ΕΞΟΔΟΣ

5 λόγοι για να βολτάρεις στην Αθήνα με δανεικό ποδήλατο

Αν μας παρακολουθείς, θα ξέρεις πολύ καλά ότι είμαστε εξπέρ σε ό,τι αφορά τη γυμναστική. Έχουμε δοκιμάσει crossfit, aerial yoga, τραμπολίνο, surf χωρίς σανίδα και φυσικά σιγά μη μας είχε ξεφύγει και το παραδοσιακό αλλά αγαπημένο ποδήλατο. Κάναμε βόλτα στη Θεσσαλονίκη και ήταν συγκλονιστική εμπειρία. Με δεδομένα όλα αυτά, μπορείς να καταλάβεις για ποιο λόγο θεωρήσαμε αδιανόητο να φτάνει υπηρεσία bike sharing στο Γκάζι και εμείς να λείπουμε.

Ξεκινήσαμε, λοιπόν, μια ηλιόλουστη ημέρα και κατευθυνθήκαμε στην Τεχνόπολη για να κάνουμε ορθοπεταλιές. Μετά από αρκετή ώρα στον ήλιο και στις σέλες βγάλαμε τα συμπεράσματα μας και voila. Σου έχουμε 5 λόγους να δοκιμάσεις και εσύ να κάνεις ποδήλατο με τα Athens Bikes που από τις 3 Μαρτίου θα είναι διαθέσιμα για το κοινό.

1. Έχει πλάκα

Ο πρώτος και βασικότερος λόγος για να δανειστείς ένα ποδήλατο και να γυρίσεις την Αθήνα, είναι κυρίως ότι θα περάσεις καλά. Ειδικά αν είσαι τυχερή και πέσεις σε ηλιόλουστη μέρα όπως εμείς, θα νιώσεις τον εγκέφαλο σου να οξυγονώνεται και θα σκάσεις πολλά χαμόγελα.

Και χωρίς χέρια, αμέ

 

2. Είναι βολικό

Αν πρόσεξες τον τίτλο, μιλάμε ειδικά για “δανεικό ποδήλατο” και έχουμε λόγο. Το να έχεις γενικά ποδήλατο δικό σου, δε λέμε ότι είναι άσχημο βεβαίως βεβαίως, αλλά προϋποθέτει και μια κάποια σωματική κατάσταση για να μπορείς να κινείσαι με αυτό καθώς και μπράτσα (για να το μεταφέρεις αν χρησιμοποιήσεις μέσα μαζικής μεταφοράς). Στην περίπτωση που δανειστείς, έχεις όλα τα οφέλη του να μετακινείσαι στο κέντρο ειδικά της Αθήνας, χωρίς σκοτούρες. Ούτε κουβάλημα, ούτε κούραση και κυρίως ούτε κλήσεις από την τροχαία.

3. Δεν κοστίζει μια περιουσία

Αν θέλεις να κάνεις τη ζωή σου λίγο πιο ποιοτική, είναι δύσκολο βήμα να προβείς κατευθείαν σε αγορά ποδηλάτου. Λίγο το κόστος, λίγο ότι δεν ξέρεις αν θα είσαι επιμελής. Ενώ, το να δανειστείς μπορεί να είναι μια πολύ καλή αρχή που θα σε βάλει στο πνεύμα της ποδηλασίας και θα ξέρεις ακριβώς τι χρειάζεσαι. Η διαδικασία να νοικιάσεις είναι απλή. Στα Athens Bikes, απλά πήγαμε στο πωλητήριο και  βγάλαμε την κάρτα μας που έκανε 3 ευρώ και κρατάει για ένα χρόνο.

Πήγαμε στο σημείο που είναι συγκεντρωμένα τα Athens Bike, σκανάραμε την κάρτα και τσουπ ξεκλείδωσε το ποδήλατο μας.

 

Η πρώτη μισή ώρα δεν έχει κανένα κόστος ενώ αν συνεχίσεις τις βόλτες, χρεώνεσαι 50 λεπτά για κάθε μισή ώρα που περνάει.

4. Θα βγάλεις ωραίες φωτογραφίες

Επειδή ξέρουμε πόσο μανία έχεις (και εσύ) με το Instagram, δε θα μπορούσαμε να μη σου μιλήσουμε για τις ειδικές διαδρομές που προτείνει το Athens Bike και πραγματικά θα γεμίσουν τη μνήμη του κινητού σου με ωραίες φωτογραφίες.

Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε τις βόλτες μας στον ποδηλατόδρομο που ξεκινάει ακριβώς λίγο πιο πάνω από το Γκάζι (γέφυρα Πουλόπουλου) και δεν το ξέραμε καν ότι υπάρχει. Φτάνει μέχρι το Φάληρο! Αμέ!

 

Κάναμε αρκετές στάσεις και βγάλαμε υπέροχες φωτογραφίες. Ποζάραμε αρκετά παραπάνω, με αποτέλεσμα να φάω και μια μούντζα από την αγαπητή συνάδελφο Δέσποινα. Δεν πειράζει, καλή καρδιά.

 

Οι άλλες δύο προτεινόμενες διαδρομές αφορούν βόλτα στα μνημεία της Αθήνας αλλά και στο εμπορικό τρίγωνο. Μη φοβάσαι, τα ποδήλατα έχουν και καλάθι για τα ψώνια σου!

5. Θα βοηθήσεις και εσύ στο να εξοικειωθούμε όλοι με τα ποδήλατα

 

Ας είμαστε ειλικρινείς. Η Αθήνα – λόγω και του ότι δεν έχει πολλούς ποδηλατόδρομους- δεν είναι πολύ φιλόξενη στα ποδήλατα. Για την ακρίβεια, μπορεί μερικές να φοβάσαι να κάνεις πετάλι ακόμα και στις ειδικές λωρίδες. Προτιμώντας, λοιπόν, αυτό το μέσο θα βοηθήσεις και εσύ να συνηθίσει το  μάτι όλων μας σε αυτό τον τρόπο μεταφοράς. Όσο πιο γεμάτοι είναι οι ποδηλατόδρομοι, τόσο λιγότερα μηχανάκια θα περνάνε από πάνω τους. Και όσο πιο πολλά μηχανάκια περνάνε από πάνω τους, τόσο πιο ανθρώπινη θα γίνει η πρωτεύουσα.

 

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson