ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Το εγκεφαλικό επεισόδιο και το φορτισμένο κλίμα στη δίκη

Papadakis Press

Λίγες ώρες πριν κάτσει και πάλι στο εδώλιο του κατηγορουμένου για να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο ακόμα απόπειρες, ο Πέτρος Φιλιππίδης μεταφέρθηκε με ελαφρύ, εγκεφαλικό επεισόδιο στη Νευρολογική Κλινική του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται από το πρωί στις τηλεοπτικές εκπομπές, λίγο μετά τις 4 το πρωί, ο Φιλιππίδης μεταφέρθηκε με έντονους πόνους στην καρδιά, από το κελί του στο νοσοκομείο. Παράλληλα, οι δικηγόροι των μυνητριών ανέφεραν στις κάμερες πως στη σημερινή δίκη θα κρινόταν το αίτημα αποφυλάκισής του, αφήνοντας υπονοούμενα για τη σύμπτωση της μεταφοράς του στο Γενικό Κρατικό. «Ελπίζουμε αυτή τη φορά να φέρει ένα ιατρικό πιστοποιητικό» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δικηγόρος Ανδρέας Βαγγόπουλος, επισημαίνοντας πως την περασμένη φορά που ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε επικαλεστεί λόγους υγείας για τη διακοπή της δίκης, κανείς δεν τους είχε προσκομίσει επίσημη γνωμάτευση.

Πέτρος Φιλιππίδης: Ένταση στις εξελίξεις της δίκης

Όσο ο Πέτρος Φιλιππίδης βρισκόταν στο νοσοκομείο, η δίκη του συνεχιζόταν κεκλεισμένων των θυρών, με την τρίτη γυναίκα που έχει καταγγείλει τον ηθοποιό για απόπειρα βιασμού να δέχεται τις ερωτήσεις της υπεράσπισής του. Λίγη ώρα αφού οι πόρτες της αίθουσας του δικαστηρίου έκλεισαν, σημειώθηκε ένταση που κατέληξε σε σύντομη διακοπή.

Η τρίτη καταγγέλλουσα, σύμφωνα με πληροφορίες, δέχτηκε προσβολές από τη συνήγορο υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Κική Πακιρτζίδου, κι ακολούθως κατέρρευσε και βγήκε κλαίγοντας από την αίθουσα. Η δίκη συνεχίστηκε μετά από μία σύντομη διακοπή και η εξέταση της τρίτης καταγγέλλουσας από την υπεράσπιση του προφυλακισμένου ηθοποιού ολοκληρώθηκε λίγα λεπτά μετά τις 11.

Την ίδια ώρα ο συνήγορος υπεράσπισης του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, μιλούσε ζωντανά στο Πρωινό για την κατάσταση υγείας του Πέτρου Φιλιππίδη: «Χτες το μεσημέρι, όταν ήταν στον προαύλιο χώρο των φυλακών αισθάνθηκε μια έντονη αδιαθεσία.[…] Οι γιατροί είπαν στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι πρέπει να νοσηλευτεί για να γίνουν εξετάσεις. […] Η απάντηση που έδωσε ο Πέτρος ο Φιλιππίδης στους γιατρούς είναι “όχι, θα πάω στο δικαστήριο για να μην πουν ότι παίζω θέατρο”».