ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Ένοχος για κακούργημα και ποινή 5 ετών κάθειρξης

Papadakis Press Γιώργος Κουκούλης

Ένοχος για κακούργημα κρίθηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος στη δίκη του, που συνεχίστηκε τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου. Η ενοχή του Στάθη Παναγιωτόπουλου είχε προταθεί νωρίτερα από την Εισαγγελέα, ενώ η κατηγορία που τον βάραινε είναι η δημοσιοποίηση υλικού με προσωπικές στιγμές πρώην συντρόφου τους, μέσω του διαδικτύου, κατ’ εξακολούθηση. Η δίκη του στο Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Θεσσαλονίκης, είχε ξεκινήσει εδώ και μερικές ημέρες.

Το δικαστήριο επέβαλε στον πρώην συνεργάτη των εκπομπών Ράδιο Αρβύλα και Βινύλιο, ποινή πενταετούς κάθειρξης. Ο Στάθης Παναγιωτόπουλος είχε ήδη καταδικαστεί τον Φεβρουάριο σε κάθειρξη 5 ετών, με τριετή αναστολή και χρηματική ποινή 10 χιλιάδων ευρώ. Είχε ασκηθεί έφεση επί της υπόθεσης, καθώς από την Εισαγγελία θεωρήθηκε ότι το αδίκημά του έπρεπε να έχει αναβαθμιστεί σε κακούργημα και άρα η υπόθεση να δικαστεί σε ανώτερο δικαστήριο. Τη Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου, την ίδια πρόταση έκανε η Εισαγγελέας της έδρας.

Η Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε το πλημμέλημα να μετατραπεί σε κακούργημα. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το NEWS24/7, η εισαγγελέας είπε πως διέκρινε στοιχεία βλάβης στην υπόθεση γι’ αυτό την κάνει κακουργηματική, αλλά ήθελε να διερευνηθεί αν προκύπτει και σκοπός κέρδους από τον παρουσιαστή που ανέβαζε αυτά τα βίντεο. Παρακάτω θα δεις το ρεπορτάζ της εκπομπής Super Κατερίνα από το δικαστήριο στη Θεσσαλονίκη.

Η καταγγέλλουσα από την πλευρά της είχε ζητήσει η δίκη να διεξαχθεί χωρίς δημόσιο ακροατήριο, πράγμα που έγινε δεκτό. Σε ό,τι αφορά την υπεράσπιση του Στάθη Παναγιωτόπουλου, εκείνος είχε αποδεχτεί την πράξη του, ωστόσο, επέμενε ότι δεν είχε πρόθεση να επιφέρει βλάβη στην παθούσα, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα κατά τη διάρκεια της δίκης του ισχυρίστηκε ότι η συμπεριφορά του είναι ένα «πάθος» που προέρχεται από ψυχική νόσο.

Οι δικαστές δεν αναγνώρισαν στον Στάθη Παναγιωτόπουλο κανένα ελαφρυντικό, ωστόσο η ποινή του έχει ανασταλτικό χαρακτήρα μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στον επόμενο βαθμό, δηλαδή στο Πενταμελές Εφετείο. Έθεσαν ωστόσο περιοριστικούς όρους, της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης σε αστυνομικό τμήμα και της καταβολής εγγύησης 10 χιλιάδων ευρώ.