ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος απαντά στην κόντρα του με τον Πέτρο Φιλιππίδη 9 χρόνια μετά

Papadakis Press/Μιχάλης Αρχοντίδης

Γυρνώντας τον χρόνο πίσω στο 2012, ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος είχε βρεθεί καλεσμένος στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα, «Πρωινό mou». Εκεί, στην ερώτηση του παρουσιαστή για το ποιους θεωρεί τους τρεις καλύτερους ηθοποιούς στην Ελλάδα, ο ηθοποιός παρέλειψε να αναφέρει τόσο τον Γιάννη Μπέζο, όσο και τον Πέτρο Φιλιππίδη. Μία δήλωση που στάθηκε αφορμή για να δημιουργηθεί ένταση στις σχέσεις των δυο ηθοποιών.

Την επομένη, ο Πέτρος Φιλιππίδης φιλοξενήθηκε στην ίδια εκπομπή και εξέφρασε την έντονη δυσαρέσκειά του, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «Το θέατρο δεν έχει ηλικίες. Ο Μπουσουλόπουλος έχει παίξει με δύο από τους μεγαλύτερους Έλληνες ηθοποιούς, τον Γιάννη Μπέζο και τον Πέτρο Φιλιππίδη». Από τότε, ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος σχεδόν εξαφανίστηκε από τον χώρο της υποκριτικής, με πολλούς να εικάζουν πως σε αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο ο Πέτρος Φιλιππίδης.

Ο ηθοποιός, Άρης Λάσκος, επαναφέρει στο προσκήνιο το περιστατικό ανάμεσα στον Πέτρο Μπουσουλόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη

9 χρόνια αργότερα, η παλιά κόντρα επανήλθε στο προσκήνιο με μία ανάρτηση του ηθοποιού Άρη Λάσκου. «Αποφάσισα να ποστάρω αυτό το βίντεο από το όχι και τόσο μακρινό 2012. Είχε τύχει να το δω τότε ζωντανά και είχε παγώσει το αίμα μου», αναφέρει μεταξύ άλλων ο ηθοποιός και συνάδελφος του Πέτρου Μπουσουλόπουλου στη δημοσίευσή του, επαναφέροντας στη μνήμη μας το προβληματικό και όπως φαίνεται αποκαλυπτικό – εν έτει 2021 – περιστατικό του 2012.

Πέτρος Μπουσουλόπουλος: «Το τότε γεγονός μου ‘χε προκαλέσει τεράστιο σοκ, λύπη και αηδία»

Με αφορμή τη δημοσίευση του Άρη Λάσκου, ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος πήρε τον λόγο και απάντησε. «Καλησπέρα! Με αφορμή το ποστ του συναδέλφου Aris Laskos, τα σχόλια συναδέλφων από κάτω (και για να ‘μαι ειλικρινής) και μιας περιρρέουσας ατμόσφαιρας χρόνων γύρω από μένα, αντιλαμβανόμενος πλήρως τις ευγενείς προθέσεις αυτού του ποστ του Άρη Λάσκου, οφείλω να διευκρινίσω τα εξής», ανέφερε στην αρχή ο ηθοποιός και προχώρησε στις διευκρινήσεις του.

«Καταρχάς συμφωνώ απολύτως με τα λεγόμενα του, αναγνωρίζοντας τον αγώνα που κάνει το ΣΕΗ σχετικά με όλο αυτό που συμβαίνει και που διαφαίνεται απολύτως! Οφείλω να πω πως ενώ πράγματι το συγκεκριμένο γεγονός (πέρα από το τεράστιο σοκ, λύπη και αηδία) που μου ‘χε προκαλέσει τότε, θα μπορούσε να σταθεί αρνητικά καταλυτικό για την μετέπειτα πορεία μου στο χώρο, αυτό δε συνέβη», πρόσθεσε ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος αναφερόμενος στα αρνητικά συναισθήματα που του είχαν προκαλέσει η μετέπειτα δηλώσεις του Πέτρου Φιλιππίδη.

«Δεν θέλω να δημιουργηθεί η εντύπωση πως «εγκατέλειψα» την Αθήνα και τη δουλειά λόγω του συγκεκριμένου προσώπου»

«Είχα τη δύναμη – και αν θέλετε την ψυχραιμία – να καταλάβω, να αξιολογήσω, να σιχαθώ και να βάλω τελικά στο «απέναντι πεζοδρόμιο» τέτοιες συμπεριφορές σαν του Φιλιππίδη. Όχι πως δεν ήταν πικρό, ή δύσκολο ακόμα και τρομακτικό! Δεν θέλω όμως επουδενί να δημιουργηθεί η εντύπωση πως «εγκατέλειψα» την Αθήνα και τη δουλειά λόγω του συγκεκριμένου προσώπου», σημείωσε ο Πέτρος Μπουσουλόπουλος διευκρινίζοντας πως η απόσυρσή του δεν οφειλόταν στον Πέτρο Φιλιππίδη.

«Αυτό με «θίγει» χειρότερα ως εντύπωση. 1ον διότι δεν εγκατέλειψα καμία δουλειά … Άλλαξαν απλώς οι καλλιτεχνικές μου προτεραιότητες και βλέψεις. 2ον στη Ρόδο βρέθηκα για προσωπικούς λόγους και 3ον διότι στην παρούσα φάση είμαι πιο ενεργός και γεμάτος καλλιτεχνικά από ποτέ! Και ελπίζω να εξακολουθήσω να εξελίσσομαι ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης. Έχοντας όπως και τώρα, ανθρώπους στο πλάι μου κοινής αισθητικής και ηθικής! Το σημείωμα μου δεν έχει ίχνος απολογητικής διάθεσης (και γιατί άλλωστε)!», ανέφερε ο ηθοποιός εξηγώντας τους πραγματικούς λόγους της «εξαφάνισής» του.

Πέτρος Μπουσουλόπουλος: «Σοκαρίστηκα και τρόμαξα ως νέος τότε ηθοποιός»

«Απλώς δεν θέλω να δημιουργηθούν ψευδείς εντυπώσεις πως το καλλιτεχνικό μου «σήμερα» είναι ανενεργό ή «κατεστραμμένο» λόγω αυτού του προσώπου! Αν άφηνα στον εαυτό μου να συμβεί αυτό θαρρώ πως τότε ναι. Θα μιλούσα για πραγματική ήττα και αποτυχία! Βεβαίως και σοκαρίστηκα και τρόμαξα ως νέος τότε ηθοποιός και γι’ αυτό και καταδικάζω ΕΝΤΕΛΩΣ τέτοιες κακοποιητικές συμπεριφορές! Φυσικά και θα μπορούσαν να σταθούν πραγματικά ευνουχιστικές για πολλούς συναδέλφους. Γ’ αυτό και η θέση και ο αγώνας σας – μας είναι ιδιαιτέρως σημαντική!», σημείωσε θέλοντας να αποφευχθεί η δημιουργία λανθασμένων εντυπώσεων και διάδοσης ψευδών ειδήσεων.

«Επειδή δεν προσπερνάμε όλοι με την ίδια ταχύτητα τις διάφορες και διαφορετικών ειδών κακοποιήσεις γι’ αυτό και χρειάζεται να ‘μαστε ο ένας πλάι στον άλλον! Με συγχωρείτε για την πιθανή «φλυαρία». Συμβαίνει προς αποφυγή λανθασμένων εντυπώσεων! Συνεχίστε έτσι ΣΕΗ και είμαστε δίπλα σας! Ευχαριστώ ! Πέτρος Μπουσουλόπουλος», κατέληξε ο ηθοποιός.