ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Παντρεύεται ο Tyler Mcbeth και η ομοφοβία στο ελληνικό Twitter/Χ θέλει, αλλά δεν μπορεί να κρυφτεί

Menelaos Myrillas / SOOC

Ο Στέφανος Κασσελάκης, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενημέρωσε στην εισήγησή του τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας ότι ένας από τους λόγους για τους οποίους βρίσκεται στις ΗΠΑ από την περασμένη Κυριακή είναι ότι παντρεύεται τον Tyler Mcbeth, με πολιτικό γάμο.

 

Λεπτομέρειες αποκάλυψε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη μιλώντας στο OPEN. Όπως είπε, ο γάμος θα γίνει σε στενό κύκλο, ενώ το μεγάλο γλέντι στην Ελλάδα θα γίνει το καλοκαίρι. «Σήμερα θα γίνει ο πολιτικός γάμος του Στέφανου με τον Τάιλερ. Είναι ένας πολιτικός γάμος που μπορεί να γίνει στις ΗΠΑ, με βάση τον ισχύοντα νόμο εκεί, αλλά δεν μπορεί να γίνει στη χώρα μας. Δεν υπάρχει αυτό το νομικό πλαίσιο στη χώρα μας. Εμείς θεσμοθετήσαμε το σύμφωνο συμβίωσης το οποίο είναι πολύ μεγάλη τομή. Τώρα καλούμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και την κυβέρνηση για να δούμε από κοινού πώς μπορούμε να θεσμοθετήσουμε και στη χώρα μας τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, με ότι και αν αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τα δικαιώματα, τις υποχρεώσεις αλλά και την τεκνοθεσία», πρόσθεσε.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ευχήθηκε στο ζευγάρι «βίον ανθόσπαρτον και να είναι ευτυχισμένοι και υγιείς».

«Αυτό είναι πολύ σημαντικό, το 2023 και όσο προχωρά ο χρόνος να δίνουμε την ισότιμη ευκαιρία σε ανθρώπους να γεύονται την ευτυχία και την χαρά έτσι όπως αυτοί την αξιολογούν. Χωρίς στερεότυπα και κοινωνικούς καταναγκασμούς».

 

To Twitter/X όμως ζει στο βαθύ Μεσαίωνα της ομοφοβίας και έχουμε αποδείξεις

Ο Tyler McBeth ως σύντροφος Κασσελάκη είναι η ευκαιρία της ελληνικής κοινωνίας να σταματήσει να κάνει διακρίσεις που βασίζονται στον σεξουαλικό προσανατολισμό.

Άπειρα, «παλικαρίσια», ομοφοβικά, γεμάτα πατριαρχικά κόμπλεξ, ματαιωμένα όνειρα και καταπιεσμένες επιθυμίες, άρρωστα σχόλια δέχτηκαν ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Tyler McBeth στο ελληνικό Twitter/X. .

Ο Στέφανος Κασσελάκης διεκδικεί έναν συμπεριληπτικό κόσμο με τον γάμο του και κάποιοι θέλουν να υψώσουν τείχος και να απαγορεύσουν την είσοδο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης δεν φοβάται να απαντήσει, με χαμόγελο, στους ομοφοβικούς της διπλανής πόρτας που δεν μπορούν να ταυτιστούν με την ευτυχία και με τους ανθρώπους που δεν επιτρέπουν το ανικανοποίητο να ορίζει την ύπαρξή τους.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον ΣΚΑΪ να στείλει «σπίτι του» τον Γιώργο Αυτιά και να ξεριζώσει «την κουλτούρα διακρίσεων και ομοφοβίας που, όπως φαίνεται, διακατέχει κορυφαία δημοσιογραφικά στελέχη του». Δυστυχώς, η ομοφοβία είναι χαρακτηριστικό όλης της ελληνικής κοινωνίας.

Στο σημείο αυτό αξίζει να ειπωθεί ότι προσωπικά δεν μας αφορά καθόλου ο γάμος του Στέφανου Κασσελάκη με τον Tyler McBeth, αλλά, μας αφορά όλους η θεσμοθέτηση από την κυβέρνηση  του νομοσχεδίου για την ισότητα στο γάμο και για τα ομόφυλα ζευγάρια. Η Ελλάδα δεν έχει αναγνωρίσει το δικαίωμα του γάμου στα ομόφυλα ζευγάρια. Κι αυτό δεν συνάδει καθόλου με το προοδευτικό (το ποιο;) προφίλ της χώρας μας. 

35 χώρες σε όλο τον κόσμο έχουν νομοθετήσει την ισότητα στον γάμο. Τα 20 από αυτά τα 35 κράτη βρίσκονται στην Ευρώπη, και τα 15 αποτελούν μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το είχε δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης πώς «η ελληνική κοινωνία είναι πολύ πιο έτοιμη και ώριμη». Περιμένουμε να το δούμε να εφαρμόζεται.