ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Τι θα ισχυριστεί για να υπερασπιστεί τον εαύτο του στη δίκη που έρχεται

Papadakis Press/ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΑΡΙΛΑΣ

Για την Παρασκευή 18 Μαρτίου, έχει προγραμματιστεί η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης θα βρεθεί ενώπιον της δικαιοσύνης, για τις κατηγορίες του βιασμού και των απόπειρων βιασμού που αντιμετωπίζει.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Super Κατερίνα, τη δεδομένη στιγμή, ο Πέτρος Φιλιππίδης – που βρίσκεται στις φυλακές του Κορυδαλλού- και ο δικηγόρος του, προετοιμάζονται για την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσουν, για να καταρρίψουν τις κατηγορίες εναντίον του πρώτου. Συγκεκριμένα, η υπερασπιστική γραμμή αφορά έναν βιασμό το 2008 και 2 απόπειρες βιασμού το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.

Όσα θα υποστηρίξει ο Πέτρος Φιλιππίδης σχετικά με την καταγγελία εις βάρος του, για τον βιασμό το 2008

Η μία εκ των 3 καταγγελιών και συγκεκριμένα ο βιασμός, που σύμφωνα με την καταγγέλουσα, τελέσθηκε το 2008 μέσα στο Θέατρο Ήβη, στο πλαίσιο επαγγελματικού ραντεβού, είχε υποστηρίξει στην καταγγελία της πως το θέατρο ήταν άδειο και ο Πέτρος Φιλιππίδης εξανάγκασε την ίδια σε πράξεις που στοιχειοθετούν το αδίκημα του βιασμού. «Άρχισε να μου μιλάει άσχημα και μου έκανε χειρονομίες. Του ξέφυγα, έτρεξα στον διάδρομο. Με πρόλαβε, με έπιασε από τον λαιμό και μου έκανε ό,τι μου έκανε», είχε δηλώσε χαρακτηριστικά στην καταγγελία της.

«Η κοπέλα έχει αρρωστημένη και εμμονική συμπεριφορά απέναντί μου. Με επισκεπτόταν στο θέατρο με πρόφαση να δει τη μητέρα της. Ουδέποτε είχα καμαρίνι δικό μου, καθότι ήμουν σκηνοθέτης και δεν έπαιζα ως ηθοποιός στην παράσταση. Το 2011, η αντίδικος εμφανίστηκε αιφνιδιαστικά μπροστά μου, ενώ βρισκόταν με τη σύζυγό μου (…) την έσπρωξε με «περίσσιο θράσος», με χαιρέτησε και με φίλησε. Είναι δε απορίας άξιο, πώς η καταγγέλλουσα θέλησε με αυτήν τη θέρμη να με χαιρετήσει, όταν η ίδια καταγγέλει βίαιες και προσβλητικές εις βάρος της συμπεριφορές από εμένα», φαίνεται να υποστηρίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης από την πλευρά του.

Η απάντηση του Πέτρου Φιλλιπίδη για την καταγγελία σεξουαλικής επίθεσης το 2010

Όσον αφορά τη δεύτερη καταγγελία, σχετικά με τη σεξουαλική επίθεση το 2010 στο Θέατρο Μουσούρη και συγκεκριμένα στο καμαρίνι του ηθοποιού, όπου είχαν δώσει επαγγελματικό ραντεβού για ενδεχόμενη συνεργασία, η καταγγελούσα έχει υποστηρίξει: «Άπλωσε πάνω μου τα χέρια του και με στρίμωξε στη γωνία. Μου όρμησε, με φιλούσε στον λαιμό και ήθελε να φτάσει στα χείλη μου. Προσπαθώντας να ξεφύγω, του έλεγα σας παρακαλώ σταματήστε, δεν θέλω να το κάνουμε αυτό. Δεν αισθάνομαι καλά, αφήστε με, με πονάτε και μου έλεγε με παθιασμένη φωνή είσαι πολύ όμορφη, τι μ@@@ είσαι εσύ, σε θέλω, θα σε γ@@@σω, δεν θα μου ξεφύγεις. Θα δεις, θα περάσουμε ωραία».

Σύμφωνα με την υπερασπιστική γραμμή του Πέτρου Φιλιππίδη, «Μετά το τέλος της παράστασης, την κάλεσα να έρθει στο καμαρίνι μου, να μου εκφράσει τις εντυπώσεις της, αλλά και να τη γνωρίσω καλύτερα (…). Η καταγγελούσα ήταν χαμογελαστή και ευγενική, ένθερμη για τη γνωριμία μας. Με μαγνήτισε η ομορφιά της … Η επικοινωνία μαζί της ήταν όλο και συχνότερη. Μία φορά στο καμαρίνι μου με πλησίασε, ανέβηκε επάνω μου και άρχισε να με φιλάει. Είμαι απόλυτα ειλικρινής, δεν αντιστάθηκα, σε καμία περίπτωση. Αντιθέτως, ανταποκρίθηκα».

Η υπερασπιστική γραμμή του Πέτρου Φιλιππίδη που αφορά την απόπειρα βιασμού το 2014

Όσο για την καταγγελία της ηθοποιού Α.Γ. σχετικά με την απόπειρα βιασμού το καλοκαίρι του 2014 μέσα στο αυτοκίνητό του, ο Πέτρος Φιλιππίδης υποστηρίζει πως: «Πριν καλά καλά εκκινήσω τη μηχανή του αυτοκινήτου, η καταγγέλλουσα άπλωσε το αριστερό της χέρι και με άγγιξε πάνω από το παντελόνι (…). Στο ύψος ενός άδειου οικοπέδου σταμάτησε με το αυτοκίνητο. Ευθύς μόλις σταθμεύσαμε, η καταγγέλλουσα έπεσε με φόρα πάνω μου, ξεκούμπωσε το παντελόνι μου και κατέβασε το εσώρουχό μου. Η πράξη της αυτή με ξάφνιασε ιδιαίτερα ευχάριστα και δεν τη σταμάτησα. Η ίδια αναφέρει ότι προκειμένου να την εγκλωβίσω εντός του οχήματος, ενεργοποίησα με τον αγκώνα μου, το κεντρικό κλείδωμα του αυτοκινήτου. Πλην, όμως, στο συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου, οι ασφάλειες μπαίνουν αυτόματα».

Υπενθυμίζουμε πως η κατηγορούμενη, είχε υποστηρίξει στην καταγγελία της πως: «Μετά από συνάντηση με τον Πέτρο Φιλιππίδη για έναν ρόλο, ο ηθοποιός προσφέρθηκε να με πάει σπίτι μου, με το αυτοκίνητό του. Με οδήγησε όμως σε ένα απόμερο σημείο στο Παλαιό Ψυχικό και αποπειράθηκε να με βιάσει. Κλείδωσε την πόρτα του αυτοκινήτου για να μην μπορώ να βγω. Έκανα πως παθαίνω κρίση. Χτυπιόμουν! Μετά από λίγα λεπτά και αφού είχε δίπλα του ένα αγρίμι, άνοιξε την πόρτα και με πέταξε έξω από το αυτοκίνητο. Άντε γ@@@ που θες και ρόλο, μου είπε. Την ώρα που τον προειδοποίησα, ότι θα τον καταγγείλω στα κανάλια, αυτός μου απάντησε κυνικά θα μου κλ@@@ν τα α@@@α τα κανάλια».

Tο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης

Σε επικοινωνία που έχει ο δικηγόρος του Πέτρου Φιλιππίδη με την εκπομπή Happy Day, ο ίδιος αναφέρθηκε αρχικά στο πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Πέτρος Φιλιππίδης.

«Δεν θα ζητήσουμε αναβολή. Θέλουμε να ξεκινήσει η δίκη. Ελπίζω η υγεία του να του επιτρέψει να είναι στο ακροατήριο. Οι φωτογραφίες του που βλέπουμε στην τηλεόραση δεν έχουν καμία σχέση με την εικόνα του σήμερα. Έχει χάσει πάνω από 25 κιλά και έχει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Αυτό το πρόβλημα δεν το αναφέρω για να προκαλέσω συμπάθεια από τον κόσμο, αλλά είναι μία πραγματικότητα. Σε μία ποινική δίκη και βαριά άρρωστος να είναι κάποιος, αυτή γίνεται», δήλωσε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

«Δηλώνει αθώος από την πρώτη στιγμή. Εδώ και πάρα πολλούς μήνες, υπάρχει μονόπλευρη ενημέρωση του κοινού. Τραυματίζεται και ακυρώνεται το τεκμήριο της αθωότητας και από ανθρώπους που δεν έχουν ιδέα από τη δικογραφία. Έχει μεγάλη διαφορά ο βιασμός από την προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας», πρόσθεσε.

«Στο ακροατήριο που θα είναι παρών ο Πέτρος Φιλιππίδης και οι καταγγέλλουσες, θα υπάρχουν απαντήσεις για όλα»

«Η βασική κατηγορία έχει να κάνει με τον χαρακτήρα του, όχι ότι είναι βιαστής, αλλά ότι ήταν αυστηρός κατά τη διάρκεια της δουλειάς του και προσβλητικός. Τον ενδιέφερε να υπάρχει ένα άριστο θεατρικό αποτέλεσμα, δεν είναι βιαστής. Στο ακροατήριο που θα είναι παρών ο Πέτρος Φιλιππίδης και οι καταγγέλλουσες, θα υπάρχουν απαντήσεις για όλα», δήλωσε στη συνέχεια ο δικηγόρος.

«Έχω μιλήσει με φίλους και διακεκριμένους ηθοποιούς από το περιβάλλον του. Είχαμε συμφωνήσει να μιλήσουν για την προσωπικότητά του, γιατί για τις πράξεις δεν ξέρει κανείς εκτός από τον ίδιο και τις καταγγέλλουσες, όμως τελικά μου είπαν ότι “με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί, φοβόμαστε τη διαπόμπευση και μη χάσουμε τη δουλειά μας», κατέληξε ο ίδιος.