ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Οι «Τρεις Χάριτες» και το «Δις Εξαμαρτείν» επιστρέφουν στην τηλεόραση. Ήγγικεν η ώρα

Με δυσκολία θυμόμαστε πια την Γιολάντα Ραγιά του «Δις Εξαμαρτείν», αλλά και την απαγγελία της Άννας Παναγιωτοπούλου ως Όλγα στις «Τρεις Χάριτες» που έλεγε: «Εγώ είμαι η Λένω Μπότσαρη, η αδερφή του Γιάννη». Οι αναμνήσεις αυτές βρίσκονται κάπου κρυμμένες στο τηλεοπτικό μας υποσυνείδητο, γιατί τόσο τις «Τρεις Χάριτες» όσο και το «Δις Εξαμαρτείν» δεν τις είδαμε συχνά στην τηλεόρασή μας σε επανάληψη. Είμαι στην ευχάριστη θέση να σε πληροφορήσω πώς ήρθε η ώρα να δούμε τις δύο από τις θρυλικές πρώτες σειρές των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου στην μικρή οθόνη μας.

Την είδηση μετέδωσε η «Φωλιά των Κου Κου» και η δημοσιογράφος, Δήμητρα Καλφούντζου. Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Μιχάλης Ρέππας και ο Θανάσης Παπαθανασίου ανακαλούν το εμπάργκο που είχαν θέσει στο Mega στο παρελθόν, που εμπόδιζε το κανάλι να προβάλει τις σειρές τους σε επανάληψη. Κάπως έτσι έχει έρθει η ώρα να δούμε τις «Τρεις Χάριτες» και το «Δις Εξαματείν» σε επανάληψη.

«Είναι δύο σειρές που δεν έχουμε δει σε επανάληψη και αυτό ήταν μια επιλογή του διδύμου των δημιουργών. Δεν ήθελαν να προβληθούν αυτές οι σειρές σε επανάληψη για να μην «φθαρούν».

Βέβαια σε συνέντευξη που είχε δώσει ο Μιχάλης Ρέππας στην εκπομπή μας είχε πει ότι είχε μετανιώσει γι’ αυτή την επιλογή, γιατί έτσι οι σειρές αυτές δεν είχαν έρθει σε επαφή με τα νέα παιδιά και δεν τους ήταν γνώριμες όπως οι άλλες σειρές της ίδιας περιόδου. Τώρα όμως ανακάλεσαν το εμπάργκο και πολύ πολύ σύντομα με τη νέα χρονιά θα τις δούμε στις οθόνες μας», εξήγησε η δημοσιογράφος.

«Δεν είδαμε σε επανάληψη τις “Τρεις Χάριτες” και το “Δις εξαμαρτείν” γιατί δεν θέλαμε, αλλά θα έρθει και η ώρα τους. Κάποια στιγμή θα προβληθούν και αυτά αρκεί να τα έχει το Mega στο αρχείο του, να μην τα έχει σβήσει», είχε πει σχετικά και στο Πρωινό ο Μιχάλης Ρέππας προετοιμάζοντάς μας για την επιστροφή πριν λίγο καιρό.

Ο ίδιος σε παλιότερη συνέντευξή του είχε αποκαλύψει ότι παραλίγο στον ρόλο της Μαρίας Χαρίτου να μη βλέπαμε τη Νένα Μεντή, καθώς αρχικά ήταν να την υποδυθεί η Μίρκα Παπακωνσταντίνου. Η τελευταία εκείνη την περίοδο συνεργαζόταν σταθερά με την Άννα Παναγιωτοπούλου και τη Μίνα Αδαμάκη στην «Ελεύθερη Σκηνή» του Άλσους Παγκρατίου.

«Πήραμε τις τρεις πιο εμβληματικές κοπέλες από το Άλσος Παγκρατίου, που ήταν η Άννα Παναγιωτοπούλου, η Μίρκα Παπακωνσταντίνου και η Μίνα Αδαμάκη, για να τις βγάλουμε σαν αδερφές σε ένα τηλεοπτικό σήριαλ. Δεν ξέρω για ποιο λόγο, αποχώρησε η Μίρκα μετά, δεν θέλησε να συνεχίσει, χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι για τη φιλία μας και για τη γνωριμία μας», είχε πει ο Μιχάλης Ρέππας για τις αρχικές «Τρεις Χάριτες».

Οι «Τρεις Χάριτες» περιγράφουν τις περιπέτειες των τριών αδερφών της οικογένειας Χαρίτου, της Όλγας, της Μαρίας και της Ειρήνης που σαφώς πήραν τα ονόματά τους από τις «Τρεις Αδερφές» του Τσέχοφ. Αρχικά στο πατρικό τους κατοικεί η Ειρήνη αλλά στο πρώτο επεισόδιο μετακομίζουν πίσω σε αυτό και η μεγαλύτερη και χήρα αδερφή της Όλγα αλλά και η μεσαία κόρη της οικογένειάς τους, η Μαρία, που μόλις χώρισε. Παρακάτω θα ακούσεις τη μουσική των τίτλων αρχής της σειράς, που παιζόταν στο Mega από το 1990 ως το 1992. Οι αναμνήσεις θα ξυπνήσουν με τις πρώτες νότες.

Η Νένα Μεντή τελικά πρωταγωνίστησε και στο κατοπινό «Δις Εξαμαρτείν» (1993 – 1996) όπου υποδύθηκε την διευθύντρια ειδήσεων (ένας έξτρα βαθμός πρωτοπορίας για το συγγραφικό δίδυμο) Άννα Ραγιά, που διχάζεται συναισθηματικά ανάμεσα στους δύο anchorman του σταθμού, τον παλιό (Χάρης Σώζος) και το νέο (Αλέξανδρος Αντωνόπουλος).

Οι «Τρεις Χάριτες» προβλήθηκαν σε επανάληψη το 2009 στο πλαίσιο του εορτασμού των 20 ετών του Mega. Δύο επεισόδια της σειράς προβλήθηκαν το βράδυ της 27ης Οκτωβρίου 2018 λίγη ώρα πριν το κλείσιμο του Mega, μαζί με επεισόδια του «Δις Εξαμαρτείν» και των «Απαράδεκτων.