυτό, είτε πρόκειται για απομίμηση σε ταπετσαρία, μαξιλάρια, καδράκια και ό,τι άλλο μπορείς να φανταστείς (εάν φοβάσαι ότι θα τρυπηθείς).

Τα φυτά αυτά έχουν συνήθως γεωμετρική μορφή, που τα καθιστά κατάλληλα για οποιοδήποτε στιλ διακόσμησης. Με κάποιον τρόπο, ταιριάζουν από τους πιο minimal μέχρι και τους πιο boho χώρους. Και το σημαντικότερο; Δένουν όμορφα και δίνουν ένα άριστο αισθητικά αποτέλεσμα με όλα τα φυσικά υλικά: ξύλο, μάρμαρο, πέτρα, γυαλί, μέταλλο, και φυσικά άμμο.

1. Σαλόνι

Κάκτοι Unsplash

Κάκτοι Unsplash

Το πράσινο στο σπίτι πάντα αλλάζει τη διάθεση. Έχει τον τρόπο να μας αναζωογονεί. Εάν λοιπόν έχεις ένα έπιπλο στο σαλόνι ή στο χολ, που δεν ξέρεις τι να το κάνεις ή θες με κάποιον τρόπο να το ανανεώσεις, πρόσθεσε μικρά κακτάκια ή ακόμα και έναν κάκτο μεγαλύτερου μεγέθους, εάν φυσικά διαθέτεις τον κατάλληλο χώρο. Η αισθητική του χώρου θα αλλάξει κατευθείαν.

2. Κουζίνα

Εάν θεωρείς ότι η κουζίνα σου είναι κάπως βαρετή και χρειάζεται ένα touch με stylish διάθεση, πρόσθεσε μερικά γλαστράκια με κάκτους. Να είσαι όμως προσεκτική. Βρες ένα μέρος να τα τοποθετήσεις ώστε να μην έχεις άμεση επαφή, όταν βρίσκεσαι στον χώρο της κουζίνας. Εάν πάλι σου περισσεύει χώρος σε κάποιο ράφι που παλιά τοποθετούσες μπαχαρικά ή άλλα είδη μαγειρικής, ήρθε η ώρα να χρησιμοποιηθεί ως βάση για τα κακτάκια σου.

3. Βεράντα με cool κάκτους

Κάκτοι Unsplash

Unsplash

Ελληνικό μπαλκόνι χωρίς λουλούδια δεν γίνεται. Εάν έχεις ευρύχωρη βεράντα και είναι αναξιοποίητη, ήρθε η ώρα να την εκμεταλλευτείς. Τοποθέτησε έναν μεγάλο επιβλητικό κάκτο ή αρκετούς πιο μικρούς σε ωραίες πήλινες γλάστρες, σκέτες ή με σχέδια, ανάλογα τον χώρο σου. Εάν πάλι δεν έχεις την ευχέρεια του χώρου, μπορείς να κρεμάσεις μικρά γλαστράκια στον τοίχο, με μακραμέ βάση.

4. Δωμάτιο με μικρούς και διακριτικούς κάκτους

Unsplash

Κάνει μία μικρή αλλαγή στο δωμάτιό σου και πρόσθεσε έναν κάκτο. Θα σου πρότεινα να βρίσκεται σχετικά μακριά από το κρεβάτι σου, ή στην άκρη του κομοδίνου. Μπορεί να μπερδευτείς και να πατήσεις τον κάκτο, αντί για το ξυπνητήρι. Ποτέ δεν ξέρεις τι σου ξημερώνει.

5. Τηλεργασία με ανεβασμένη διάθεση

Unsplash

Ο κορονοϊός έχει αλλάξει αρκετά δεδομένα στην καθημερινότητά μας. Μία από τις σημαντικότερες αλλαγές είναι οι συνθήκες του εργασιακού μας περιβάλλοντος. Είτε οικειοθελώς, είτε λόγω κανονισμών, αρκετοί από εμάς επιλέγουμε να εργαστούμε εξ’ αποστάσεως. Σύμφωνα με έρευνες, τα φυτά βοηθούν στη μείωση του stress, ενώ είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρεις από πονοκεφάλους και κόπωση. Επίσης, σύμφωνα με το Feng Shui, το καλύτερο μέρος για την τοποθέτηση φυτών είναι το γραφείο. Οι κάκτοι διατηρούν μεγάλη ποσότητα υγρασίας. Η ροή του νερού στο εσωτερικό τους, φέρνει στο σπίτι λεφτά. Μήπως τελικά πρέπει να δουλεύεις μόνιμα από το σπίτι;

6. Διακοσμητικά εμπνευσμένα από κάκτους

Εάν για τους δικός σου λόγους, δεν θέλεις να αγοράσεις αληθινούς κάκτους αλλά εξακολουθούν να σου αρέσουν, υπάρχει λύση και σε αυτή την περίπτωση. Μπορείς να εντάξεις το print του κάκτου με διάφορους τρόπους στον χώρο σου. Για παράδειγμα, μία ταπετσαρία με cactus print κεντρίζει την προσοχή σε έναν μικρό χώρο. Μπορείς επίσης να εκτυπώσεις το design του κάκτου που ταιριάζει στον χώρο σου, και με ένα κάδρο να το κρεμάσεις σε όποιον τοίχο του σπιτιού σου θέλεις. Τέλος, ποιος σου είπε ότι δεν μπορείς να έχεις κάκτους, εάν δεν πάρεις αληθινούς; Έχεις την επιλογή να αγοράσεις διακοσμητικούς κάκτους, που θα μείνουν και για πάντα.

Σε γενικότερα πλαίσια, οι κάκτοι είναι ένας προσιτός τρόπος διακόσμησης που συνδυάζει την eco-friendly πλευρά του home deco με την μοντέρνα εσωτερική και εξωτερική διακόσμηση.