ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πέθανε η Μίνα Αδαμάκη

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Εδώ και μέρες μία είδηση σύμφωνα με την οποία η Μίνα Αδαμάκη δεν βρισκόταν πια στη ζωή είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου και των social media. Ήταν μία είδηση που αποδείχθηκε ψευδής, ωστόσο η ζωή της ηθοποιού συνεχίστηκε μόνο για λίγες ημέρες ακόμα. Η Μίνα Αδαμάκη, που έγραψε τηλεοπτική ιστορία ως μία από τις Τρεις Χάριτες του Μιχάλη Ρέππα και του Θανάση Παπαθανασίου, δεν ζει πια ανάμεσά μας.

Η Μίνα Αδαμάκη έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 78 ετών. Άφησε την τελευταία της πνοή το απόγευμα της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου, σύμφωνα με δημοσίευμα του NEWS24/7. Σχετική ανάρτηση πραγματοποίησε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Σπύρος Μπιμπίλας.

«Με μεγάλη θλίψη σχεδόν ταυτόχρονα μάθαμε ότι έφυγαν από κοντά μας δύο σπουδαίοι, αξιαγάπητοι συνάδελφοί μας. Η γλυκιά μας Μίνα Αδαμάκη που τόσα πρόσφερε στο θέατρο, την τηλεόραση, τον κινηματογράφο, η τόσο αγαπητή μας από την απίστευτη φιγούρα από τις Τρεις Χάριτες και ο Κώστας Μπάσης, ο πρώτος Ερωτόκριτος του Ευαγγελάτου, ο ηθοποιός που κόσμησε το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας για πολλά χρόνια. Ανεξίτηλοι θα μείνετε στη μνήμη μας αγαπημένου μου. Καλό ταξίδι», έγραψε ο πρόεδρος του ΣΕΗ.

Η Μίνα Αδαμάκη γεννήθηκε στις 17 Ιουλίου του 1944 στον Βόλο και ήταν απόφοιτος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν (1966). Σε νεανική ηλικία σπούδασε στο Λονδίνο κουκλοθέατρο και παντομίμα.

Η πρώτη της εμφάνιση έγινε στο θέατρο, ως μαθήτρια ακόμα, στο Θέατρο Τέχνης και στο έργο Η δολοφονία του Ζαν – Πωλ Μαρά.

Είχε ιδρύσει τον θίασο «Θεατρική Συντεχνία» και υπήρξε ιδρυτικό μέλος της «Ελεύθερης Σκηνής». Το πέρασμά της από την τηλεόραση σημείωσε πολλές επιτυχίες ωστόσο ο πιο χαρακτηριστικός ρόλος της, παρέμεινε εκείνος της Ειρήνης στις Τρεις Χάριτες.