ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Μίλησε πρώτη φορά στις κάμερες κατά τη δίκη του στο Εφετείο για απόπειρες βιασμών

Βαγγέλης Γκικόπουλος/24media

Την πρώτη του συνεδρίαση είχε ορίσει για σήμερα το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας για τη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη για τις 2 απόπειρες βιασμού σε βάρος γυναικών συναδέλφων του. Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό γι’ αυτές τις πράξεις, σε κάθειρξη 8 ετών με αναστολή.

Το δικαστήριο αναβλήθηκε για τον Νοέμβριο του 2024, καθώς έγινε δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του Πέτρου Φιλιππίδη, Μιχάλη Δημητρακόπουλου και Κικής Πακιρτζίδου που βρίσκονταν σε άλλες δίκες στην επαρχία και δεν μπορούσαν να παραστούν σε αυτήν.

Παρά τις αντιρρήσεις των δικηγόρων υποστήριξης των κατηγοριών, που θεωρούσαν ότι θα μπορούσε να γίνει διακοπή αντί για αναβολή, καθώς κάθε φορά η δίκη σηματοδοτεί μία περίοδο αναβίωσης τραυμάτων για τις γυναίκες που τον κατήγγειλαν, η έδρα έκανε δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως, που έκρινε ότι το αίτημα αναβολής των συνηγόρων του κατηγορουμένου ήταν αιτιολογημένο, κατά πλειοψηφία.

Ο Πέτρος Φιλιππίδης, μετά την απόφαση του δικαστηρίου να αναβληθεί η δίκη, μίλησε για πρώτη φορά στις τηλεοπτικές κάμερες που καλύπτουν την υπόθεση από την περίοδο που εκδικαζόταν στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο.

«Εγώ ήρθα να σας πω μια καλημέρα και θα τα πούμε όλα όταν τελειώσει η υπόθεση αυτή. Θα τα πούμε όλα! Ευχαριστώ πάρα πολύ. Γεια σας», είπε ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Το «παρών» στο δικαστήριο έδωσαν οι 2 γυναίκες που έχουν καταγγείλει τον ηθοποιό για τις απόπειρες βιασμού για τις οποίες πρωτόδικα έχει καταδικαστεί, καθώς και ηθοποιοί, μάρτυρες και μη της υπόθεσης που πρόκειται να εξετάσει το εφετείο. Ανάμεσα τους βρίσκονταν η Λένα Δροσάκη, η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, η Εβελίνα Παπούλια, ο Άγγελος Μπούρας, ο Σπύρος Μπιμπίλας κ.α.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη σε πρώτο βαθμό είχε διάρκεια 11 μήνες, ενώ η ποινή που του επιβλήθηκε είχε ανασταλτικό χαρακτήρα έως ότου δικαστεί η έφεσή του επί της απόφασης.

Η απόφαση του πρωτόδικου δικαστηρίου εκδόθηκε τον Φεβρουάριο του 2023, αθωώνοντας λόγω αμφιβολιών τον Πέτρο Φιλιππίδη για την κατηγορία του βιασμού κατ’ εξακολούθηση που αντιμετώπιζε και ενοχοποιώντας τον για τις 2 απόπειρες βιασμού για τις οποίες το ερχόμενο φθινόπωρο θα δικαστεί ξανά. Το πρωτόδικο δικαστήριο δεν του έχει αναγνωρίσει ελαφρυντικά, ωστόσο είχε χορηγήσει την αναστολή της έκτισης της ποινής του.