ΜΑΓΑΖΙΑ

4 μαγαζιά με φυτά που θα μεταμορφώσουν το σπίτι σου. Ο ορισμός της αστικής ζούγκλας

Unsplash

Η καραντίνα έφερε μία τάση, που τη λες πολύ καλή αν αποφασίσεις όντως να φροντίσεις τους ζωντανούς οργανισμούς που φέρνεις στο σπίτι. Τα φυτά απαιτούν φροντίδα και στοργή και δεν είναι απλά διακοσμητικά.

Ναι, είναι Instagramable, ναι σου φτιάχνουν τη διάθεση και από την αρχή της καραντίνας έχουμε μιλήσει πολλές φορές για τα αμέτρητα οφέλη των φυτών και της κηπουρικής στη ζωή μας. Σε περίπτωση που δεν υιοθέτησες την ανοιξιάτικη τάση, αλλά είσαι σε φάση αλλαγών στο σπίτι ή θέλεις απλώς να υποδεχθείς το φθινόπωρο με τον τρόπο που του αξίζει, τα παρακάτω 4 μαγαζιά είναι τα μέρη που θα πας αν θέλεις να αλλάξεις εντελώς τον χώρο σου με φανταστικά φυτά διαφόρων ειδών και μεγεθών.

Δεν ξέρω για εσένα, αλλά εγώ είμαι έτοιμη για ένα ακόμα κακτάκι για καλό φενγκ σούι και 2 κασπό για τα φυτά στην κρεβατοκάμαρα.

Minū (Σαρρή 50, Ψυρρή)

Μιλήσαμε και πρόσφατα για το new entry στα μαγαζιά με φυτά. Εδώ δεν θα πας απλά για να πάρεις ένα σκανδιναβικό φυτό. Θα βρεις αντικείμενα τέχνης, αλλά και table books για να αλλάξεις ριζικά το σαλόνι σου. Αν έχεις λίγο χρόνο, πιες και έναν καφέ που θα συνοδεύσεις με λαχταριστό γλυκό από το Bon Bon Fait Maison.

Kopria Store (Ερεσού 30, Εξάρχεια)

Το μαγαζί που μετρά ήδη 2 χρόνια στο Εξάρχεια, είναι μικρούλι αλλά έχει τα πάντα. Εξαιρετική επιλογή για δωράκια σε φίλους αλλά και για να γεμίσεις τo μπαλκόνι σου με μικρά και μεγάλα φυτά. Μην χάσεις την ευκαιρία να πάρεις και μικρά κασπό που λειτουργούν κι από μόνα τους ως διακοσμητικά.

Mother Athens (Αναπαύσεως 16, Μετς)

Άλλο ένα νέο μαγαζί της Αθήνας που σε δελεάζει να πας να πάρεις φυτά, ακόμα και αν δεν ήσουν ποτέ τέτοιος άνθρωπος. Άνοιξε αμέσως μετά την καραντίνα, που ήταν και το καλύτερο timing, στο Μετς και έχει όλα τα είδη φυτών, ενώ δεν λείπουν και τα σύνεργα κηπουρικής για εσένα που το πήρες απόφαση να μετατρέψεις το μπαλκόνι σου σε ζούγκλα.

Paraphernalia (Ιωάννου Παπαρρηγοπούλου 15, Αθήνα)

Εδώ θα τα βρεις πραγματικά όλα. Φυτά, διακοσμητικά, σύνεργα κηπουρικής ακόμα και φωτιστικά. Είναι θα έλεγε κανείς η «υψηλή ραπτική» των φυτών. Αν είσια σε φάση αλλαγής επίπλων, το Paraphernalia μπορεί να σε βοηθήσει να αποκτήσεις τον χώρο των ονείρων σου.