ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΜΕ ΜΑΚΑΡΟΝΙΑ

5 συμβουλές για να φτιάχνεις τέλεια μακαρόνια

To cookbox.gr μοιράζεται μαζί σου μυστικά για τέλεια ζυμαρικά.

Η καταγωγή των ζυμαρικών είναι γεμάτη μύθους και αντιφάσεις. Ο πιο γνωστός θρύλος είναι ότι τα μακαρόνια τα έφερε στην Ιταλία στον 13ο αιώνα ο Μάρκο Πόλο από την Άπω Ανατολή αλλά υπάρχουν και αναφορές για την ύπαρξη ζυμαρικών στα 1000 π.χ., στην αρχαία Ελλάδα.

Όπως και να χει με τα μακαρόνια και τα διάφορα είδη που υπάρχουν, μπορούμε να φτιάξουμε πάρα πολλές συνταγές αλλά τις περισσότερες φορές χωρίς να ακολουθούμε τις σωστές διαδικασίες για το βρασμό τους.

Ακολουθούν 5 απλές συμβουλές για το ιδανικό βράσιμο των μακαρονιών.

1. Η αναλογία του νερού είναι για κάθε 100γρ. ζυμαρικών 1 λίτρο νερό. Άρα για τις συνηθισμένες συσκευασίες των 500γρ. χρειαζόμαστε 5 λίτρα νερό.

2. Το νερό θα πρέπει να βράζει πριν ρίξουμε τα μακαρόνια μέσα και να είναι πολύ καλά αλατισμένο. Καλό είναι να ρίχνουμε το αλάτι λίγο πριν βράσει το νερό γιατί αν το βάλουμε από την αρχή καθυστερεί τη διαδικασία βρασμού.

3. Ποτέ δεν σκεπάζουμε την κατσαρόλα.

4. Τα ζυμαρικά ανάλογα με το είδος, το μέγεθος κ.τ.λ. έχουν διαφορετικούς χρόνους βρασμού. Καλό είναι να βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με το χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία του προϊόντος και πάντα 1-2 λεπτά πριν δοκιμάζουμε. Ο χρόνος που συνήθως αναγράφεται στη συσκευασία είναι ώστε τα ζυμαρικά μας να γίνουν αλ ντέντε.

5. Τα ζυμαρικά δεν τα ξεπλένουμε ποτέ με κρύο νερό. Αντίθετα τα σουρώνουμε και αμέσως τα ενώνουμε με τη σάλτσα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ COOKBOX.GR

Σάλτσα αβοκάντο
5 διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσουμε το ταχίνι