ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Claudine Auger: Πέθανε το εμβληματικό κορίτσι του James Bond σε ηλικία 78 ετών

O Sean Connery με το καστ της ταινίας “Thunderball” AP Photo

Η Γαλλίδα ηθοποιός Claudine Auger έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της στο Παρίσι, με τα αίτια του θανάτου της να παραμένουν άγνωστα.

Η θρυλική “Domino” ήταν το πρώτο κορίτσι από τη Γαλλία που υποδύθηκε το James Bond girl, στην ταινία “Thunderball”. Ο πρωταγωνιστής στην ταινία “Thunderball” ήταν ο Sean Connery και η “Dominique Derval”, aka Domino, εμφανίστηκε στις οθόνες μας το 1965. Ο ρόλος της, αρχικά, ήταν με το μέρος των κακών, αλλά πόσο θα αντισταθείς στη γοητεία του πράκτορα 007; Δε χρειάστηκε κασκαντέρ για τις επικίνδυνες λήψεις της, και γύρισε η ίδια ακόμα και τις υποβρύχιες σκηνές της.

Είναι το πρώτο κορίτσι James Bond από τη Γαλλία. Το Thunderball ήταν η τέταρτη κατά σειρά ταινία, ενώ για την ιστορία, το πρώτο κορίτσι ever ήταν η Ούρσουλα Άντρες στην ταινία “Dr.No” (1962).

To 1958, πήρε τη δεύτερη θέση στο διαγωνισμό Μις Υφήλιος και είχε δουλέψει αρκετά ως μοντέλο, προτού αποφασίσει να γίνει ηθοποιός. H καριέρα της ξεκίνησε το 1958, σε μικρούς ρόλους, ενώ το 1960, ο Jean Cocteau της έδωσε το ρόλο μία ψηλής μπαλαρίνας στην ταινία «Η διαθήκη του Ορφέα». Ο σκηνοθέτης και πρώτος σύζυγός της, Pierre Gaspard-Huit, τη συμπεριέλαβε σε αρκετές ταινίες του, όπως οι “Le Masque de fer” και “Kali Yug: Goddess of Vengeance”.

Ο ρόλος της ζωής της ως James Bond girl

Ο ρόλος της Domino είχε γραφτεί αρχικά για μία Ιταλίδα με το όνομα Dominetta Petacchi. Τα πράγματα όμως άλλαξαν αμέσως, όταν οι παραγωγοί γνώρισαν την Claudine Auger. Η Ιταλίδα έγινε Γαλλίδα και η ίδια προσπάθησε να τελειοποιήσει τα αγγλικά της. Τελικά την ντούμπλαρε άλλη φωνή, αλλά ένα σύμβολο του σεξ είχε μόλις γεννηθεί. Η ίδια πάντως είχε πει ότι ταυτιζόταν με τον ρόλο της, γιατί γοητεύονταν και οι δύο από μεγαλύτερους άντρες.

Η πορεία της καριέρας της

Η Claudine δεν κατάφερε να κάνει καριέρα στις Η.Π.Α., αλλά συμμετείχε σε αρκετές ευρωπαϊκές ταινίες, παρέα με άλλα μελλοντικά κορίτσια του James Bond. To 1994, έκανε guest στη βρετανική τηλεοπτική σειρά “The Memoirs of Sherlock Holmes”.

Ο τελευταίος της ρόλος ήταν το 1997, στη γαλλική ταινία “The Red and the Black”. Ήταν παντρεμένη με τον Βρετανό επιχειρηματία Peter Brent, ο οποίος έφυγε από τη ζωή το 2008. Μαζί είχαν μία κόρη, την Jessica Clauntine Brent.