ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Marie Fredriksson: Πέθανε η τραγουδίστρια των Roxette, σε ηλικία 61 ετών

MTI, via AP Balazs Mohai

Η Σουηδή τραγουδίστρια των λατρεμένων Roxette έφυγε από τη ζωή τη Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου, σε ηλικία 61 ετών. H Marie Fredriksson υπέφερε από μακροχρόνια ασθένεια, η οποία ήταν και η αιτία του πολύχρονου διαλείμματος της μπάντας.

Η σουηδική εφημερίδα “The Express” έγραψε: «Ο σύζυγος Mikael Bolyos και τα δύο τους παιδιά θρηνούν την απώλεια της Marie».

Η δήλωση της οικογένειας

«Με τεράστια λύπη, πρέπει να σας ανακοινώσουμε ότι έφυγε από τη ζωή μία από τις μεγαλύτερες και αγαπητές καλλιτέχνιδες. Έφυγε το πρωί της 9ης Δεκεμβρίου εξαιτίας της παλιάς της ασθένειας». Η κηδεία θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

«Στέλνω όλη μου την αγάπη σε εσένα και την οικογένειά σου. Τίποτα δε θα είναι ξανά το ίδιο», δήλωσε το έτερο μέλος των Roxette, Per Gessie.

To πρόβλημα υγείας της είχε ξεκινήσει το 2002, όταν διαγνώστηκε με όγκο στον εγκέφαλο, αφότου λιποθύμησε στο σπίτι της. Οι γιατροί την είχαν προειδοποιήσει ότι είχε μόλις 20% πιθανότητες να επιβιώσει, αλλά κατάφερε να επανέλθει μετά από μακροχρόνια θεραπεία και μάχη.

Το μεγάλο διάλειμμα των Roxette

Η μακρόχρονη διαδικασία της θεραπείας, της κόστισε την καριέρα της. Το pop συγκρότημα Roxette έκανε ένα διάλειμμα 17 χρόνων εφόσον δεν υπήρχε άλλη επιλογή. Η Marie απέκτησε και άλλα προβλήματα υγείας εξαιτίας της ακτινοβολίας που έλαβε. Το συγκρότημα επανενώθηκε σε περιοδεία το 2011 και σε δύο βασιλικούς γάμους της Σουηδίας, το 2011 και 2013.

«Είναι φανταστική. Δεν ξέρω πόσες εκατοντάδες συναυλίες κάναμε τα τελευταία 5 χρόνια. Αλλά έγιναν λόγω της δικής της ενέργειας. Ο γιατρός της είπε ότι δε θα μπορούσε να το κάνει. Αλλά εκείνη τα κατάφερε», είχε πει ο μουσικός της συνοδοιπόρος. Όμως το 2016, αναγκάστηκε να αποσυρθεί οριστικά μετά από εντολή των γιατρών.

Το 2015 έγραψε στην αυτοβιογραφία της, “The Love of Life”:΅«Επιτέλους, συμφιλιώθηκα με τον τραυματισμό από την ακτινοβολία και με τον οποίο έπρεπε να μάθω να ζω. Έχασα πολλά χρόνια εξαιτίας της ασθένειας. Αλλά κάθε μέρα νιώθω ευγνώμων που είμαι εδώ. Και που μπορώ ακόμα να τραγουδάω». It must have been love, but it’s over now.