ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

SMS στο 13032: Πώς πηγαίνουμε για ψώνια σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ

Unsplash

Το άνοιγμα του λιανεμπορίου από το πρωί της Δευτέρας 5 Απριλίου φέρνει στη ζωή μας έναν νέο πενταψήφιο κωδικό. SMS στο 13032 και όχι στο 13033 που ισχύει για όλες τις υπόλοιπες επιτρεπόμενες μετακινήσεις. Ποια είναι τα βήματα και τι ισχύει για τα σούπερ μάρκετ;

Ποιοι μπορούν να στείλουν SMS στο 13032 και γιατί:

Με εξαίρεση τους κατοίκους Θεσσαλονίκης, Αχαΐας και Κοζάνης, για όλη την υπόλοιπη Ελλάδα το SMS στο 13032 είναι διαθέσιμος για να κάνουμε τις αγορές μας στα καταστήματα. Το 13033 παραμένει και στην περίπτωση που το σούπερ μάρκετ είναι ο προορισμός μας, τα οποία πλέον θα μπορούν να πωλούν όλα τα προϊόντα τους- δηλαδή ρούχα, καλλυντικά, παπούτσια κ.ο.κ.

Τα βήματα

Αρχικά, θα πρέπει να κλείνουμε ραντεβού με το κατάστημα ηλεκτρονικά ή τηλεφωνικά και να έχουμε αποδεικτικό του ραντεβού από την επιχείρηση είτε με SMS είτε με e-mail το οποίο θα πρέπει να δείξουμε σε περίπτωση ελέγχου μαζί με την ταυτότητά μας.

Στη συνέχεια στέλνουμε SMS στο 13032, το οποίο δεν χρειάζεται κωδικό και είναι χωρίς χρέωση και πρέπει να έχει τα εξής στοιχεία:

  • Ονοματεπώνυμο
  • Διεύθυνση κατοικίας
  • Περιοχή

Στη συνέχεια, θα λαμβάνουμε την απάντηση: «Μετακίνηση σε εμπορικό κατάστημα». Πρέπει να σημειωθεί ότι στα SMS στο 13032 υπάρχει όριο, καθώς μπορούμε να στείλουμε μόνο μία φορά ανά 24ωρο, ενώ η έξοδός μας ισχύει για 3 ώρες.

Σε περίπτωση που κάποιος στείλει δεύτερο μήνυμα θα λαμβάνει αρνητική απάντηση που θα αναφέρει: «Η μετακίνησή σας δεν είναι εφικτή, επιτρέπεται μία μετακίνηση ημερησίως». Επίσης, για μετακίνηση προς τα καταστήματα επιτρέπεται η μετακίνηση από δήμο σε δήμο, κάτι που όμως εξακολουθεί να απαγορεύεται για τη μετακίνηση προς σούπερ μάρκετ, μίνι μάρκετ με τον κωδικό 2 στο 13033.

Παράλληλα, στα καταστήματα του λιανεμπορίου μπορούμε να ψωνίσουμε με δύο τρόπους: Click away και Click Inside. Ωστόσο, σημαντική λεπτομέρεια είναι πως κλείνοντας ραντεβού για να πάμε σε ενα κατάστημα δεν είναι υποχρεωτικό να ψωνίσουμε κιόλας.