ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Πανσέληνος Αυγούστου: Όλες οι εκδηλώσεις που θα δεις δωρεάν, παρέα με το φεγγάρι

Unsplash

Η εβδομάδα ξεκινά με μία μεγάλη Πανσέληνο. Για την ακρίβεια, με τη μεγαλύτερη και λαμπρότερη της χρονιάς. Η Αυγουστιάτικη Πανσέληνος ή αλλιώς το Φεγγάρι του Οξύρυγχου.

Και για να ξεκινήσει ρομαντικά αλλά και γεμάτη πολιτισμό, το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού σε γεμίζει με επιλογές για μία υπέροχη βραδιά σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, που θα είναι ανοιχτά και δωρεάν για όλους. Πανσέληνος Αυγούστου είναι αυτή.

Οι εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα θα είναι κυρίως συναυλίες, θεατρικές και χορευτικές παραστάσεις, ποιητικές απαγγελίες, ντοκιμαντέρ, εκθέσεις αλλά και παρατήρηση των άστρων. Για το 2020, 25 αιώνες μετά τη Μάχη των Θερμοπυλών και τη Ναυμαχία της Σαλαμίνας επιλέχθηκαν ως θέμα της αφίσας οι Θερμοπύλες, και συγκεκριμένα ο λόφος του Κολωνού στο Καλλίδρομο Όρος. Εδώ θα βρεις αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για τις 3 Αυγούστου που μπορείς να επισκεφθείς δωρεάν.

Ενδεικτικά, μπορείς να βρεθείς στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και να ξεναγηθείς στον χώρο ή να πας στον κήπο του Νομισματικού Μουσείου για μία υπέροχη μουσική εκδήλωση. Αν βρίσκεσαι στην Αίγινα, μην χάσεις το χοροθεατρικό δρώμενο στον Αρχαιολογικό Χώρο της Αφαίας. Και η Πανσέληνος Αυγούστου θα γίνει ακόμα πιο μαγική.

 

«Στο φως του Φεγγαριού» Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία με την Πανσέληνο 3 Αυγούστου 2020 / ΥΠΠΟΑ/ Γενική Διεύθυνση Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς
«Στο φως του Φεγγαριού» Αρχαιολογικοί Χώροι και Μνημεία με την Πανσέληνο 3 Αυγούστου 2020