ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Βασίλισσα Ελισάβετ: Επιδεινώθηκε η υγεία της. Η επίσημη ανακοίνωση του Buckingham

© 2022 Kirsty Wigglesworth/pool/AP IMAGES

«Η βασίλισσα βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση στο Balmoral, καθώς οι γιατροί ανησύχησαν για την υγεία της», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε το Buckingham. Τη δεδομένη στιγμή, όλα τα βλέμματα των Βρετανών (και όλου του κόσμου) είναι στραμμένα στο κάστρο Balmoral, όπου βρίσκεται η βασίλισσα Ελισάβετ, με την κατάσταση της υγείας της να έχει επιδεινωθεί.

«Ολόκληρη η χώρα ανησυχεί πολύ με τα νέα από τα Ανάκτορα του Buckingham αυτό το μεσημέρι. Οι σκέψεις μου – και οι σκέψεις των ανθρώπων σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο – είναι με την Αυτού Μεγαλειότης και την οικογένειά της αυτήν τη στιγμή», ανέφερε χαρακτηριστικά η νέα Πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ.

Η στιγμή που η Liz Truss ενημερώνεται για την κατάσταση της υγείας της βασίλισσας Ελισάβετ, κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Η ίδια βρισκόταν στα κυβερνητικά έδρανα της Βουλής των Κοινοτήτων στο πλαίσιο της συζήτησης για την ενεργειακή κρίση.

Η επίσημη ανακοίνωση του Buckingham για την υγεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Η αλλαγή της φρουράς στο Buckingham ακυρώνεται – Όλη η οικογένεια μεταβάινει στο κάστρο Balmoral

Μεταξυ άλλων, στο παλάτι του Buckingham τοποθετήθηκε πινακίδα η οποία ενημερώνει τον κόσμο πως η αλλαγή φρουράς ακυρώνεται, ενώ όλα τα μέλη της βασιλικής οικογένειας μεταβαίνουν στο κάστρο Balmoral όπου η Βασίλισσα Ελισάβετ βρίσκεται υπό στενή ιατρική παρακολούθηση. Αυτήν τη στιγμή, πλήθος κόσμου βρίσκεται συγκεντρωμένο έξω από το Παλάτι.

Πιο συγκεκριμένα, ο πρίγκιπας Κάρολος, η Καμίλα, ο πρίγκιπας William, αλλά και τα παιδιά της 96χρονης μονάρχη Anna, Edward και Andrew βρίσκονται στην Σκωτία. Η Kate Middleton παραμένει στο Windsor μαζί με τα 3 της παιδιά, τα οποία πήγαν πρώτη στο σχολείο. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδονται τη δεδομένη στιγμή, στη Σκωτία μεταβαίνουν και ο Πρίγκιπας Harry με τη Meghan Markle. Σχολιαστές της μοναρχίας επισημαίνουν ότι  η συγκέντρωση σύσσωμης της βασιλικής οικογένειας και η ανακοίνωση του Buckingham αποκαλύπτουν τη σοβαρότητα της κατάστασης.

Το BBC διέκοψε το πρόγραμμά του

Το δίκτυο BBC ONE άλλαξε την ροή του προγράμματός του περνώντας σε συνεχή ροή ειδήσεων. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, ο θάνατος της βασίλισσας οφείλει να μεταδοθεί αυστηρά από το BBC.

Τα μαύρα σημάδια στο χέρι της βασίλισσας Ελισάβετ που προκάλεσαν έντονες ανησυχίες

Στο μεταξύ, τα μαύρα σημάδια στο χέρι της βασίλισσας Ελισάβετ που αποκαλύφθηκαν κατά την επίσημη συνάντησή της με τη Liz Truss προκάλεσαν ανησυχίες την προηγούμενη μέρα. Ωστόσο, δεν υπήρξε καμία ενημέρωση από την πλευρά του Παλατιού σχετικά με την ασθένειά της ή με την θεραπεία στην οποία έχει υποβληθεί.