HOME SHOPPING

5 εντυπωσιακά φυτά για να γεμίσεις το σπίτι σου με κρεμαστές γλάστρες και καλάθια

Unsplash

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι αυτή η μικρή, πράσινη πινελιά που μπορεί να κάνει τη διαφορά στη διακόσμηση και το interior design, δίνοντας χρωματική ζωντάνια, αισθητική και χαρακτήρα. Όμως, αν έπρεπε να ξεχωρίσουμε ένα από αυτά, θα ήταν ξεκάθαρα όσα ανήκουν στην κατηγορία των κρεμαστών ή αναρριχώμενων φυτών.

Πέρα από το γεγονός ότι συγκαταλέγονται σταθερά ανάμεσα στις κυρίαρχες διακοσμητικές τάσεις, λοιπόν, τα κρεμαστά/αναρριχώμενα φυτά είναι ένα τσακ πιο εντυπωσιακά από τα υπόλοιπα γιατί μπορούν και απλώνουν -κυριολεκτικά και μεταφορικά- την ομορφιά τους. Σε οποιοδήποτε μέρος του σπιτιού και αν επιλέξεις να τα τοποθετήσεις.

Είτε θέλεις να διακοσμήσεις έναν κενό τοίχο, μια άδεια γωνία, ένα ράφι που δεν ξέρεις τι ΤΟΥ ταιριάζει, το έπιπλο στο χωλ, το ράφι του μπάνιου και πάει λέγοντας, τα κρεμαστά φυτά είναι η ιδανική λύση σε όλες αυτές τις περιπτώσεις. Αυτό, βέβαια, ισχύει και για εσένα που ζεις σε περιορισμένα τετραγωνικά. Ένα εντυπωσιακό φυτό μέσα σε ένα κρεμαστό, ψάθινο καλάθι δεν περιόρισε κανέναν. Έχουμε και λέμε:

5 εντυπωσιακά φυτά για να γεμίσεις το σπίτι σου με κρεμαστές γλάστρες και καλάθια

Φτέρη

Τα υπέροχα, φουντωτά και λαχανί φύλλα της φτέρης, δεν γίνεται να μην σε εντυπωσιάσουν. Αυτό το τροπικό φυτό μπορεί να μην αναπτύσσει άνθος, όμως τα μακρόστενα φύλλα του έχουν ιδιαίτερη καλλωπιστική αξία, αποτελώντας σημαντικό μέρος της διακόσμησης. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι μία κρεμαστή γλάστρα ώστε να αναδείξεις το 100% της ομορφιάς της. Jungle vibes on!

Ακριβώς επειδή ανήκει στα τροπικά φυτά, η φτέρη ευδοκιμεί σε ζεστά και υγρά περιβάλλοντα, ενώ το πότισμά της πρέπει να είναι συχνό. Φρόντιζε, επίσης, να την ποτίζεις με καλής ποιότητας νερό, με χαμηλή περιεκτικότητα αλάτων.

Το φυτό Hedera helix, ευρέως γνωστό ως κισσός, είναι αυτό το αναρριχώμενο φυτό με το βαθύ πράσινο χρώμα στα φύλλα του, που συνήθως βλέπεις να αναρριχάται σε τοίχους κτιρίων, σε φράχτες και σε κάθε λογής περιφράξεις. Ωστόσο, εσύ μπορείς να αποκτήσεις έναν μικρό κισσό, να τον τοποθετήσεις μέσα σε μία κρεμαστή γλάστρα και να τον καμαρώνεις από την άνεση του σπιτιού σου.

Στα του κισσού, λάβε υπόψιν την ανθεκτικότητά του αλλά και την προσαρμοστικότητά του σε όλες τις συνθήκες. Αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες, αλλά την παλεύει και στις υψηλές, όπως αυτές της Ελλάδας το καλοκαίρι. Δεν έχει θέμα να βρίσκεται σε σκιερά και ημισκιερά μέρη, αλλά ούτε σε φωτεινά (παρόλο που προτιμά τα δυο πρώτα). Το μόνο που χρειάζεται από εσένα, είναι τακτικό πότισμα όταν το χώμα του στεγνώσει.

Κισσός

Εάν δεν θέλεις να περιμένεις να μεγαλώσει ο κισσός, τότε επέλεξε τον παρακάτω που είναι ήδη μεγαλύτερου μεγέθους.

Πόθος

Το πόσο εντυπωσιακός είναι πόθος όταν μεγαλώνει και «απλώνει» με χάρη το φύλλωμά του, μπορείς να το αντιληφθείς από τις παρακάτω φωτογραφίες. Είναι από τις κλασικές επιλογές φυτών εσωτερικού χώρου που μπορεί να δώσει ενδιαφέρον σε ένα αδιάφορο δωμάτιο.

Στα plus του πόθου προστίθεται και το γεγονός πως πρόκειται για ένα φυτό που μιλάει για τις ανάγκες του. Τα φύλλα του θα γίνουν κίτρινα όταν του ρίξεις παραπάνω νερό, ενώ θα αρχίσουν να ξεραίνονται όταν εκτεθούν σε υπερβολικό φως. Απλά τα πράγματα.

Πόθος κρεμαστός
AIRPLANTS

Πόθος κρεμαστός

Ύψος φυτού: 35-40 εκ. Διάμετρος γλάστρας: 14 εκ.
15,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Χλωρόφυτο

Το προερχόμενο από τη Νότια Αφρική χλωρόφυτο, είναι ένα από τα φυτά εσωτερικού χώρου που θα σε εντυπωσιάσει με τα στενόμακρα δίχρωμα φύλλα του. Τοποθετώντας το μέσα σε μία κρεμαστή γλάστρα δε, θα απογειώσεις την αρχοντιά του.

Όσο για την τοποθεσία του, το «φυτό αράχνη» προτιμά φωτεινά σημεία μέσα στο σπίτι, ενώ σε ό,τι αφορά το πότισμά του, αυτό θα πρέπει να είναι τακτικό (κάθε 4-5 μέρες). Ειδικά την περίοδο του καλοκαιριού.

φυτά
ANTHEMION FLOWERS

Χλωρόφυτο

Σε κεραμικό γλαστράκι
25,00 €
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ