ΣΧΕΣΕΙΣ

5 ερωτήσεις για τα πρώτα ραντεβού. Δεν θα βαρεθεί και θα ξέρεις και με ποιον/α έχεις να κάνεις

Pexels

Το να επιστρέψω στο σπίτι, να φοράω το ωραιότερό μου χαμόγελο και να στείλω στην κολλητή μου «πέρασα τέλεια», είναι αποτέλεσμα πολλών και διαφορετικών συστατικών. Η συνταγή «πετυχημένο ραντεβού» έχει πάντα υπέροχη γεύση, ανεξάρτητα με το πώς την έχει φτιάξει κανείς. Το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν πρέπει να λείπει η επικοινωνία.

Όταν ξεκινάμε να γνωρίζουμε κάποιον, είναι αυτά τα πρώτα ραντεβού που βγάζουμε τον καλύτερο εαυτό μας ή σκεφτόμαστε συνεχώς πώς πρέπει να είμαστε. Τα αγαπημένα μας date night σύνολα, το ολοκαίνουργιο κραγιόν και τα τακούνια που ψάχναμε την κατάλληλη αφορμή να φορέσουμε – ή και τα flats, εντάξει δεν κρίνω κανέναν εδώ. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν φορές που το δείπνο, το ποτό, ο καφές ή και η βόλτα στο πάρκο, δεν πάει ακριβώς ιδανικά. Κι αυτό γιατί υπάρχουν άβολες σιωπές, εκείνες οι στιγμές που κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς να πει και καταλήγουμε να συζητάμε για τον καιρό, την εξωτερική πολιτική της κυβέρνησης ή τη σπατάλη τροφίμων, ενώ θα έπρεπε να μαθαίνουμε ο ένας τον άλλον, αλλά και οι φορές που δεν είμαστε 100% ο εαυτός μας, ή δυσκολεύεται ο συνομιλητής μας να ανοιχτεί.

Ακολουθούν, λοιπόν, 5 – δοκιμασμένες – ερωτήσεις που θα κάνουν πιο ενδιαφέρουσα τη συζήτησή σας στα πρώτα ραντεβού και θα αποσπάσεις και περαιτέρω πληροφορίες για το αντικείμενο του πόθου σου. (Ή θα βρεις μερικούς λόγους για να μην τον/την ξαναδείς).

Τι ζώδιο είσαι;

Ξεκινάμε από τα κλισέ για τον πολύ απλό λόγο ότι αυτή η κλασική ερώτηση, είναι ταυτόχρονα το κλειδί που ανοίγει δύο πόρτες: μαθαίνεις το ζώδιo του ανθρώπου που έχεις απέναντί σου, αλλά και το πώς θα ανταποκριθεί, αν ας πούμε δεν πιστεύει στην αστρολογία. Θα γελάσει και θα ανταποκριθεί με χιούμορ, δείχνοντας ότι ακόμα κι αν δεν ταυτίζεται με τα ζώδια, σε σέβεται και διατίθεται να συζητήσει μαζί σου για τα πάντα; Τον κρατάμε! Ή θα είναι ερριστικός, δηκτικός και θα κατακρίνει την επιλογή σου να ρωτήσεις κάτι τέτοιο; Red flag!

Τι θα μου έλεγαν οι φίλοι σου για σένα;

Αν έχεις να κάνεις με κάποιον/α εσωστρεφή και ντροπαλό/ή, τότε ένας εύκολος τρόπος για να σου ανοιχτεί, είναι να σου μιλήσει για τους φίλους του. Σύμφωνα με τους ψυχολόγους, αυτή η ερώτηση μπορεί να σου δώσει μια καλή εικόνα για το πώς βλέπει ο συνομιλητής σου τον εαυτό του. Τον μειώνει ή έχει αυτοπεποίθηση;

Ποιο ήταν το χειρότερό σου ραντεβού;

Μπορεί το να μιλάει κανείς για άλλες ερωτικές περιπέτειες σε ραντεβού να λογίζεται ως λάθος τακτική, αλλά η αλήθεια είναι πως αυτό είναι εν μέρει μύθος. Αν δώσεις σε κάποιον/α το βήμα να σου μιλήσει για ένα κακό του/της ραντεβού, τότε ανοίγεις έναν ασκό με πληθώρα επιλογών: Θα διαλέξει μια αστεία ιστορία για να σε διασκεδάσει; Keeper! Θα προτιμήσει την ιστορία που τον/την έστησαν για να τον/την λυπηθείς; Next please. Επίσης, το να συζητάς για παλαιότερες σχέσεις και εμπειρίες στα πρώτα ραντεβού, είναι μια σωστή χρονικά στιγμή. Κανείς δεν έχει επενδύσει ακόμα συναισθηματικά κι έτσι κανείς δεν πληγώνεται. Αν παρεμπιπτόντως αρχίσει να μιλάει άσχημα και για τις πρώην του; Τότε ξέρεις πού είναι η πόρτα.

Τι σε ξενερώνει;

Το παιχνίδι Dealbreaker είναι μια φανταστική επιλογή για να σπάσεις τον πάγο και να κατευθύνεις την κουβέντα ακριβώς σε ό,τι θες να μάθεις. Η λογική είναι ότι ο καθένας απευθύνει μια ερώτηση που πάει κάπως έτσι «Είναι dealbreaker για σένα να κρατάει κανείς φιλικές σχέσεις με τον/την πρώην του/της;». Σε αυτή την ερώτηση πρέπει να απαντήσουν και οι δύο, με βάση τα κριτήριά τους για τις ιδανικές σχέσεις και τα χαρακτηριστικά που θα τους έκαναν να απομακρυνθούν από κάποιο πρόσωπο. Κάπως έτσι και όσο το «παιχνίδι» προχωράει, μπορεί να καταλήξετε σε πολύ ενδιαφέρουσες, πολύ σεξουαλικές, πολύ αστείες ή πολύ βαθιές αποκαλύψεις/κουβέντες.

Ποιο είναι το καλύτερο πράγμα που έχεις ζήσει;

Αυτό θέλει όση σκέψη χρειάζεται και το να σου πει κανείς το αγαπημένο του τραγούδι. Εμένα τουλάχιστον θα μου έπαιρνε ώρες, αλλά αξίζει τον κόπο να δεις σε τι δίνει αξία κάποιος/α. Είναι ένα ταξίδι; Είναι μια σχέση (όχι απαραίτητα ερωτική); Μήπως η προαγωγή του; Η στιγμή που πήρε το πρωτάθλημα η αγαπημένη του ομάδα ή όταν είδε ζωντανά τον αγαπημένο του/της καλλιτέχνη;

Βγες το ραντεβού σου και με ευχαριστείς αργότερα.