ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Pelé: Η τελευταία φωτογραφία της κόρης του λίγες μέρες πριν το τέλος, ραγίζει καρδιές

© 2022 Jasper Juinen, File/AP IMAGES

Λίγο πριν τη νέα χρονιά και συγκεκριμένα την Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου, ο Pelé άφησε την τελευταία του πνοή ύστερα από πολυήμερη νοσηλεία. Νικημένος από τον καρκίνο, ο θρυλικός Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής που έχει αναγνωριστεί ως ο κορυφαίος όλων των εποχών από τη FIFA, σκόρπισε τη θλίψη στην παγκόσμια κοινότητα του ποδοσφαίρου. «Ο Πελέ πέθανε στις 15:27 τοπική ώρα λόγω πολλαπλής ανεπάρκειας των οργάνων του, που προκλήθηκε από τον καρκίνο του παχέους εντέρου», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο ιατρικό ανακοινωθέν.

Λίγη ώρα μετά από τον θάνατό του Pelé, η κόρη του Kelly Cristina Nascimento, θέλησε να πει το δικό της αντίο στον αγαπημένο της πατέρα, δημοσιεύοντας μια συγκινητική φωτογραφία από το νοσοκομείο που συνοδεύτηκε από ένα ακόμα πιο βαθιά συγκινητικό μήνυμα.

«Ό,τι είμαστε χάρη σε εσένα. Σε αγαπάμε άπειρα. Αναπαύσου εν ειρήνη», έγραψε στη περιγραφή της φωτογραφίας, στην οποία όλη η οικογένεια του ποδοσφαιριστή βρίσκεται στο δωμάτιο του νοσοκομείου και τα χέρια τους ενώνουν όλα μαζί σαν γροθιά.

Η τελευταία φωτογραφία που δημοσίευσε η κόρη του Pelé από το νοσοκομείο, ραγίζει καρδιές

Όλο αυτό το χρονικό διάστημα μέχρι και την τελευταία στιγμή, λοιπόν, η οικογένεια του ποδοσφαιριστή στεκόταν σαν βράχος στο πλευρό του, παλεύοντας μαζί του και δίνοντάς του κουράγιο. Η τελευταία φωτογραφία που δημοσίευσε η κόρη του μια βδομάδα πριν το τελικό αντίο, ραγίζει καρδίες.

Pelé Instagram.com/iamkelynascimento/

«Είμαστε εδώ, στον αγώνα και στην πίστη. Άλλη μια νύχτα μαζί», ανέφερε στην περιγραφή της φωτογραφίας η κόρη του Pelé. Η ίδια κάνει μια τρυφερή και σφιχτή αγκαλιά τον μπαμπά της που φαίνεται εμφανώς καταβεβλημένος στην κλίνη του νοσοκομείου.

Ήταν Σεπτέμβριος του 2021 όταν ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής εισήχθη στο νοσοκομείο Albert-Einstein του São Paulo, όπου και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση όγκου του παχέος εντέρου. Για λίγες ημέρες παρέμεινε σε μονάδα εντατικής θεραπείας, προκειμένου να μπορέσει ο οργανισμός του να ανακτήσει τις δυνάμεις του από το σοβαρό χειρουργείο. Στις 13 του ίδιου μήνα βγήκε από την εντατική, ενώ στις 30 πήρε εξιτήριο και επέστρεψε στο σπίτι του, όπου συνέχισε εκεί τις χημειοθεραπείες.

Τον Νοέμβριο έκανε ξανά εισαγωγή στο νοσοκομείο με λοίμωξη του αναπνευστικού, καθώς η χημειοθεραπεία στην οποία υποβαλλόταν δεν ήταν αποτελεσματική. Στις 3 Δεκεμβρίου ανακοινώθηκε ότι μπήκε σε αποκλειστική καταπραϋντική θεραπεία, μέχρι που έφυγε από τη ζωή.