ΒΙΒΛΙΑ

10 stylish coffee table books για να κάνεις δώρο στον εαυτό σου

Unsplash

Η περίοδος των γιορτών είναι εκείνη που βρίσκουμε και κάνουμε τα πιο ευφάνταστα δώρα στους αγαπημένους μας ανθρώπους. Συχνά όμως ξεχνάμε τον εαυτό μας. Εμείς κι ο χώρος μας, μία μεγάλη και σπουδαία κουβέντα που θα κάνουμε αυτές τις γιορτές. Η πιο εύκολη, stylish και σοφιστικέ λύση για να ανανεώσουμε το χώρο μας κι εμάς, είναι τα βιβλία. Πιο συγκεκριμένα είναι τα coffee table books που μπορούμε να ανακαλύψουμε και να μας δωρίσουμε αυτές τις γιορτές.

Τα coffee table books είναι βιβλία με σκληρό εξώφυλλο και ωραίες εικόνες που απευθύνονται στους λάτρεις της αισθητικής, της τέχνης, της μαγειρικής, των ταξιδιών, της ιστορίας, του κινηματογράφου και κακά τα ψέματα, πάνω απ’ όλα της διακόσμησης, καθώς λειτουργούν σαν ανανέωση του ντεκόρ στο τραπέζι στο οποίο θα αποφασίσει κανείς να το τοποθετήσει. Είναι πολυτελείς εκδόσεις, από αυτές που αξίζει καμιά φορά να χαρίζεις στον βιβλιόφιλο εαυτό σου.

Παρακάτω θα βρεις τα 10 coffee table books που σου προτείνουμε να χαρίσεις στον εαυτό σου αυτές τις γιορτές.

Coffee table books και συναρπαστικές προσωπικότητες: «Renagades – Ασυμβίβαστοι γεννημένοι στην Αμερική»

1663776.jpg
PUBLIC.GR

RENEGADES - ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΙ

Εκδόσεις: Athens Bookstore Publications
39,90 35,91
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Ο Barrack Obama και ο Bruce Springsteen ένωσαν τις δυνάμεις τους σε ένα συναρπαστικό coffee table book, που είναι πολλά παραπάνω από ένα απλό βιβλίο.

Αποτελεί μια συγκλονιστική εξομολόγηση δύο σημαντικών, αλλά διαφορετικών προσωπικοτήτων και μια βαθιά ψυχαναλυτική λεκτική επικοινωνία ανάμεσα σε δύο φίλους που, με τον τρόπο του ο καθένας, έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους στην πρόσφατη ιστορία της χώρας τους.

Πάνω και πέρα απ’ όλα όμως είναι δύο άνδρες, δύο Αμερικανοί πολίτες που κουβαλούν τα ψυχολογικά βάρη τού όχι και τόσο εύκολου παρελθόντος τους και ανησυχούν για το αβέβαιο μέλλον της πατρίδας τους.

Ανάμεσα στους συντελεστές της ελληνικής έκδοσης του βιβλίου βρίσκεται και ο Νίκος Πορτοκάλογλου, που απέδωσε τους στίχους του Bruce Springsteen στα ελληνικά.

Αν αγάπησες τα απομνημονεύματα του Barrack Obama ή σου αρέσει να διαβάζεις βιογραφίες των rock stars, σίγουρα θα αγαπήσεις κι αυτό το βιβλίο.

Ένα βιβλίο για την ιστορία των τόπων που ζούμε: «Great Cities»

Το βιβλίο αυτό εξερευνά την πολιτιστική και κοινωνική ιστορία των 100 σημαντικότερων πόλεων του κόσμου. Ταξιδεύει τον αναγνώστη μέσα από πλούσια εικονογράφηση, από τις πρώτες πόλεις της Μεσοπορταμίας μέχρι τις σημερινές μετροπόλεις.

Το βιβλίο δεν αφορά μόνο την ιστορία και την εξέλιξη του πολιτισμού, αλλά και την τέχνη, την αρχιτεκτονική και την πολιτική και προσφέρει μία εις βάθος περιήγηση σε όλα εκείνα που διαμόρφωσαν τις πόλεις που ζούμε σήμερα. Θα το λατρέψεις αν αγαπάς τη γεωγραφία, την ιστορία, τα ταξίδια και τις τέχνες.

Coffee table books για τους σινεφίλ: «James Bond – Εγκυκλοπαίδεια»

coffee table books
PUBLIC.GR

James Bond εγκυκλοπαίδεια

Εκδόσεις Anubis
44.90 36.00
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Bond, James Bond“. Για εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, αυτές οι λέξεις έχουν γίνει συνώνυμες ενός κόσμου όπου όλα μπορούν να συμβούν, ενός κόσμου γεμάτου ριψοκίνδυνους άθλους, υπέροχα δαιμονικούς κακούς, εκθαμβωτικά όμορφες γυναίκες και παράτολμα ρομάντζα σε εξωτικούς τόπους. Η Εγκυκλοπαίδεια του Τζέιμς Μποντ εξυμνεί, εξερευνά, αποκαλύπτει και εξηγεί κάθε πτυχή του κόσμου του Τζέιμς Μποντ, Πράκτορα 007, του χαρισματικότερου και ικανότερου υπερκατάσκοπου που υπήρξε ποτέ.

Γραμμένη σε συνεργασία με την Eon Productions, εταιρεία παραγωγής των ταινιών του Τζέιμς Μποντ, η Εγκυκλοπαίδεια αποτελεί τον κύριο εγκεκριμένο οδηγό για τον κόσμο του 007.

Περιέχει λεπτομέρειες για κάθε σημαντικό «κακό», τις γυναίκες του Μποντ, τους συμμάχους, τα οχήματα, τα όπλα και τα γκάτζετ που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε ταινίες του Μποντ. Πλήρως εικονογραφημένη, περιέχει πάνω από 2.000 στιγμιότυπα από ταινίες και άλλες εικόνες.

Η Εγκυκλοπαίδεια του Τζέιμς Μποντ περιέχει επίσης κεφάλαια αφιερωμένα στο lifestyle του 007, στο ρόλο του Μποντ όπως ερμηνεύεται από τους έξι ηθοποιούς που τον υποδύθηκαν στη μεγάλη οθόνη.

Αν είσαι σινεφίλ, μην το σκεφτείς στιγμή πριν το παραγγείλεις.

Ένα ταξίδι σε ένα σπουδαίο αρχιτεκτονικό (και όχι μόνο) ρεύμα: «Μπάουχαους»

Μπάουχαους
PUBLIC.GR

Μπάουχαους

Εκδόσεις Άγρα
18.26 9.48
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Από το 1919 έως το 1933, στη Βαϊμάρη, στο Ντεσσάου και κατόπιν στο Βερολίνο, το Μπάουχαους (μετάφραση: «σπίτι της κατασκευής») θα αποτελέσει κάτι πολύ περισσότερο από μια επαγγελματική σχολή ενός νέου είδους: μια μοντέρνα ουτοπία.

Ζωγράφοι, παιδαγωγοί, αρχιτέκτονες, πολεοδόμοι, τεχνίτες, μηχανικοί, ηθοποιοί, μουσικοί, φωτογράφοι, στυλίστες σχεδιαστές, εργάζονται εκεί από κοινού πάνω σε μια νέα αντίληψη της καθημερινότητας.

Επιβάλλεται ένα ύφος πειραματικό, πολύ απλό, λειτουργικό, μιας αυστηρής καθαρότητας: το ύφος του 20ού αιώνα.

Στην έκδοση αυτή θα μάθεις την ιστορία του ρεύματος Μπάουχαους και θα θαυμάσεις την επιρροή του στην τέχνη και τη ζωή.

Αν αγαπάς την αρχιτεκτονική και την τέχνη, θα δυσκολευτείς να αφήσεις ένα coffee table βιβλίο σαν κι αυτό από τα χέρια σου.

Coffee table books και τέχνη = «Σάντρο Μποτιτσέλι»

Σάντρο Μποτιτσέλι
PUBLIC.GR

Σάντρο Μποτιτσέλι

Εκδόσεις Γνώση
9.94 6.50
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Παρόλο που έχει μαλακό εξώφυλλο, αυτό είναι τόσο εντυπωσιακό που θα στολίσει το σαλόνι σου χωρίς να κοπιάσεις. Το βιβλίο ανήκει στις εκδόσεις -μετρ του είδους coffee table books, Taschen (η ελληνική του έκδοση κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Γνώση) και θα σε ταξιδέψει στον πανέμορφο κόσμο του ζωγράφου Σάντρο Μποτιτσέλι και των έργων του.

Όπως έχει αναφέρει για εκείνον ο Τζόρτζιο Βαζάρι, «Ο Μποτιτσέλι σχεδίαζε τόσο συχνά, ώστε μετά το θάνατό του χρειάστηκε να περάσει πολύς καιρός για να μπορέσουν να συγκεντρωθούν και να μελετηθούν όλα του τα σχέδια». Ένας πλούσιος οδηγός της τέχνης του, στα χέρια σου.

Η χώρα μας μέσα από άλλα μάτια: «Great Escapes Greece. The Hotel Book»

GREAT ESCAPES: GREECE
PUBLIC.GR

GREAT ESCAPES: GREECE

Εκδόσεις Taschen GmbH
46,99
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Από τις εκδόσεις Taschen GmbΗ, στην αγγλική γλώσσα κυκλοφορεί αυτό το βιβλίο, που ανήκει στα ταξιδιωτικά coffee table books, αλλά στην προκειμένη το ταξίδι γίνεται στην πατρίδα μας.

H Angelika Taschen ταξιδεύει από τα βουνά της Μακεδονίας ως την Πελοπόννησο και στα νησιά της Ελλάδας και μάς συστήνει τη μαγεία της χώρας μας μέσα από τα μάτια της.

Είτε έχεις ταξιδέψει σε όλα αυτά τα μέρη, είτε όχι, αξίζει να τα επισκεφθείς ξανά μέσα από το βιβλίο που επίσης επισκέπτεται τα πιο όμορφα, πολυτελή, γραφικά και ιδιαίτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας

Το κύκνειο άσμα ενός σπουδαίου καλλιτέχνη: «Peter Lindbergh. Untold Stories»

Coffee table books
PUBLIC.GR

PETER LINDBERGH. UNTOLD STORIES

Εκδόσεις Taschen GmbH
69,99
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

To 2020 κυκλοφόρησε το 320 σελίδων coffee table book, που περιλαμβάνει την έκθεση που επιμελήθηκε ο ίδιος ο Peter Lindberg πριν τον θάνατό του.

Με την απόλυτη ελευθερία που του είχε δοθεί ως curator της έκθεσής του, ο Lindberg δημιούργησε μία συλλογή χωρίς συμβιβασμούς όπου το αγαπημένο του παιχνίδι μεταξύ φωτός και σκιάς ζωντανεύει.

Γυναίκες όπως οι Nicole Kidman, Uma Thurman, Robin Wright, Jessica Chastain, Jeanne Moreau, Naomi Campbell και Charlotte Rampling ποζάρουν στον φακό του και αναμετριούνται με αυτόν σε εμβληματικές φωτογραφίες που εκπέμπουν ευαισθησία και οικειότητα.

Για κάθε λάτρη της μόδας και της φωτογραφίας, αυτό είναι ένα από τα coffee table books που πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει.

Όταν τα coffee table books αγαπούν τη μόδα: «Dior – Christian Dior 1947-1957»

Dior - Christian Dior 1947-1957
NAKAS CONCEPT

Dior - Christian Dior 1947-1957

Εκδόσεις Assouline
195.00 176,00
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

O εκδοτικός οίκος Assouline φημίζεται για την κυκλοφορία μοναδικών αναγνωσμάτων, που αποτελούν ταυτόχρονα υπέροχα διακοσμητικά στοιχεία. Τα coffee table books του είναι φημισμένα και το Dior – Christian Dior 1947 – 1957 δεν αποτελεί εξαίρεση.

Σε αυτό περιλαμβάνονται τα πιο εμβληματικά σχέδια του Christian Dior. Αυτοί οι θησαυροί της μόδας, που συντηρούνται σε μουσεία και ιδρύματα ανά τον κόσμο, φωτογραφήθηκαν και καταγράφηκαν αποκλειστικά γι’ αυτή την πολυτελή έκδοση.

Δεν χρειάζεται να είσαι fashion lover για να εκτιμήσεις τη μοναδικότητα αυτού του βιβλίου. Αλλά αν είσαι, τότε σίγουρα έχεις ένα κίνητρο επιπλέον να το κάνεις δώρο στον εαυτό σου.

Το πιο stylish coffee table book: Palm Beach

Palm Beach
NAKAS CONCEPT

Palm Beach

Εκδόσεις Assouline
95,00 86,00
ΑΓΟΡΑΣΕ ΤΟ

Δεν χρειάζονται πολλά παραπάνω από το εξώφυλλό του για να αγαπήσεις το συγκεκριμένο coffee table book. Τα παστέλ χρώματά του κι ο παιχνιδιάρικος μινιμαλισμός του, το κάνουν ιδανικό για να ανανεώσει με την παρουσία του τη διακόσμηση του σπιτιού σου.

Όπως κάθε ένα από τα coffee table books αυτής της λίστας, έτσι και το Palm Beach του εκδοτικού οίκου Assouline συνοδεύεται από ένα σπουδαίο συγγραφικό και φωτογραφικό έργο στις σελίδες του.

Σε αυτό ανακαλύπτεις τη μαγεία και την ιστορία του Palm Beach που ξεκίνησε την πορεία του στον χρόνο ως ένα θέρετρο για τους προνομιούχους των ΗΠΑ.Η Aerin Lauder που το υπογράφει ζει για χρόνια στο Palm Beach και έχει εντρυφήσει στην κουλτούρα του.

Αν αγαπάς το αμερικάνικο όνειρο κι όλα όσα συνδέονται με αυτό, καιρός να εντρυφήσεις κι εσύ.

Ένα βιβλίο, πολλές γεύσεις: «Δε Κούκμπουκ»

Φυσικά μία λίστα για coffee table books χωρίς ένα βιβλίο μαγειρικής θα ήταν λειψή.

Το πρώτο βιβλίο μαγειρικής της Madame Ginger απευθύνεται σε όλους και αφορά κάθε διατροφική προτίμηση. Όλοι εμείς, με τις επιλογές, τις ιδιαιτερότητες, τις παραξενιές ή τη διατροφή που απαιτεί το σώμα μας, έχουμε περισσότερα κοινά απ’ όσα πιστεύουμε.

Λαχανικά, φρούτα, όσπρια, ζυμαρικά, ξηροί καρποί, σπόροι, δημητριακά, γαλακτοκομικά (ζωικά ή φυτικά) και πολλές άλλες τροφές μπορούν να μαγειρευτούν σε υπέροχες αλμυρές και γλυκές συνταγές και να αγαπηθούν πραγματικά από όλους.

61 λαχταριστές συνταγές που εμπνεύστηκαν με γνώμονα τη νοστιμιά, την ευκολία στην παρασκευή και την θρεπτική τους αξία, συνταγές που δοκιμάστηκαν ξανά και ξανά, αγαπήθηκαν και θα συνεχίζουν να αγαπιούνται κι από όλους εκείνους που θα μπουν στην κουζίνα και θα τις μαγειρέψουν.