ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέτρος Φιλιππίδης: Διαγραφή από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών

Papadakis Press Προκόπης Οικονομόπουλος

Την Δευτέρα 14 Ιουνίου, συνεδρίασε το πειθαρχικό συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, για να αποφανθεί τη διαγραφή ή μη, τεσσάρων μελών του, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Άρη Καβατζίκη για την εκπομπή «Πάμε Δανάη». Ανάμεσα στα πρόσωπα για τα οποία συνεδρίασε το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ, ήταν ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Άρης Καβατζίκης στον «αέρα» της εκπομπής «Πάμε Δανάη», η συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου του ΣΕΗ, πρόεδρος του οποίου είναι ο Πασχάλης Τσαρούχας, αποφάσισε ο Πέτρος Φιλιππίδης να διαγραφεί από το σωματείο.

Όσα αποκάλυψε ο Άρης Καβατζίκης για την συνεδρίαση του Πειθαρχικού Συμβουλίου του ΣΕΗ

«Σε ό,τι αφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη, αποφασίστηκε από το Πειθαρχικό του ΣΕΗ η διαγραφή του από το Σωματείο. Για τον Παύλο Χαϊκάλη, αποφασίστηκε να επανεξεταστούν κάποιοι μάρτυρες ώστε να καταφέρουν να καταλήξουν σε μία απόφαση», σημείωσε ο δημοσιογράφος. Η συνεδρίαση κράτησε αρκετές ώρες και θα συνεχιστεί, όπως εξήγησε ο Άρης Καβατζίκης.

Όπως επισημάνθηκε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» το πειθαρχικό συμβούλιο του ΣΕΗ, δεν είναι φορέας δικαιοσύνης αλλά ένα όργανο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών. Η επίσημη ανακοίνωση του ΣΕΗ δεν έχει εκδοθεί ακόμα, ενώ σε αυτήν θα αποσαφηνιστεί αν πρόκειται o Πέτρος Φιλιππίδης να υποστεί οριστική ή προσωρινή διαγραφή.

Πέτρος Φιλιππίδης: οι κατηγορίες εναντίον του, σύμφωνα με το News247

Σε ό,τι αφορά το δικαστικό σκέλος της υπόθεσης που αφορά τον ηθοποιό, υπενθυμίζουμε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης αντιμετωπίζει ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Πρόκειται για τις μόνες αναφορές που αφορούσαν σε κακουργήματα και δεν είχαν παραγραφεί, με τον εισαγγελέα Κώστα Σπυρόπουλο να έχει τη δυνατότητα που του δίνει ο νόμος να ερευνήσει σε βάθος τα πραγματικά περιστατικά.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για μία καταγγελία βιασμού, με χρόνο τέλεσης το 2008, σύμφωνα με την οποία η κοπέλα -κατά πληροφορίες- κατέθεσε ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό στο θέατρο “Ήβη” για μία επαγγελματική συνεργασία, ωστόσο ο τελευταίος εμφανίζεται να της επιτέθηκε και παρά τις προσπάθειες της να αμυνθεί, τελικά δεν τα κατάφερε. Η ίδια αρχικά κατέθεσε ότι πρόκειται για μία υπόθεση απόπειρας βιασμού, αλλά ο εισαγγελικός λειτουργός αναβάθμισε το αδίκημα σε τετελεσμένη πράξη, καθώς οι περιγραφές τείνουν περισσότερο στη διάπραξη του αδικήματος του βιασμού, ακόμη κι αν δεν έλαβε χώρα αυτή καθ’ αυτή η σεξουαλική πράξη.

Όσο για τις δύο άλλες πράξεις, αφορούν σε απόπειρα βιασμού. Η πρώτη καταγγέλλουσα υποστήριξε ότι το 2010 πήγε στο καμαρίνι του ηθοποιού προκειμένου να συζητήσουν για ένα ρόλο, ωστόσο -όπως ανέφερε- ο ηθοποιός της επιτέθηκε, αλλά εκείνη κατορθώσει να διαφύγει. Η δεύτερη καταγγελία αφορά σε περιστατικό που εμφανίζεται να έλαβε χώρα το 2014. Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγέλλουσα υποστήριξε στην κατάθεσή της, ότι συναντήθηκε με τον ηθοποιό σε μία καφετέρια προκειμένου να συζητήσουν για επαγγελματικό ζήτημα και στη συνέχεια, εκείνος προσφέρθηκε να την πάει σπίτι της. Η καταγγέλλουσα δέχθηκε, αλλά όταν μπήκαν στο αυτοκίνητό του, εκείνος -όπως αναφέρει- δεν την μετέφερε σπίτι της, αλλά σε ένα στενό στο Ψυχικό, όπου επιχείρησε να την κακοποιήσει σεξουαλικά, χωρίς να τα καταφέρει.