TIPS

4 διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις την κατάψυξη

Unsplash

Ας ξεκινήσουμε με τα δεδομένα. Όταν κοιτάζεις την κατάψυξη σε ένα ψυγείο αυτά που περιμένεις να δεις είναι πολύ συγκεκριμένα. Κρέατα, κατεψυγμένα φρούτα και λαχανικά, δοχεία με φαγητά που έχεις παγώσει για να ξεπαγώσεις και να φας με ευκολία όταν δεν προλαβαίνεις να μαγειρέψεις. Σωστά; Όχι. Δηλαδή, όχι μόνο. Τώρα θα ανακαλύψεις ότι υπάρχουν 4 διαφορετικοί τρόποι να χρησιμοποιήσεις την κατάψυξη και να κάνεις τη ζωή σου πιο εύκολη.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι, πέρα από τον προφανή, να χρησιμοποιήσεις το πιο παγωμένο τμήμα του ψυγείου σου. Και όλοι είναι εξίσου λειτουργικοί. Γιατί φυσικά η κατάψυξη είναι και θα είναι ένα μέρος που αποθηκεύεις κρέατα και άλλα τρόφιμα που θες να συντηρήσεις σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Από σήμερα όμως κράτα ένα ράφι άδειο.

Βάλε τα κεριά στην κατάψυξη

Με αυτόν τον τρόπο θα κάνεις τα κεριά να διαρκούν περισσότερο. Συγκεκριμένα, βάλε το κερί στην κατάψυξη μια μέρα πριν αποφασίσεις να το ανάψεις.

Το αποτέλεσμα είναι ότι θα το καις για περισσότερο. Δηλαδή, για σχεδόν τον διπλάσιο χρόνο από το κανονικό. Όταν παγώνει το κερί καίγεται πιο αργά, ενώ αυτό θα κάνει πολλά κεριά να μη στάζουν.

Το τζιν σε θερμοκρασία (πολύ) υπό το μηδέν

Σίγουρα όταν ένα τζιν είναι λερωμένο ή το έχεις φορέσει πάνω από 3 φορές, τότε η θέση του είναι στο πλυντήριο. Αν όμως μόλις έβαλες το τζιν σου, μαγείρεψες και τώρα έχει πάρει όλη τη μυρωδιά του φαγητού τότε δοκίμασε να το βάλεις στην κατάψυξη.

Βάλε το παντελόνι σου σε μια πάνινη τσάντα και άφησέ το εκεί όλη τη νύχτα. Οι χαμηλές θεμροκρασίες σκοτώνουν τα μικρόβια που δημιουργούν την κακοσμία στους θύλακες του υφάσματος.

Αποθήκευσε σπόρους

Διατήρησε τους σπόρους που σου έχουν μείνει μέχρι να είναι η κατάλληλη εποχή να τους καλλιεργήσεις. Βεβαιώσου ότι είναι εντελώς στεγνοί και τοποθέτησέ τους σε ένα αεροστεγές δοχείο για να παγώσουν. Απλά όταν θες να τους φυτέψεις, άφησέ τους να ξεπαγώσουν εντελώς.

Κάνε τα καλσόν να κρατήσουν περισσότερο

Με αυτόν τον τρόπο δεν θα φορέσεις το καλσόν σου μόνο μία φορά -όσο κι αν αυτό συνηθίζεις να κάνεις, αφού σου σκίζονται στη μία φορά. Βρέξε το καινούργιο σου καλσόν, στριφογύρισέ το και βάλτο σε μια πλαστική σακούλα. Άφησέ το στην κατάψυξη όλο το βράδυ.

Η χαμηλή θερμοκρασία θα κρατήσει τις ίνες σφιχτές, θα περιορίσει τον κίνδυνο να σκιστεί και θα κάνει το καλσόν να κρατήσει περισσότερο. Κάνε το μία φορά για κάθε καινούριο καλσόν.