ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ

Φθινόπωρο: 3 φυτά εξωτερικού χώρου που δεν χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα

Pexels

Εάν είσαι ανάμεσα στα άτομα που λατρεύουν τη συντροφιά των φυτών και θέλεις το μπαλκόνι σου να σφύζει από ανθισμένες γλάστρες χειμώνα – καλοκαίρι, τότε ήρθε η ώρα να προμηθευτείς λουλούδια και φυτά που ευδοκιμούν το φθινόπωρο. Φυτά που θα διατηρηθούν ζωντανά και ανθισμένα καθ’ όλη τη διάρκεια των φθινοπωρινών μηνών στο μπαλκόνι σου. Εκεί που θα κάθεσαι και θα θαυμάζεις τις πρασινάδες σου, όσο ο καιρός το επιτρέπει.

Εάν σκέφτεσαι σοβαρά να επενδύσεις σε κάμποσα φυτά για να ομορφύνεις τον εξωτερικό σου χώρο, μάθε πως έχεις έναν παραπάνω λόγο να το κάνεις τώρα, καθώς ο Σεπτέμβριος είναι ο καταλληλότερος μήνας για φύτευση. Το χώμα βρίσκεται ακόμα σε καλή θερμοκρασία, ενώ το ενδεχόμενο βροχής είναι μεγάλο. Δυο παράγοντες που εγγυώνται την ανθοφορία των φυτών σου, δηλαδή. Βρέξει χιονίσει, λοιπόν, τα παρακάτω φυτά δεν θα πάθουν τίποτα το φθινόπωρο. Και το καλύτερο; Χρειάζονται την ελάχιστη φροντίδα από εσένα.

Πανσές

Οι αγαπημένοι μας πανσέδες. Αυτά τα φθινοπωρινά λουλούδια που ξεκινούν να ανθίζουν το φθινόπωρο και διατηρούν την ομορφιά τους έως την άνοιξη, χωρίς πολλά πολλά.

Οι πανσέδες ανθίζουν σε σκιά και θέλουν δροσιά. Το πότισμά τους καλό είναι να γίνεται 2 με 4 φορές την εβδομάδα, αλλά όχι σε μεγάλες ποσότητες. Η υπερβολική δόση νερού μπορεί να προκαλέσει το σάπισμά τους. Επομένως, προτίμησε να το ποτίζεις λίγο ώστε να απορροφούν όλο το νερό και να στραγγίζει καλά το χώμα τους.

Ρείκι/καλούνα

Τα αποκαλούμενα χρωματιστά στάχυα του φθινοπώρου είναι ένα πολυετές φυτό, με φουντωτό κορμό που ανθίζει το φθινόπωρο και ειδικά τον χειμώνα. Μπορείς να βρεις το ρείκι ή αλλιώς καλούνα, σε κόκκινο μωβ, σομόν, λευκό και ροζ αποχρώσεις.

Πρόκειται για ένα αρκετά ανθεκτικό φυτό που αντέχει στις χαμηλές θερμοκρασίες του φθινοπώρου και του χειμώνα. Αγαπάει τον ήλιο αλλά την παλεύει και σε ημισκιερά μέρη. Το μόνο που χρειάζεται από εσένα είναι ελάχιστο νερό, όταν το χώμα αρχίζει να ξεραίνεται.

Κυκλάμινο

Ένα λουλούδι κατεξοχήν συνδεδεμένο με το φθινόπωρο που μας χαρίζει την ομορφιά των λουλουδιών μέχρι τις πρώτες μέρες της άνοιξης. Μπορείς να το βρεις σε ποικιλία αποχρώσεων. Από ροζ, μωβ, κόκκινο και λευκό, ενώ υπάρχουν και κυκλάμινα με διχρωμία στα άνθη τους.

Αγαπά τη δροσιά και προτιμά να βρίσκεται σε σκιερά και ημισκιερά μέρη. Χρειάζεται πότισμα 2 φορές την εβδομάδα, όταν το χώμα του αρχίζει να ξεραίνεται.