ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Γιάννης Μπέζος: Η αντίδρασή του σε ερώτηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Φραντζέσκα Γιαϊτζόγλου Watkinson/24Media

Το παρών στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, η οποία ήταν προγραμματισμένη για σήμερα στο Εφετείο αλλά αναβλήθηκε για τις 11 Νοεμβρίου του 2024, έδωσαν από νωρίς το πρωί στα δικαστήρια οι καταγγέλουσες των πράξεων της απόπειρας βιασμού για τις οποίες κατηγορείται και έχει καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό, αλλά και ηθοποιοί που βρίσκονται από το πρώτο λεπτό στο πλευρό τους, όπως η Άννα Μαρία Παπαχαραλάμπους και η Λένα Δροσάκη. Ο λόγος της αναβολής της δίκης ήταν η απουσία των δικηγόρων του ηθοποιού, καθώς οι ίδιοι βρίσκονται εκτός Αθηνών με αποτέλεσμα να προκύπτει κώλυμα στην υπεράσπισή του.

 

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ζήτησε την αναβολή της δίκης,  εξηγώντας στο δικαστήριο πως οι 2 συνήγοροί του παρίστανται σε άλλες υποθέσεις, εκτός Αθηνών οι οποίες είναι σε εξέλιξη, και αδυνατούν να τον υπερασπιστούν. Προσκόμισε στην αίθουσα σχετικά έγγραφα και είπε προς το δικαστήριο: «Έχω συνηγόρους τους Δημητρακόπουλο και Πακιρτζίδου, αλλά έχουν δικαστήρια και δεν είναι εδώ», με συνεργάτη των δικηγόρων του να αιτείται αναβολή λόγω κωλύματος. Η εισαγγελέας της έδρας ζήτησε να γίνει δεκτό το αίτημα αναβολής. «Είναι αιτιολογημένο το αίτημα, είναι η πρώτη φορά. Προτείνω να γίνει δεκτό λόγω κωλύματος στο πρόσωπο των συνηγόρων», ανέφερε η εισαγγελική λειτουργός.

Γιάννης Μπέζος: Η αντίδρασή του σε ερώτηση για τον Πέτρο Φιλιππίδη

Ερωτηθείς για τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο Γιάννης Μπέζος δήλωσε στην κάμερα της εκπομπής Super Κατερίνα και τη Μένια Κούκου ότι: «Δεν θα απαντήσω σε τίποτα από όλα αυτά. Αυτά τα πράγματα κρίνονται ακόμα, οπότε θα περάσει ο καιρός και θα μιλήσουμε αργότερα για όλα. Το πρώτο είναι να κάνουμε όλοι μας την αυτοκριτική μας». Να σημειώσουμε ότι ο ηθοποιός συνάντησε την κάμερα της εκπομπής στην παρουσίαση του βιβλίου, Στα φώτα, του Ανδρέα Μανωλικάκη.

 

Ο ίδιος μίλησε μεταξύ άλλων και για την αντιμετώπιση των ηθοποιών στην Ελλάδα: «Συνήθως στην Ελλάδα δεν θέλουμε ανθρώπους που κάνουν τη διαφορά. Έχουμε μια τάση να θέλουμε να είμαστε όλοι το ίδιο, μας φοβίζει το διαφορετικό. Συνήθως το διαφορετικό, όταν έχει κάτι παραπάνω να πει, μας φοβίζει το να το πλησιάσουμε, ενώ το να το απορρίψουμε μας είναι πολύ εύκολο», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Μπέζος.

«Δεν διεκδικώ τη φήμη του αγίου, απλώς προσπαθώ να κάνω τη δουλειά μου όσο καλύτερα μπορώ. Αν θέλουμε να πάμε λίγο μπροστά, καλό θα ήταν να κάνει ο καθένας τη δουλειά του καλύτερα» ανέφερε σε άλλο σημείο των δηλώσεών του, σχολιάζοντας τα όσα είπε πρόσφατα ηΑλεξάνδρα Παντελάκη σε συνέντευξή της, όπου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον ίδιο. Συγκεκριμένα τον αποκάλεσε ο «Άγιος Μπέζος».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της απολογίας στη δίκη για τις κατηγορίες βιασμού και 2 απόπειρων βιασμού, ο Πέτρος Φιλιππίδης αναφέρθηκε στο όνομά του συναδέλφου του και για χρόνια καλού του φίλου. Ο Γιάννης Μπέζος για μέρες, τότε, απέφευγε να επεκταθεί στα σχόλια που του ζητούνταν για την αναφορά του Πέτρου Φιλιππίδη στο όνομά του, αρκούμενος να πει σε δημοσιογράφους ότι δεν τον ξαφνιάζει τίποτα. Περισσότερα μαθαίνεις εδώ.

Ο ηθοποιός έχει κριθεί από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο ένοχος για 2 απόπειρες βιασμού που τελέστηκαν το 2010 και το 2014 σε βάρος 2 γυναικών ηθοποιών και αθώος λόγω αμφιβολιών για την πράξη του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση σε βάρος γυναίκας ηθοποιού (μια πράξη που τελέστηκε το 2008). Το δικαστήριο έχει επιβάλει ομόφωνα 8 έτη κάθειρξης για τις 2 απόπειρες βιασμού, η έκτιση της ποινής του ωστόσο έχει ανασταλεί μέχρι ως την εκδίκαση της έφεσής του.