ΦΥΤΑ

10 φυτά εσωτερικού χώρου που ριζώνουν και μεγαλώνουν κυριολεκτικά στο νερό

Pexels

Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η τελική πινελιά στη διακόσμηση του σπιτιού και δεν μου αλλάζει κανείς γνώμη. Είναι αυτή η πινελιά που μπορεί να μετατρέψει μία αδιάφορη γωνία στο πιο ενδιαφέρον spot του σπιτιού. Είναι αυτή η μικρή δόση πρασίνου που είναι αρκετή για να προσδώσει σε έναν χώρο μουντό, την απαραίτητη ζωντάνια και φρεσκάδα. Είναι αυτή η μικρή προσθήκη που θα χαρίσει μία σπίθα χρώματος και θα σε πιο κοντά στη φύση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους και για πολλούς ακόμη που δεν χωράνε να αναφερθούν σε ένα μόνο άρθρο, λοιπόν, καταλήγω ξανά και ξανά στο αρχικό μου συμπέρασμα: Τα φυτά εσωτερικού χώρου είναι η πιο οικονομική και εντυπωσιακή διακοσμητική προσθηκη που μπορείς να κάνεις. Κι αν θες ακόμα πιο εντυπωσιακά αποτελέσματα από αυτά μίας γλάστρας ή ενός κασπώ, τότε δεν έχεις παρά να τοποθετήσεις τα φυτά σου σε βάζο. Εκεί, θα αναπτύξουν τον δικό τους υδροβιότοπο και με ελάχιστο νερό -και ακόμα πιο ελάχιστη φροντίδα-, θα τα καμαρώνεις να απλώνουν τις ρίζες τους και να δημιουργούν φωλιά γύρω από το βάζο.

Τα παρακάτω φυτά, λοιπόν, όχι μόνο δεν παθαίνουν το παραμικρό στο νερό, αλλά ριζώνουν, αναπτύσσονται και διατηρούν την πρασινάδα τους χωρίς χώμα, όπως ακριβώς θα συνέβαινε και στην αντίθετη περίπτωση. Φρόντιζε μονάχα να κόβεις τα φύλλα από τη βάση του βλαστού, να αλλάζεις νερό κάθε 2-3 μέρες και να τοποθετείς το βάζο πάντα σε φωτεινά σημεία του σπιτιού, αλλά ποτέ σε σημεία με άμεσο ηλιακό φως. Τέλος, προτίμησε διάφανο βάζο για να παρακολουθείς τη ριζική ανάπτυξη του φυτού σου. Είσαι έτοιμη.

Πόθος

Χλωρόφυτο

Σπαθίφυλλο

Μονστέρα

Δράκαινα

Lucky Bamboo

Ντιφενμπάχια

Αγλαόνημα

Κισσός

Κρότωνας