TIPS

5 εναλλακτικές που θα αντικαταστήσουν τα αυγά στις συνταγές σου

Unsplash

Όλες οι εναλλακτικές που ακολουθούν και θα λειτουργήσουν ως υποκατάστατο για τα αυγά είναι vegan. Οπότε στην περίπτωση που μαγειρεύεις ή φτιάχνεις γλυκό για κάποιον με vegan διαιτολόγιο ετοιμάσου να τον κάνεις χαρούμενο με το αποτέλεσμα.

Ίσως να σου έχει συμβεί. Φτιάχνεις pancakes ή το αγαπημένο σου κέικ και στη μέση της προετοιμασίας συνειδητοποιείς ότι σου λείπει ένα από τα βασικά συστατικά. Τα αυγά. Πριν αφήσεις τη συνταγή στη μέση και χωρίς να βγεις καθόλου από το σπίτι θα σου πω ότι υπάρχουν τρόφιμα- εναλλακτικές που μπορούν να αντικαταστήσουν τα αυγά.

Πουρές φρούτων

Σε αυτή την περίπτωση έχεις παραπάνω από μία επιλογές. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις πουρέ μήλου, πουρέ μπανάνας, ώριμα αβοκάντο και πουρέ κολοκύθας. Τα τρόφιμα που φτιάχνονται με πουρέ φρούτων αντί για αυγά είναι ζουμερά και πυκνά, αλλά μπορεί να αναδείξουν τη γλυκιά γεύση του φρούτου που θα επιλέξεις. Αν λοιπόν θες ένα πιο ουδέτερο αποτέλεσμα επίλεξε μήλο, αβοκάντο ή κολοκύθα.

Η μπανάνα θα δώσει έντονη γεύση στο τελικό αποτέλεσμα. Ως γενικό κανόνα, χρησιμοποίησε άγλυκες εκδοχές πουρέ φρούτων (όπως πράσινο μήλα) και αντικατέστησε κάθε αυγό με ένα 1/4 φλιτζάνι πουρέ. Θα λειτουργήσει καλύτερα σε κέικ, muffins και brownies.

Αλεσμένο chia ή λιναρόσπορο

Άλεσε τον λιναρόσπορο ή το chia (μέχρι να πάρεις το αποτέλεσμα χοντρού αλεσμένου αλευριού). Χτύπα 1 κουταλιά της σούπας από το chia με 3 κουταλιές της σούπας νερό μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιόμορφο μείγμα. Αυτή η ποσότητα θα αντικαταστήσει ένα αυγό στη συνταγή σου. Είναι τέλειος τρόπος να αντικαταστήσεις τα αυγά σε ψωμιά, βάφλες, pancakes, muffins και μπισκότα.

Silken tofu

Το Silken tofu είναι tofu με ελαφρώς υψηλότερη περιεκτικότητα σε νερό. Με αποτέλεσμα να είναι πιο ελαφρύ και κρεμώδες. Επίσης, δεν έχει καθόλου έντονη γεύση και θα δώσει μία πυκνή υφή στις συνταγές σου. Είναι κατάλληλο για ψωμί, brownies και μπισκότα. Για κάθε αυγό θα χρειαστείς 1/4  φλιτζάνι πουρέ tofu.

Μαγειρική σόδα με ξίδι

Αυτή η επιλογή είναι για τις πιο ελαφριές και ντελικάτες συνταγές, όπως είναι τα κέικ και τα cupcakes. Απλά ανακάτεψε ένα κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα με μία κουταλιά ξίδι για κάθε αυγό στη συνταγή.

Aquafaba

Με αυτόν τον όρο περιγράφουμε το νερό μέσα στο οποίο έχουν βράσει τα ρεβύθια. Και θα αντικαταστήσει τέλεια τη μαρέγκα αυγού. Έχει παρόμοια υφή με τα ασπράδια και δημιουργείται με τον ίδιο τρόπο. Απλά χτυπάς το ζουμί με το μίξερ. Χρησιμοποιήστε 3 κουταλιές της σούπας για να αντικαταστήσεις ένα αυγό σε οποιαδήποτε συνταγή απαιτείται η προσθήκη μαρέγκας.