ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα

PAPADAKIS PRESS/ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΔΑΚΗΣ

Σύμφωνα με τις τελευταίες εξελίξεις, ο Στάθης Παναγιωτόπουλος παραπέμπεται σε δίκη για κακούργημα για τη διαδικτυακή ανάρτηση video ερωτικού περιεχομένου, χωρίς συγκατάθεση. Ο ίδιος θα δώσει κατάθεση στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης.

Η παραπομπή στο Εφετείο σχετίζεται με τη 1 από τις 2 υποθέσεις που πήραν τον δρόμο της Δικαιοσύνης, με τις οποίες έρχεται αντιμέτωπος ο Στάθης Παναγιωτόπουλος και για τις οποίες είχε απολογηθεί την περίοδο των Χριστουγέννων του 2021. 

Υπενθυμίζεται πως το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, επέβαλε για την εν λόγω υπόθεση, στον πρώην συμπαρουσιαστή των Ράδιο Αρβύλα, τον Φεβρουάριο του 2022, ποινή φυλάκισης 5 ετών με 3ετή αναστολή και καταβολή χρηματικής ποινής 10.000 ευρώ. Μάλιστα, ο ίδιος έχει αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Επιβάλλεται πλέον να εμφανίζεται το πρώτο πενθήμερο κάθε μήνα σε αστυνομικό τμήμα κοντά στον τόπο διαμονής του. Παράλληλα, του έχει απαγορευτεί η έξοδος από τη χώρα κατά τη διάρκεια των 3 ετών, κατά τα οποία η ποινή του θα βρίσκεται σε αναστολή.

Στάθης Παναγιωτόπουλος: Η πρώτη κατηγορία για revenge porn, αναβαθμίζεται σε κακούργημα

Κατά της παραπάνω απόφασης ασκήθηκε έφεση από τον εισαγγελέα. Ο ίδιος έκρινε ότι η κατηγορία της «παραβίασης ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων κατ’ εξακολούθηση» για την οποία εκδικάστηκε ο Στάθης Παναγιωτόπουλος έπρεπε να αναβαθμιστεί σε κακούργημα. Επομένως, θα έπρεπε να παραπεμφθεί σε ανώτερο δικαστήριο, όπως κι έγινε. Αυτήν τη φορά, λοιπόν, το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, τον παραπέμπει σε δίκη για παραβίαση προσωπικών δεδομένων, κατ’ εξακολούθηση, σε βαθμό κακουργήματος. Έκρινε ότι η πράξη τελέστηκε επί σκοπώ βλάβης.

Σχετική πρόταση είχε διατυπώσει, προηγουμένως, και η εισαγγελέας του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου. Τότε, δεν είχε γίνει δεκτή από το Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε ότι η πράξη τελέστηκε στην πλημμεληματική της μορφή. Είχε δεχθεί τότε πως δεν στοιχειοθετήθηκε «σκοπός βλάβης».

Δικηγόρος Στάθη Παναγιωτόπουλου: «Ήταν μία έκπληξη για εμάς αυτή η εξέλιξη»

Πριν από λίγες εβδομάδες, ο δικηγόρος που έχει αναλάβει την υπερασπιστική γραμμή που χρειάζεται ο Στάθης Παναγιωτόπουλος, πήρε θέση σχετικά με την εν λόγω απόφαση του εισαγγελέα, να αναβαθμίσει την κατηγορία που του έχει απαγγελθεί σε κακούργημα, χαρακτηρίζοντάς την «έκπληξη».

«Ο κ. Εισαγγελέας άσκησε έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης, θεωρώντας ότι το πρωτοβάθμιο δικαστήριο έσφαλε, κρίνοντας ότι πρόκειται περί πλημμελήματος. Με αυτήν την έννοια θα εκδικαστεί η υπόθεση στο εφετείο εξ’ αρχής. Θα κριθεί εκ νέου για το αν πρόκειται για πλημμέλημα ή κακούργημα», είχε δηλώσει αρχικά ο δικηγόρος του Στάθη Παναγιωτόπουλου, Γιώργος Δακούρας.

«Ήταν μια έκπληξη για εμάς αυτή η εξέλιξη. Αλλά είναι απολύτως κατανοητή και δικαιολογημένη, μέσα στο πλαίσιο της μεταστροφής της νομολογίας. Με αυτήν την έννοια του εξηγήθηκαν όλες οι ενέργειες αυτές και όλες οι πιθανές εκδοχές», είπε στη συνέχεια ο ίδιος.