ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ

5 εύκολα tips από το TikTok για να εντάξεις την οικολογία και τη βιωσιμότητα στη ζωή σου

Unsplash

Το να ξεκινήσεις να εντάσεις τη βιωσιμότητα και την οικολογία στη ζωή σου ακούγεται ωραίο θεωρητικά. Ωστόσο, στην πράξη πολλές φορές τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα και απλά όσο ακούγονται. Για παράδειγμα, η κομποστοποίηση ή η αγορά ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου δεν λειτουργεί για όλους και μπορεί να αποδειχθεί ακριβή υπόθεση. Επίσης, όλοι γνωρίζουμε πως οι αλλαγές που κάνουμε στη ζωή μας – όποιες κι αν είναι αυτές – δεν είναι σχεδόν ποτέ εύκολες. Ειδικότερα, όσον αφορά αλλαγές σε συνήθειες της καθημερινότητάς μας. Είναι αυτό που λέμε, η δύναμη της συνήθειας που σε δυσκολεύει να προσαρμοστείς σε νέες καταστάσεις.

Ευτυχώς για σένα, για μένα και για όλους μας, η σωτηρία του πλανήτη δεν ζητάει ιδιαίτερα και εξεζητημένα πράγματα από κανέναν. Υπάρχουν πολλοί εύκολοι τρόποι να συνεισφέρεις ατομικά στη Μητέρα Φύση. Είτε είσαι επαγγελματίας της αειφορίας είτε είσαι σε αρχάριο επίπεδο, υπάρχουν τόσα tips φιλικά προς το περιβάλλον, που μπορείς να βρεις στο διαδίκτυο και να τα προσαρμόσεις στη δικη σου καθημερινότητα. Και μιλώντας για το διαδίκτυο, το TikTok, αυτή η πλατφόρμα που μπορείς να βρεις άπειρα αστεία video με ζώα και ανθρώπους, συνταγές, makeup tutorials και ιδέες για outfits και DIY διακόσμηση, διαθέτει και έναν σημαντικό αριθμό λογαριασμών, ταγμένων στη βιωσιμότητα που προσφέρουν εύκολα tips για πιο οικολογικό τρόπο ζωης.

Τα παρακάτω 5 tips από λογαριασμούς TikTok, λοιπόν, όχι μόνο θα βοηθήσουν το περιβάλλον και τη φύση να ανασάνουν, αλλά θα βοηθήσουν και σένα να γλιτώσεις χρήματα. Δίπλα κερδισμένη.

Μετέτρεψε τις ξεχειλωμένες μπλούζες σε crop tops

Φτιάξε ένα DIY καθαριστικό γενικής χρήσης

Αντικατέστησε το αντικολλητικό χαρτί και το αλουμινόχαρτο με επαναχρησιμοποιούμενο baking mat σιλικόνης

@eco.amical Reply to @sadie_8 this is what I use. I’ve had it for 3 years 😍 #foodie #familylife #ecofriendly #lowwaste #ecofriendlyswaps #learnontiktok ♬ original sound – Faisal

Κράτησε το νερό από το μπολ του κατοικιδίου σου για να ποτίσεις τα λουλούδια

Να έχεις πάντα ένα kit με επαναχρησιμοποιούμενα αντικείμενα στο αυτοκίνητο