ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Σερφ χωρίς νερό: Δοκιμάσαμε το νέο trend γυμναστικής

Ήμασταν έξω από τα νερά μας, κυριολεκτικά. Είχα αυτή την καταπληκτική ιδέα. Να πάμε να δοκιμάσουμε το νέο trend γυμναστικής  που δεν είναι άλλο από σερφ στην ξηρά. Χωρίς νερό, χωρίς κρύο, χωρίς βουτιές και κύματα. Κι επειδή είμαι πολύ αθλητικός τύπος είπα να πάρω μαζί μου και κάτι σε πιο γυμνασμένο. Μαριέτα Χριστοπούλου ή The Body. Εκ παραδρομής ο τίτλος δόθηκε στην Εlle Μacpherson.

Πήγαμε λοιπόν στη γειτονίτσα μας. Στο Κουκάκι υπάρχει το πρώτο surfset studio (Hiit.gr) στην Ελλάδα που έχει αποκλειστικό χώρο για σανίδες. Το σκηνικό ειδυλλιακό. Φυσικό φως, δυνατή μουσική, έντονα χρώματα και πίσω μας κάποια εξωτική παραλία. Ταΐλάνδη μου ψιθυρίζει η Μαριέτα μα είμαι πεπεισμένη πως πρόκειται για στιγμιότυπο από τα Λιχαδονήσια της Εύβοιας. Όποιο μέρος κι αν βάλεις στο νου σου, ο σκοπός επιτελείται. Σε φαντάζεσαι με μαγιό και ζητάς επίμονα από τη δασκάλα Άννα να σε ανεβάσει στη σανίδα για να ξεκινήσει το ”χτίσιμο”.

 

Ξεκίνησε το 2012 στην Καλιφόρνια. Οι σέρφερς ήθελαν να εξασκούνται όλο το χρόνο και εκτός νερού οπότε βρήκαν αυτόν τον τρόπο. Στην Ελλάδα ήρθε στα τέλη του 2015 κι εμείς βάλαμε τα κολάν μας και ετοιμαστήκαμε για την προπόνηση.

Θα γελάσεις πολύ, ειδικά στα πρώτα μαθήματα. Θα παλέψεις να κρατηθείς και είναι πολύ πιθανό να πέσεις. Στα μαλακά αλλά θα πέσεις. Συνδεόμαστε με την κυρία Χριστοπούλου να μας περιγράψει την εμπειρία της πτώσης. Με κορόιδευε και φυσικά βρέθηκε στο πάτωμα. Καθόλου δεν τη λυπήθηκα. Καθόλου. Γυμνάζαμε κορμό και πάρτην κάτω.

Τί έγινε Μαριετάκι;

Ξεκινάμε με το πρόγραμμα των αρχαρίων, με τις βασικές ασκήσεις και όσο προχωρούν τα μαθήματα ανεβαίνει ο δείκτης δυσκολίας. Γυμνάζει κατά κύριο λόγο την κοιλιά καθώς δουλεύεις πολύ με την ισορροπία σου. Ακολουθεί όλο το σώμα.

Υπάρχουν διάφορα προγράμματα που μπορείς να κάνεις. Αερόβια, ενδυνάμωσης ακόμα και γιόγκα. Ναι, παιδί μου. Όλα πάνω στη σανίδα τα κάνεις.

Έλα να γυμνάσουμε τα μπράτσα. Πάμε να βρούμε το κύμα το καλό

Για να μείνεις σταθερή πρέπει να σφίγγεις την κοιλιά, αλλιώς δουλειά δε γίνεται. Φυσικά και κουραστήκαμε, ψέματα δε θα πούμε. Κουράστηκε κι αυτό το πλάσμα με τα μακριά και αδύνατα πόδια, όχι μόνο εγώ.

Κούραση φιλενάδα

Και κάθομαι και υπολογίζω. Έχουμε Φεβρουάριο, πες Μάρτιο. Μέχρι να βάλουμε μαγιό θα φτάσει Ιούλιος. Άρα; Μας απομένουν 5 μήνες. Έχεις και τα παραπανίσια κιλάκια σου. Εσύ τα έχεις. Για εσένα ρωτάω, εγώ κορμάρα. Και επανέρχομαι. Κιλάκια, μαγιό, 5 μηνάκια και σανίδα. Με δύο φορές την εβδομάδα και ισορροπημένη διατροφή ”Τούμπανο μέχρι το καλοκαίρι”. Αυτολεξεί τα λόγια της δασκάλας Άννας.

Μα να είμαι τόσο καλή

Θα κουραστείς αλλά θα την βγάλεις την προπόνηση. Θα σου αρέσει, θα το διασκεδάσεις και σίγουρα θα είσαι εκεί και την επόμενη εβδομάδα. Σου λέω τον Ιούλιο θα είσαι έτοιμη να δαμάσεις τα κύματα.

Μπορούν να το κάνουν όλοι, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και προηγούμενης επαφής με τη γυμναστική. Αν είσαι άσχετη (καλή ώρα) μπορείς να το κάνεις. Εγώ στο λέω, εμπιστεύσου με.

Βρήκαμε στο περίπου την ισορροπία μας, γυμνάσαμε κοιλιά, χέρια, πόδια και κορμό. Νιώσαμε το λίπος να καίγεται και είμαστε βέβαιες πως κάνει δουλειά.

Κοιλιακοί. Και ένα. Και δύο

Κι εκεί που κρατάω το σκορ Χαβάη 5-0 και είμαι έτοιμη να κατέβω για ένα μικρό διάλειμμα ακούω τη φράση κλειδί ”Καις διπλάσιες θερμίδες από οποιοδήποτε πρόγραμμα”. Άλαλα τα χείλη των ασεβών, άλαλη και του λόγου μου.

Τι;;; Διπλάσιες θερμίδες;

Κοίτα πώς το κάνει η άτιμη

Να πας για να το δοκιμάσεις, ίσως είναι αυτό που ζητάς.

 

HΙΙΤ, Δημητρακοπούλου 106 2ος όροφος, Κουκάκι (τηλ. 2130349310)

Φωτογραφίες: Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου – Watkinson