ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Victoria Starmer: 6 πράγματα που δεν ξέρεις για την Πρώτη Κυρία της Μεγάλης Βρετανίας

Stefan Rousseau - WPA Pool/Getty Images/Ideal Image

Οι εκλογές στην Αγγλία πραγματοποιήθηκαν και το Εργατικό Κόμμα αναμένεται ότι θα κερδίσει 410 από τις 650 έδρες του κοινοβουλίου. Είναι ιστορική νίκη των Εργατικών μετά από 14 χρόνια. Ο Keir Starmer θα είναι ο νέος πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας. Μαζί του στον αριθμό 10 της Downing Street θα μετακομίσει και η σύζυγός του, Victoria Starmer. Κι είναι πολύ πιθανόν να μην ξέρεις σχεδόν τίποτα για εκείνη.

Η Victoria Starmer δεν ήταν η τυπική σύζυγος υποψήφιου πρωθυπουργού που δεν έλειψε ποτέ από το πλευρό του στην προεκλογική εκστρατεία. Η απουσία της κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας του συζύγου της έγινε αισθητή και μάλιστα θεωρείται το (πολυαναμενόμενο) τέλος της «συζύγου τρόπαιου των πολιτικών», όπως γράφουν τα ξένα Μέσα.

Η Victoria Starmer σίγουρα δεν ήθελε ποτέ να γίνει «η κυρία του κυρίου». Ίσως δεν ήθελε καν να γίνει «Πρώτη Κυρία». Τα πρώτα δείγματα πάντως μιλάνε για μία ασυνήθιστη περίπτωση.

Η Vogue αναφέρει ότι τα ρεπορτάζ την περιγράφουν ως «την κουλ μαμά της γειτονιάς», ενώ όσοι την γνωρίζουν μιλούν για μία φιλόδοξη γυναίκα με «τέλεια μαλλιά και ελαφρώς ένρινη φωνή». Ακόμα το κοινό δεν έχει καταλάβει τον χαρακτήρα της. Ίσως αυτός γίνει φανερός αν ξεκινήσει να συνοδεύει τον σύζυγό της σε επίσημες εκδηλώσεις, αφού αναλάβει τα πρωθυπουργικά του καθήκοντα.

Μην κρατάς την ανάσα σου πάντως, κρίνοντας από την κούρσα του μέχρι τη νίκη, είναι πολύ πιθανόν να τον αφήσει μόνο του να κάνει τα δικά του, όσο εκείνη κάνει τα δικά της.

«Είναι αρκετά αυθάδης στο ότι δεν την ενοχλεί καθόλου το τι κάνει ο σύζυγός της. Αν ποτέ μπει στην Downing Street, θα συνεχίσει σε μεγάλο βαθμό να κάνει τη δική της ζωή. Δεν θα είναι στο προσκήνιο», ανέφερε για εκείνη η Daily Telegraph.

Ποια είναι, λοιπόν, τα «δικά της»; Θα μάθεις όλα όσα ξέρουμε για τη Victoria Starmer, την Πρώτη Κυρία – μυστήριο, παρακάτω.

Carl Court/Getty Images/Ideal Image

Αυτά είναι 6 πράγματα που δεν ξέρεις για τη Victoria Starmer

Δεν έχει δώσει ποτέ συνέντευξη

Σε αντίθεση με άλλες συζύγους πολιτικών, η Victoria Starmer δεν έχει κάτσει ποτέ απέναντι από έναν δημοσιογράφο, ένα μικρόφωνο ή μια κάμερα για να παραχωρήσει συνέντευξη. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα για εκείνη, δεν σκοπεύει να το κάνει ούτε στο μέλλον, παρά τη νέα θέση του Keir Starmer.

Δεν έχει social media και δεν την ενδιαφέρει να συντηρεί μία δημόσια εικόνα. Την αφορά η ιδιωτικότητα της ίδιας και της οικογένειάς της. Κάπως έτσι δικαιολογείται η ατάκα του Keir Starmer «Νομίζω ότι η μεγαλύτερη ανησυχία που έχω είναι ο αντίκτυπος που θα έχει στην οικογένειά μου» στη Sunday Mirror, για την ενασχόλησή του με την πολιτική.

Λιγοστές είναι και οι αναρτήσεις του συζύγου της με εκείνη. Μία τέτοια ανάρτηση έγινε όταν πήγαν μαζί στη συναυλία της Taylor Swift.

Η πρώτη της ατάκα για τον σύζυγό της δεν ήταν και πολύ κολακευτική

Γνωρίστηκε με τον σύζυγό της, όταν ήταν και οι 2 δικηγόροι. Εκείνος είχε τηλεφωνήσει στο γραφείο της για να ρωτήσει για την ακρίβεια των στοιχείων σε κάποια έγγραφα και πριν κλείσει η γραμμή την άκουσε να λέει εκνευρισμένη «Ποιος στο δι@@@@ νομίζει πώς είναι;». Την εξομολόγηση έκανε ο Keir Starmer στη Βρετανική Vogue τον Μάρτιο του 2024. Χαρακτήρισε αυτό το περιστατικό «απολύτως κλασική Vic».

Το ζευγάρι παντρεύτηκε τελικά το 2007 στην όμορφη έπαυλη Fennes Estate της αγγλικής εξοχής, στο Essex.

Η παράδοση που τηρεί και η πίστη της

Ο πατέρας της είναι Πολωνοεβραίος και η μητέρα της ασπάστηκε την πίστη του. Ο Keir Starmer έχει πει ότι ακόμα και σήμερα τηρούν την παράδοση του δείπνου της Παρασκευής στο σπίτι και παρόλο που ο ίδιος δηλώνει άθεος, επισκέπτονται μαζί τη φιλελεύθερη εβραϊκή συναγωγή στο Λονδίνο.

Η Victoria Starmer είναι πλέον εργοθεραπεύτρια στο NHS

Στα 51 της χρόνια η Victoria Starmer δεν σκοπεύει να σταματήσει να δουλεύει επειδή ο σύζυγός της εκλέχτηκε πρωθυπουργός της Βρετανίας.

Κόρη ενός λέκτορα Οικονομίας και μίας κοινοτικής γιατρού, η Victoria Starmer, που μεγάλωσε στο Βόρειο Λονδίνο, ξεκίνησε τις σπουδές της από τη νομική και την κοινωνιολογία στο Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ. Εργάστηκε ως δικηγόρος, όπως σου είπα, αλλά κάποια στιγμή έκανε στροφή στην καριέρα της και πλέον εργάζεται ως εργοθεραπεύτρια στο εθνικό σύστημα υγείας της Αγγλίας, δηλαδή το NHS.

Έχει 2 παιδιά, αλλά κανείς δεν ξέρει πώς τα λένε

Μπορεί να σου φαίνεται παράξενο μιας και στην Ελλάδα η πολιτική και το lifestyle προχωρούν μαζί χέρι χέρι και τα παιδιά των πολιτικών αντιμετωπίζονται περίπου ως celebrities, αλλά τα παιδιά του Keir και της Victoria Starmer δεν είναι γνωστό καν το πώς τα λένε. Η Victoria είναι μαμά ενός γιου 16 ετών και μίας κόρης 13 ετών.

Victoria Starmer Leon Neal/Getty Images/Ideal Image

Έχει κι εκείνη κάνει το δικό της πέρασμα από την πολιτική

Μην νομίζεις ότι επειδή απουσίαζε από το πλευρό του συζύγου της δεν νοιάζεται για την πολιτική. Όσο ήταν φοιτήτρια η Victoria Starmer έβαλε υποψηφιότητα για πρόεδρος του Φοιτητικού Συλλόγου. Κέρδισε άνετα, συγκεντρώνοντας διπλάσιες ψήφους από τον δεύτερο στη σειρά υποψήφιο.

Ήταν επίσης εθελόντρια στην καμπάνια του Tony Blair (του τελευταίου πρωθυπουργού των Εργατικών πριν τον σύζυγό της) μέχρι που πήρε την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος κι έγινε δικηγόρος στο Soho, σε μία δικηγορική εταιρεία με ειδίκευση στα εγκλήματα του δρόμου (street crime).