ΘΕΑΤΡΟ

19 θεατρικές παραστάσεις που αξίζει να δεις τον Οκτώβριο

Νίκος Πανταζάρας

Η πανδημία του κορονοϊού έχει αλλάξει τις συνήθειές μας. Πράγματα που πέρναμε ως δεδομένες απολαύσεις στη ζωή μας, δεν είναι πλέον και τόσο δεδομένες. Η τέχνη, αντί να αντιμετωπίζεται ως αναγκαιότητα για να βγούμε από το ζοφερό παρόν ή έστω να το αξιοποιήσουμε όσο καλύτερα μπορούμε για την εξέλιξή μας, αντιμετωπίζεται μάλλον σαν πολυτέλεια. Εν αναμονή των όποιων αποφάσεων οι παραγωγοί έχουν προγραμματίσει τις θεατρικές παραστάσεις που θα κάνουν πρεμιέρα τον Οκτώβριο και οι ηθοποιοί έχουν μάθει τα λόγια τους.

Το θέατρο, εκτός από προσωπική αγαπημένη μου μορφή διασκέδασης, είναι ένας χώρος όπου εύκολα μπορούν να τηρηθούν αποστάσεις και μέτρα ασφαλείας. Με την ευχή να μην παραβλεφθεί αυτό του το χαρακτηριστικό, συγκέντρωσαν εδώ 19 θεατρικές παραστάσεις που προγραμματίζονται για τον Οκτώβριο και που αξίζει να προγραμματίσεις να δεις. Γιατί το μεγαλύτερο support στους art workers γίνεται με την ασφαλή μας παρουσία στο έργο τους. Βάλε, λοιπόν, τη μάσκα και τα αντισηπτικά σου μπροστά σου και επέλεξε ποιο θέαμα θα είναι το επόμενο που θα δεις.

Η Γίδα ή Ποια είναι η Σύλβια

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος

Ξέρεις περισσότερο τον Edward Albee από το έργο του «Ποιος φοβάται τη Βιρτζίνια Γουλφ». Ένα ακόμα εξαιρετικό έργο του, βραβευμένο με Tony το 2001 είναι το «Η γίδα ή ποια είναι η Σύλβια», που σκηνοθετεί ο Νικορέστης Χανιωτάκης στο θέατρο Αθηνών. Αυτή είναι η τρίτη σεζόν κατά την οποία παρουσιάζεται η επιτυχημένη παράσταση, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Νίκος Κουρής, η Λουκία Μιχαλοπούλου, ο Γιάννης Δρακόπουλος, ο Μιχάλης Ταμπακάκης και μία πανταχού παρούσα – απούσα γίδα.

Μπορεί η αποκάλυψη για τον κρυφό έρωτα του συζύγου με μια γίδα να «χαλάσει» την οικογενειακή ευτυχία; Αυτό είναι το ερώτημα του έργου που εντελώς τυχαία είχε σχεδιαστεί να παίζεται μέσα σε ένα κουτί από πλεξιγκλάς. Έξτρα πόντοι ασφάλειας.

Που: Θέατρο Αθηνών
Πότε: Από 7/10 κάθε Τετάρτη ως Κυριακή

Γιούγκερμαν

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος Βάσια Αναγνωστοπούλου

Ο βίος και η πολιτεία ενός γόνου πλούσιας οικογένειας, ιλάρχου στη φρουρά του τσάρου, που οδηγείται στη χώρα μας μετά τη Ρωσική Επανάσταση, σκιαγραφούν την κοινωνική και πολιτική κατάσταση της Ελλάδας του Μεσοπολέμου. Το σπουδαίο μυθιστόρημα του Μ. Καραγάτση, μεταφέρεται στη σκηνή από τον εγγονό του Δημήτρη Τάρλοου στο θέατρο Πορεία.

Η παράσταση θα παρουσιαστεί για λίγες ημέρες σε διπλή διανομή ώστε να ανέβουν στη σκηνή του θεάτρου όλοι οι ηθοποιοί που συμμετείχαν στην παράσταση τις δύο σεζόν που αυτή ανέβηκε στο παρελθόν.

7 έως 11 Οκτωβρίου: Ντάινα: Βασιλική Τρουφάκου, Γιώργος Μάζης: Γιάννης Σοφολόγης, Κλεό: Αλέξανδρος Βαμβούκος, καθώς και οι: Ειρήνη-Ερωφίλη Κλέπκου, Στεφανία Γώγου, Στέλλα Ζιοπούλου.

14 έως 18 Οκτωβρίου: Ντάινα: Ζέτα Μακρυπούλια, Γιώργος Μάζης: Γιάννης Καπελέρης, Κλεό: Πολύδωρος Βογιατζής, καθώς επίσης και οι: Κορίνα Κόκκαλη, Ελένη Χαλαστάνη, Λένα Χατζηγρηγορίου.

Η παράσταση θα μεταδοθεί και διαδικτυακά σε live stream στις 11/10 και 18/10.

Που: Θέατρο Πορεία
Πότε: Από 7 – 18/10 εκτός Δευτέρας και Τρίτης.

Προδοσία

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος

Αν υπάρχει ένα έργο που πρέπει να δεις για τις ανθρώπινες σχέσεις και τις πολλαπλές προδοσίες που αυτές μπορεί να κρύβουν, αυτό είναι η Προδοσία του Harold Pinter. Πολυαγαπημένο έργο στην Ελλάδα έχει ανέβει με πολλές και εξαιρετικές διανομές. Αυτή τη φορά ο Αιμίλιος Χειλάκης αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία της παράστασης στην οποία συμπρωταγωνιστεί με τον Λάκη Λαζόπουλο και την Αθηνά Μαξίμου.

Η «Προδοσία» είναι η ιστορία τριών ανθρώπων πουπροδίδουν και προδίδονται. Προδίδουν τους συντρόφους τους, τον γάμο τους, τη φιλία τους, τον εαυτό τους, τα ιδανικά τους και τα πιστεύω τους. Ο βραβευμένος με Νόμπελ Harold Pinter εστιάζει στο πως ο χρόνος αλλάζει την αντίληψή μας για το παρελθόν, επιλέγοντας να αφηγηθεί την ιστορία αντίστροφα, αρχίζοντας από το τέλος της ερωτικής σχέσης και τελειώνοντας με την αρχή της.

Aφηγείται την ιστορία ενός ερωτικού τριγώνου μεταξύ της Εμμα, του συζύγου της Ρόμπερτ και του Τζέρι που είναι ο καλύτερος φίλος του Ρόμπερτ.

Που: Θέατρο Βρετάνια
Πότε: Από 21/10 κάθε Τετάρτη ως Κυριακή

Αξύριστα Πηγούνια

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος

Ο Γιάννης Τσίρος («Άγριος Σπόρος», «Αόρατη ‘Ολγα», «Τα Μάτια Τέσσερα») υπογράφει το κείμενο και ο Γιώργος Παλουμπής τη σκηνοθεσία σε μία παράσταση μιλά για την ανθρώπινη εκμετάλλευση, την κατάσταση των μεταναστών, τον σεξισμό απέναντι στη γυναίκα και την οικονομική ανισότητα, παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ, 13 χρόνια αφού γράφτηκε. Το έργο είχε αποσπάσει το A΄ βραβείο νέου συγγραφέα το 2004 από το ΥΠΠΟ.

Η παράσταση ανεβαίνει για δεύτερη σεζόν, αυτή τη φορά στο θέατρο Μικρό Χορν. Στο ρόλο του Σάββα θα είναι ο Γιώργος
Πυρπασόπουλος και στους ρόλους του Κυριάκου, του Μαρινάκη και της Ιρίνας, θα δούμε και πάλι τους Ηλία Βαλάση, Στέλιο Δημόπουλο και Μαρία Νεφέλη Δούκα, αντίστοιχα.

Που: Θέατρο Μικρό Χορν
Πότε: Από 24/10, Κάθε Τετάρτη ως Κυριακή

Δείπνο Ηλιθίων

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος

Η τελευταία παράσταση που είδα πριν ο Covid – 19 βάλει λουκέτο στα κλειστά θεάτρα, είναι το Δείπνο Ηλιθίων. Και αυτό ήταν το καλύτερο δώρο που θα μπορούσα να κάνω στον εαυτό μου. Για 100 λεπτά το μόνο που έκανα είναι να γελάω αβίαστα θαυμάζοντας τη χημεία μεταξύ των πρωταγωνιστών που εδώ και χρόνια μοιράζονται αυτούς τους διαλόγους και αυτή τη σκηνή.

Ο πρωταγωνιστής Σπύρος Παπαδόπουλος είναι ένας γκαφατζής που εισβάλει στο σύμπαν του μεγαλοεκδότη Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη και το διαλύει. Το ποιος είναι τελικά ο ηλίθιος και ποιος ο έξυπνος σας αφήνω να το συμπεράνετε μόνοι σας. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σπύρος Παπαδόπουλος, ενώ το cast συμπληρώνουν ο Βασίλης Ρίσβας, ο Δημήτρης Μαυρόπουλο, η Άννα Μενενάκου και ο Χρήστος Σπανός.

Που: Θέατρο Κάππα
Πότε: Από 15/10 κάθε Τετάρτη ως Κυριακή

Το δικό της δωμάτιο

Ο Γιάννης Λασπιάς δημιουργεί και σκηνοθετεί μία παράσταση με αφετηρία το δοκίμιο της Βιρτζίνια Γουλφ “A room of one’s own” (Ένα δικό της δωμάτιο) . Πρόκειτα για μία παράσταση στην οποία γυναίκες προσπαθούν να βρουν τη δική τους φωνή μέσα σε έναν πατριαρχικό κόσμο. Ότι προσπαθούμε να κάνουμε όλες καθημερινά ακόμα και σήμερα δηλαδή. Ερμηνεύουν οι: Π. Μαρκοπούλου, Φ. Παπαχριστοπούλου, Μ. Σαϊτη.

Που: Θέατρο 104
Πότε: Από 8/10 κάθε Πέμπτη ως Κυριακή

170 τετραγωνικά, Moonwalk

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος

Δύο αδερφές επιστρέφουν στο πατρικό τους, σε μία μικρή πόλη της ελληνικής επαρχίας μετά τον θάνατο του πατέρα τους. Η απώλεια η ασφυκτική ατμόσφαιρα της επαρχείας και η ειλικρίνεια που έχει τη δύναμη να διαλύσει σχέσεις και να οικοδομήσει νέες, αληθινές είναι τα κύρια θέματα του έργου.

Ο Γιώργος Τσουρής υπογράφει το κείμενο ενώ η ερμηνεία του στην παράσταση, του χάρισε τον σταυρό του Δημήτρη Χορν. Stay tuned για τη συνέντευξή μας με την πρωταγωνίστρια της παράστασης, Αμαλία Αρσενη.

Που: Ιλίσια – Βολανάκης
Πότε: Από 24/10 Κάθε Δευτέρα, Τρίτη, Σάββατο και Κυριακή.

Έξι φορές

Ένα αφιέρωμα στην Έλλη Λαμπέτη δημιούργησαν ενώνοντας τις δυνάμεις τους ο Γιώργος Νανούρης και η Όλια Λαζαρίδου. Η σκηνική σύνθεση έχει ως αρχική πηγή έμπνευσης τα θρυλικά «Έξι μονόπρακτα» που είχε ανεβάσει η Έλλη Λαμπέτη το 1978 (στα οποία η πρωτοεμφανιζόμενη τότε Όλια Λαζαρίδου έπαιζε έναν βουβό ρόλο). Η ηθοποιός ερμηνεύει κείμενα των Αύγουστου Στρίντμπεργκ, Αντόν Τσέχοφ, Ζαν Κοκτώ και Ουίλλιαμ Σαίξπηρ σε μετάφραση Στέλιου Βαφέα, αλλά και μικρές ιστορίες του Θεάτρου.

Που: Μέγαρο Μουσικής Αθηνών
Πότε: Από 15 – 18/10 και ξανά τον Νοέμβριο.

Hair The Musical

Το μιούζικαλ Hair επιστρέφει για περιορισμένες παραστάσεις από 12 Οκτωβρίου με διαφορετική από την πρώτη του διανομή. Η παράσταση σε σκηνοθεσία Δημήτρη Μαλισσόβα είχε παρουσιαστεί με επιτυχία τη σεζόν 2017 – 2018. Πρόκειται για ένα επιδραστικό μιούζικαλ που υπέγραψαν οι Gerome Ragni & James Rado (στίχοι) και Galt MacDermot (μουσική) το οποίο μας χάρισε μερικά από τα πιο γνωστά κομμάτια της ροκ σκηνής, όπως το “Age of Aquarius” και “Let The Sunshine In”.

Πρωταγωνιστούν οι: Μαίρη Συνατσάκη, Ίαν Στρατής, Ιάσονας Μανδηλάς, Κατερίνα Σούσουλα, Κόνυ Μεταξά, Τάσος Ξιαρχό,, Στέφανος Μουαγκιέ, Νικόλας Ραπτάκης, Έλενα Κορωναίου, Έλενα Βακάλη, Ανδρέας Κουρέτας, Αντώνης Βλάχος, Γιώργος Γαζής, Ηλίας Σαμαρτζής.

Που: Θέατρο Ριάλτο – «Αλέκος Αλεξανδράκης»
Πότε: Από 12/10 για περιορισμένες παραστάσεις. Κάθε Δευτέρα ως Πέμπτη και Κυριακή.

Η γυναίκα με τα μαύρα

Έχεις ποτέ παρακολουθήσει ατμοσφαιρικό θρίλερ στο θέατρο; Είχα δει τη «Γυναίκα με τα μαύρα» της Susan Hill πριν από λίγα χρόνια όταν ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης συμπρωταγωνιστούσε στην παράσταση με τον Νίκο Κουρή. Και μπορώ να σου πω με σιγουριά ότι υπήρξαν στιγμές που τρόμαξα, όπως πρέπει να συμβαίνει με τα θρίλερ δηλαδή. Φέτος ο Κωνσταντίνος Ασπιώτης μοιράζεται τη σκηνή με τον Τάσο Χαλκιά και θα σου πρότεινα αν είσαι fan του είδους να μη το χάσεις. Αν δεν είσαι και πάλι μην το χάσεις, πόσες ευκαιρίες θα έχεις να δεις θρίλερ στο θέατρο; Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Νικορέστης Χανιωτάκης.

Ένας νεαρός ταξιδεύει από το βικτοριανό Λονδίνο σε μια απομονωμένη εξοχική έπαυλη για να τακτοποιήσει κληρονομικές υποθέσεις. Τα μεταφυσικά φαινόμενα δεν αργούν και η ζωή του αλλάζει για πάντα.

Που: Πειραιώς 131
Πότε: Από 21/10 από Τετάρτη ως Κυριακή

Μαρίκα

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος

Τη συναρπαστική προσωπικότητα της Μαρίκας Κοτοπούλη, μιας πρωταγωνίστριας του ελληνικού θεάτρου που έγραψε τη δική της ιστορία σε μία εντελώς διαφορετική από τη σημερινή εποχή, ζωντανεύει στη σκηνή η Νένα Μεντή. Η ηθοποιός ακολουθεί τις σκηνοθετικές οδηγίες του Πέτρου Ζούλια, ο οποίος επίσης υπογράφει το κείμενο.

Παίζουν επισης οι: Ν. Κουρή, Δ. Σαμόλης, Γ. Δεπάστας.

Που: Θέατρο Χώρα
Πότε: Από 16/10, Κάθε Τετάρτη, Παρασκευή και Σάββατο.

Master Class

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος

Η Μαρία Ναυπλιώτου μεταμορφώνεται ξανά στη Μαρία Κάλλας σε μία από τις πιο επιτυχημένες παραστάσεις των τελευταίων ετών. Πρόκειται για έναν μονόλογο αυτοβιογραφικό και αποκαλυπτικό για τη μεγάλη «ντίβα» της όπερας. Το έργο του Terrence McNally βασίζεται στο σεμινάριο που η ίδια η Μαρία Κάλλας δίδαξε στη Σχολή Τζούλιαρντ της Νέας Υόρκης το 1970. Τη σκηνοθεσία στην sold out παράσταση των περασμένων ετών, υπογράφει ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος.

Που: Θέατρο Δημήτρης Χορν
Πότε: Από 14/10 κάθε Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο και Κυριακή.

Μεταμφίεση

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος

Η Χάρις Αλεξίου στην πρώτη της θεατρική εμφάνιση από τη στιγμή της ανακοίνωσης της απόφασης της να μην τραγουδά πλέον live, είναι η πολυαναμενόμενη παράσταση του Οκτωβρίου. Η ερμηνεύτρια που έχει ήδη ξεκινήσει τη θεατρική της διαδρομή μέσα από το αυτοβιογραφικό «Χειρόγραφο» πριν από λίγα χρόνια, ερμηνεύει το νέο θεατρικό αφήγημα του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη. Τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Σταύρος Ράγιας.

Μία γυναίκα χωρίς όνομα, μέσα στην ησυχία του μικρού της κόσμου, μονολογεί. Η σημερινή μέρα δεν είναι τυχαία. Συμπληρώνονται κάποια χρόνια από το θάνατο ενός ανθρώπου που στάθηκε σημαντικός για τη ζωή της. Εκείνη δούλευε τότε ως νυχτερινή αποκλειστική του νοσοκόμα. Κι αυτός, λάτρευε να της μιλά με τις ώρες. Οι διηγήσεις του “Γέρου” της καθώς και μια εξωφρενική συγκυρία θα αλλάξει τα πάντα μέσα σε μια μέρα.

Η ηρωίδα βλέπει το είδωλό της στον καθρέφτη αντεστραμμένο και δεν το αναγνωρίζει. Δεν υπάρχει μεγαλύτερο ψέμα από την πραγματικότητα, σκέφτεται. Ούτε και αλήθεια γίνεται να υπάρξει δίχως τη λάμψη μιας απάτης. Η ηρωίδα κάνει τον απολογισμό της ακροβατώντας επιδέξια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας, ειλικρίνειας και παραπλάνησης, κωμικότητας και άκρως τραγικής μοναξιάς.

Που: Θέατρο Μικρό Παλλάς
Πότε: Από 16/10 μέχρι 1/11 κάθε Παρασκευή ως Κυριακή.

Με τις μέλισσες ή με τους λύκους

Ένας ακόμα σημαντικός μονόλογος αυτού του Οκτωβρίου που ερμηνεύει ο Γεράσιμος Γεννατάς. Πρόκειται για τη σκηνική απόδοση της αγόρευσης του δικηγόρου Θανάση Καμπαγιάννη στη δίκη εναντίον της Χρυσής Αυγής, όπως αυτή καταγράφηκε στο βιβλίο του «Με τις Μέλισσες ή με τους Λύκους». Η Λυδιά και η Δανάη Λιοδάκη υπογράφουν τη διασκευή που θα παρουσιαστεί λίγο πριν την ημερομηνία της ανακοίνωσης της απόφασης του δικαστηρίου.

Που: Τριανόν
Πότε: 5 και 6/10.

Νόρα

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος

Ο Θοδωρής Τερζόπουλος καταπιάνεται με την ηρωίδα του Κουκλόσπιτου του Ibsen, τη θρυλική «Νόρα» για τρίτη χρονιά παρουσιάζοντας την ομώνυμη παράσταση που απέσπασε διθυραμβικές κριτικές ακόμα και από την βρετανική “Guardian”.

Το παιχνίδι στο Κουκλόσπιτο του Ίψεν παίζεται μεταξύ του φοβισμένου, κατασκευασμένου Εγώ και του καταχωνιασμένου, αληθινού εαυτού που αγωνίζεται να πάρει ανάσα. Την στιγμή που παίρνει ανάσα, όμως, αντιμετωπίζει ένα κενό. Αυτό είναι το τίμημα της αυτογνωσίας. Και αυτό είναι το κίνητρο του θεάτρου. Η Νόρα προσπερνάει το συμβατικό κοινωνικό σύστημα αξιών. Και φεύγει για το άγνωστο. Πρόκειται για μια μορφή αυτοκτονίας που, ωστόσο, μπορεί να δημιουργήσει τις συνθήκες για τη γέννηση ενός αυθεντικού Εγώ.

Νόρα: Σοφία Χιλλ
Κρόγκσταντ: Τάσος Δήμας
Τόρβαλντ: Αντώνης Μυριαγκός

Που: Θέατρο Αττίς
Πότε: Από 16/10 ως 10/1/2021 Από Τετάρτη ως Κυριακή.

Ρινόκερος

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος

Άλλη μία επανάληψη περιλαμβάνει ο φετινός θεατρικός χειμώνας, πράγμα λογικό αν σκεφτεί κανείς με πόσο μεγάλη αβεβαίοτητα ξεκινά. Ο Ρινόκερος του Ionesko σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα έγινε από νωρίς sold out στην περσινή χειμερινή θεατρική σεζόν. Σπεύσατε να δείτε ένα έργο που αποκαλύπτει τις κοινωνικές αρρώστιες που μεταμορφώνουν τον άνθρωπο σε ένα επιθετικό ζώο. Σπεύσατε να απολαύσετε και τον Άρη Σερβετάλη στη σκηνή που απέσπασε εξαιρετικές κριτικές για την ερμηνεία του.

Παίζουν ακόμα:Στ. Ιακωβίδης, Έλ. Τρίγγου, Ρ. Κυρίου, Θ. Μπίρκος, Π. Παπαδόπουλος, Αγγ. Τρομπούκη, Κ. Μπούντας, Αν. Στυλιανίδη.

Που: Θέατρο Κιβωτός
Πότε: Από 16/10 κάθε Τετάρτη ως Κυριακή.

Σλουθ

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος

Ο Σωτήρης Χατζάκης και ο Δημήτρης Μυλωνάς συμπράττουν στη σκηνή του Από Μηχανής Θεάτρου και στην παράσταση «Σλουθ» του Anthony Shaffer. To «Σλουθ» περιγράφεται ως ένα ψυχολογικό θρίλερ αλλά δεν περιορίζεται σε μία ιστορία πάθους, μυστηρίου κι εκδίκησης. Αφορμή για την εξέλιξή του είναι η διεκδίκηση μιας γυναίκας από δύο άνδρες.

«Δυο άντρες στη σκηνή. Ο ένας καλεί στο σπίτι του τον εραστή της γυναίκας του, ο άλλος ανταποκρίνεται και τον επισκέπτεται. Δυο μαχητές πρόσωπο με πρόσωπο. Και αρχίζει το παιχνίδι. Με πρόσχημα την γυναίκα, μια άλλη γυναικά, το χρήμα, την κοινωνική δύναμη, την ταξική θέση, την καταγωγή, την γοητεία, την ψυχική αντοχή, την συναισθηματική ανθεκτικότητα, το παιχνίδι θα εξελιχθεί άγριο αλλά και αστείο, αδυσώπητο, αλλά και κωμικό. Οι δυο παίχτες παίζουν το ρόλο του θύτη και του θύματος, του θηρευτή και του θηράματος εναλλάξ», αναφέρει μεταξύ άλλων στο σημείωμά του ο σκηνοθέτης της παράστασης Σωτήρης Χατζάκης.

Που: Από Μηχανής Θέατρο
Πότε: Από 14/10, Κάθε Τετάρτη ως Κυριακή.

This is not Romeo and Juliet

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος Νίκος Πανταζάρας

Ο Αργύρης Πανταζάρας δημιουργεί το έργο “This Is Not Romeo & Juliet” για το οποίο συναντιέται επί σκηνής με την Έλλη Τρίγγου. Με αφορμή τον έρωτα και το ζευγάρι σύμβολο αυτού αλλά και του θεάτρου ο Αργύρης Πανταζάρας και η Έλλη Τρίγγου δημιουργούν «Μια πρόβα τζενεράλε για τους ερωτευμένους» όπως αναφέρει η περίληψη του έργου.

«Δύο αιώνια έφηβοι ερωτεύονται σε ένα πάρτυ μεταμφιεσμένων. Ονειρεύονται, δραπετεύουν από τη ζωή, και συνομιλούν με τον θάνατο! Σε έκσταση, υπό την επήρεια του έρωτα. Εισβάλουν στο θέατρο. Έχουν για φυλαχτό το έργο «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» και είναι «βαριά οπλισμένοι» με όλα τα καταδικασμένα ζευγάρια του Σαίξπηρ».

Που: Θέατρο Πορεία
Πότε: Από 5/10 ως 1/12 κάθε Δευτέρα και Τρίτη.

Το Τρίτο Στεφάνι

Θεατρικές Παραστάσεις Οκτώβριος

Το Θέατρο Παλλάς είναι από μόνο του εγγύηση ότι θα παρακολουθήσεις μια φροντισμένη θεατρική παραγωγή. Προσθέτωντας σε αυτή την εξίσωση τη σκηνοθεσία του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη και τις υποκριτικές δεξιότητες των πρωταγωνιστριών του, Μαρίας Καβογιάννη και Μαρίας Κίτσου, νομίζω ήδη έχεις καταλάβει γιατί αυτή η παράσταση είναι πολυαναμενόμενη. Αναλογίσου τώρα και τι είναι αυτό που θα δεις. «Το τρίτο στεφάνι» είναι ένα αριστούργημα που υπέγραψε ο Κώστας Ταχτσής το οποίο περιγράφει την ιστορία της οικογένειας της Εκάβης και της Νίνας και μαζί της σύγχρονης ιστορίας της Ελλάδας και της κοινωνίας της.

Ένας εικοσαμελής θίασος σημαντικών ηθοποιών μπαίνει στη δίνη της νέας, πρωτότυπης μουσικής του Μίνου Μάτσα, φέρνοντας επί σκηνής τους ήχους και τις εικόνες μιας ολόκληρης εποχής.

Που: Θέατρο Παλλάς
Πότε: Από 14/10, Κάθε Τετάρτη ως Κυριακή.