ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πάτρα: Οι γονείς των 3 παιδιών μιλούν για πρώτη φορά. «Δεν μας έχουν αφήσει να θρηνήσουμε το παιδί μας»

Unsplash

Η Μαλένα, η Ίριδα και η Τζωρτζίνα ήταν τα τρία κορίτσια μίας οικογένειας από την Πάτρα, της οικογένειας του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου. Τα τρία κορίτσια έφυγαν από τη ζωή μέσα σε τρία χρόνια. Τελευταία έφυγε η 9 ετών Τζωρτζίνα για την οποία ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί η αιτία θανάτου της. Οι γονείς των τριών παιδιών μίλησαν για πρώτη -και τελευταία όπως λένε- φορά στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα του Star.

Οι θάνατοι των τριών κοριτσιών στην Πάτρα έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρχών και φως στην υπόθεση αναμένεται να ρίξουν τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων που θα αποσαφηνίσουν την αιτία θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας. Επιπλέον σε εξέλιξη είναι οι καταθέσεις των γιατρών των νοσοκομείων όπου νοσηλεύτηκαν τα τρία κορίτσια. Οι γονείς των παιδιών μίλησαν στην κάμερα του Star για τα προβλήματα υγείας που παρουσίασαν τα παιδιά τους, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τις εξετάσεις τους και τελικά τον θάνατό τους, ενώ απάντησαν ανοιχτά σε όσα γράφονται και υπονοούνται για την εμπλοκή της μητέρας.

Οι γονείς των κοριτσιών από την Πάτρα απαντούν στις επικρίσεις που δέχονται

Ντυμένοι στα μαύρα και καθισμένοι πλάι πλάι, οι γονείς ανέφεραν ξανά και ξανά ότι θέλουν περισσότερο από τον καθένα να δοθούν απαντήσεις για τον θάνατο των τριών παιδιών τους. Περιέγραψαν με κάθε λεπτομέρεια τις περιπέτειες υγείας των παιδιών τους και πώς αυτά οδηγήθηκαν στον θάνατο σε διάστημα μόλις τριών ετών, ενώ απάντησαν στις επικρίσεις που δέχονται για τον θάνατο των παιδιών τους.

«Έχω ακούσει τα πάντα: “Είσαι φόνισσα, έχεις κάνει το τέλειο έγκλημα”, την ώρα που θρηνώ τα παιδιά μου», σημείωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου μεταξύ άλλων. «Αυτό που γίνεται έχει καταντήσει από πολλούς δημοσιογράφους να γυρίσει καταπέλτης για τη μάνα, η οποία έχει φτάσει να φοβάται να βγει έξω από το σπίτι όταν βλέπει τι γράφονται», εξήγησε ο πατέρας της οικογένειας.

«Μας κατακρίνουν γιατί στα social media χαμογελούσαμε. Ναι, χαμογελούσαμε, ναι είχαν χαθεί δύο παιδιά, αλλά υπήρχε άλλο ένα πίσω. Γιατί να απολογηθούμε γιατί πήγαμε ένα ταξίδι. Είχαμε ένα παιδί. Δεν μας έχουν αφήσει να θρηνήσουμε το παιδί μας. Κανείς δεν με έχει ρωτήσει πώς ζω με τις φωτογραφίες των παιδιών μου. Πώς θα πείραζα εγώ τα παιδιά μου;», συμπλήρωσε μιλώντας για τις επικρίσεις η μητέρα των τριών κοριτσιών.

«Έφθασα άνθρωπος 30 ετών να ανεβάσω πίεση με το να ασχολούμαι με τον κάθε ανίδεο τι θα πει σε κάθε εκπομπή. Τι να κάνω; Να προσποιούμαι στην μάνα των παιδιών μου; Να θρηνήσω τα παιδιά μου; Να φτιάξω το μνήμα των παιδιών μου;», σημείωσε σε άλλο σημείο ο Μάνος Δασκαλάκης. Το ζευγάρι σημείωσε ότι δεν επιθυμεί καμία άλλη δημοσιότητα, ενώ μίλησε και για τα προβλήματα στη σχέση τους που έχουν αναδειχθεί από μερίδα του Τύπου τις τελευταίες ημέρες.

Ο θάνατος της Μαλένας: «Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου»

Η Μαλένα έφυγε από τη ζωή τον Απρίλιο του 2019 σε ηλικία 3,5 ετών από ηπατική ανεπάρκεια, ενώ έπασχε από λευχαιμία.

«Ξαφνικά στον ύπνο της προσπαθούσε να αναπνεύσει, αλλά δεν μπορούσε. Ξύπνησε, μας κοίταξε και πριν προλάβω να μιλήσω στους γιατρούς, ξαφνικά έφυγε», περιγράφει η μητέρα της στην εκπομπή Αλήθειες με τη Ζήνα και τον δημοσιογράφο Γιώργο Σόμπολο.

«Μέχρι και το 2019 που η Μαλένα παρουσίασε ένα πρήξιμο στο λαιμό όλα πήγαιναν καλά. Η παιδίατρος μάς έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση, αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα. Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Τελικά στο νοσοκομείο που νοσηλευόταν ξύπνησε ξαφνικά, δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Με κοίταξε το παιδί και πέθανε μπροστά μου. Οι εξετάσεις που ακολούθησαν έδειξαν ηπατική ανεπάρκεια», εξήγησε αναλυτικά η μητέρα των τριών κοριτσιών από την Πάτρα.

«Πώς γίνεται όλες οι εξετάσεις να ήταν καλές και το παιδί να πεθαίνει;», αναρωτήθηκε ο πατέρας της μικρής Μαλένας.

Ο θάνατος της Ίριδας: «Η αδελφή μου βρήκε ότι το παιδί είχε καταλήξει στην κούνια»

Το δεύτερο παιδί τους που έφυγε από τη ζωή ήταν η Ίριδα. «Εγώ εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο. Στις 2:30 όταν πήγε η Τζωρτζίνα για ύπνο, εγώ πήρα, της έβαλα την πιπίλα και τη σκέπασα. Στις 7:30 ξαναμπήκα γιατί έκλαψε κι έκανα την ίδια διαδικασία και στις 11 το πρωί πήγε η αδελφή μου και βρήκε ότι το παιδί είχε καταλήξει στην κούνια, με ένα πανάκι δίπλα με αίμα. Δεν το βρήκαμε εκείνη τη στιγμή το παραδώσαμε στην αστυνομία μετά.

Προσπαθούσα να κάνω ανάνηψη μέσα στην κουζίνα, όσο ήξερα κι όσο μπορούσα μέσα στον πανικό μου, γιατί ένα ΤΕΕ νοσηλευτικής έχω τελειώσει, δεν έχω εξασκήσει ποτέ το επάγγελμα. Της κάναμε μαλάξεις, αλλά δυστυχώς είχε καταλήξει. Οι τοξιλογικές εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα», είπε χαρακτηριστικά η Ρούλα Πισπιρίγκου. Η αιτία θανάτου της Ίριδας ήταν ένα σπάνιο σύνδρομο αγενεσίας στον φλεβόκομβο.

Ο θάνατος της Τζωρτζίνας: «Τις τελευταίες ημέρες το παιδί είχε συνέλθει αρκετά»

Η 9 ετών Τζωρτζίνα νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες της ζωής της. «Λόγω Covid δεν μπορούσαμε να είμαστε και οι δύο» είπε η μητέρα των παιδιών από την Πάτρα, για την παρουσία της στον θάλαμο όπου νοσηλευόταν η Τζωρτζίνα. «Καμία μαμά δεν θα άφηνε το παιδί της στο νοσοκομείο» είπε και χαρακτήρισε «ανόητη» την έμφαση που δίνεται τόσο στο γεγονός αυτό, αλλά και στην απουσία γιατρών από τον θάλαμο.

«Στην αρχή νομίζαμε ότι ήταν ο φόβος της. Μας είπε: “νιώθω σαν να έχω μια βόμβα στην κοιλιά μου έτοιμη να σκάσει”. Η ίδια ζητούσε να πάει στον γιατρό κι έτσι την πήγαμε στο νοσοκομείο. Οι γιατροί μας είπαν ότι ήταν ψυχολογικό και μας έδωσαν εξιτήριο, αλλά πριν φτάσουμε στην πόρτα έκανε εμετό. Μας είπαν ότι είχε γαστρεντερίτιδα και κάναμε τα απαραίτητα για την εισαγωγή. Το παιδί ξυπνούσε στον ύπνο του και πνιγόταν», σημείωσε η μητέρα των παιδιών.

Η Τζωρτζίνα όπως ανέφεραν οι δύο γονείς της, είχε υποβληθεί σε εγκεφαλογράφημα όπως και σε όλες τις εξετάσεις πριν καταλήξει. «Τις τελευταίες ημέρες που νοσηλευόταν στο Ωνάσειο το παιδί είχε συνέλθει αρκετά. Όταν τοποθετήθηκε ο απινιδωτής, ο γιατρός μού ξεκαθάρισε ότι καρδιολογικά το παιδί δεν έχει κανένα πρόβλημα», είπε η μητέρα της.

Για το αν είχε πειραχτεί ο απινιδωτής, απάντησε ο πατέρας του παιδιού. «Ο απινιδωτής για να πειραχτεί πρέπει να έρθει ο τεχνικός της εταιρείας, ή ο γιατρός, με συγκεκριμένη συσκευή, και να ρυθμίσει του παλμούς ή την απενεργοποίησή του», είπε.

Για το τελευταίο επεισόδιο βραδυκαρδίας η μητέρα της σημείωσε ότι την αιτία «Ευελπιστούμε να μάθουμε τώρα. Εξωγενείς παράγοντες μπορεί να υπάρξουν. Πώς, γιατί, κλπ πιστεύω να να μας το λύσουν και αυτό το κομμάτι».

«Περιμένουμε μια απάντηση για όλα όσα έχουν συμβεί» είπαν οι γονείς των κοριτσιών από την Πάτρα και τόνισαν ότι το γεγονός ότι η υπόθεση πήγε στο Ανθρωποκτονιών είναι αυτό που ξενίζει τον κόσμο, αλλά όπως σημείωσαν «δεν σημαίνει κάτι».