CELEBRITIES

Η Ελένη Τζώρτζη ξεσπά για τον Πέτρο Φιλιππίδη: «Κανείς δεν με άκουσε τότε»

Papadakis Press Γιάννης Νταρίλας

Έχουν περάσει 7 χρόνια από τότε που ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αναφερθεί σε έντονο ύφος δημόσια στο πρόσωπό της ηθοποιού Ελένης Τζώρτζη από τη θέση του καλεσμένου στην εκπομπή Πρωινό. Η Ελένη Τζώρτζη είχε βιώσει σύμφωνα με όσα αποκάλυψε χρόνια αργότερα κακοποιητική και υποτιμιτική συμπεριφορά από τον ίδιο κατά τη συνεργασία τους.

Τον Φεβρουάριο του 2014 ο Πέτρος Φιλιππίδης είχε αναφέρει στο Πρωινό του ΑΝΤ1 «Είμαστε σε μια εποχή αποκαθήλωσης, που θέλουν κυρίως οι συνάδελφοι να αποκαθηλωθούν τα είδωλα, όχι τόσο πολύ ο κόσμος. Οι πρώτοι που κράζουν είναι συνάδελφοι. Αυτό είναι τραγικό. Ηταν μια συνάδελφος πέρσι με ένα περιστατικό που είχε γίνει, και έλεγε “Ο σεβασμός δεν απαιτείται, κερδίζεται”. Όχι, ο σεβασμός απαιτείται. Δεν κερδίζεται. Γιατί να τον κερδίσω τον σεβασμό; Τον απαιτώ. Ξέρει ο κόσμος πώς παίζω. Δεν πρόκειται να κάνω έκπτωση σε καμία παράσταση ούτε δευτερόλεπτο. Το απαιτώ. Συνάδελφοι δε, που σε παρακαλάνε να τους πάρεις για δουλειά. Αυτό ήταν για μια συνάδελφο, την Ελένη Τζώρτζη. Με αυτό είχα θυμώσει πάρα πολύ. Μια αγενέστατη συνάδελφος. Η οποία άστο. Εντάξει. Αυτό με θυμώνει».

Η Ελένη Τζώρτζη είχε απαντήσει τότε μέσα από την κάμερα της εκπομπής Αποκαλυπτικά του Epsilon. «Δεν νομίζω ότι κάποιος θα πήρε σοβαρά τον χαρακτηρισμό, ειδικά γιατί τον είπε ο Πέτρος. Αν ήταν κάποιο άλλο άτομο, με άλλου είδους ευγένεια, άλλου είδους συγκρότηση, άλλου είδους πολιτισμό, άλλου είδους αγωγή, είναι πιθανό να με πείραζε. Όχι δεν με πείραξε που το είπε ο Πέτρος. Επίσης, δεν με πείραξε που με αμφισβήτησε σαν συνάδελφο. Δεν θεωρώ ότι εγώ και ο Πέτρος ανήκουμε στην ίδια ομάδα ηθοποιών», είχε αναφέρει μεταξύ άλλων η Ελένη Τζώρτζη.

Επιστρέφοντας στο σήμερα, ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει προφυλακιστεί στις φυλακές της Τρίπολης ως κατηγορούμενος σε μία υπόθεση βιασμού και δύο απόπειρες βιασμού. Ανάμεσα στους ανθρώπους από τους οποίους ζητήθηκε να μοιραστούν την άποψή τους για την προφυλάκιση του ηθοποιού ήταν και η Ελένη Τζώρτζη.

Πριν από λίγους μήνες η Ελένη Τζώρτζη είχε αποκαλύψει μιλώντας στο OPEN όσα είχε βιώσει κατά τη διάρκεια της θεατρικής τους συνεργασίας. «Από την πρώτη μέρα που κάναμε ανάγνωση πήρε ένα σκαμνάκι, κάθισε απέναντί μου και έκανε ότι μαδάει το π@@@@ του. Με σκούνταγαν οι συνάδελφοι, διότι εγώ διάβαζα εκείνη την ώρα. Γύρισα τον κοίταξα, εξακολούθησε να με κοιτάζει και να το κάνει και αυτό το έκανε κάθε μέρα στην πρόβα. Εγώ δεν είχα μιλήσει, διότι όντως είχα ανάγκη τη δουλειά. Εκανα αυτό που ήξερα να κάνω», είχε πει χαρακτηριστικά.

Η ηθοποιός αυτή τη φορά μίλησε στην εκπομπή Καλοκαίρι #Not όπου σχολίασε τόσο τη συμπεριφορά που είχε δεχτεί από τον Πέτρο Φιλιππίδη, αλλά και το γεγονός ότι τότε δεν έδωσε κανείς σημασία στα όσα είχε να καταγγείλει για τη συνεργασία τους.

«Έχω δεχτεί κατ’ επανάληψη κακοποιητική συμπεριφορά, υποτιμητική και πρόστυχη που μου συνέβη και από τον ίδιο τον Φιλιππίδη. Kανείς δε με άκουσε τότε. Έγινα γνωστή όταν ο Φιλιππίδης με κατηγόρησε, εμένα δεν μου δόθηκε κανένα βήμα. Δεν κατηγόρησα εγώ τον κύριο Φιλιππίδη, εκείνος κατηγόρησε εμένα γιατί του δώθηκε το βήμα να το κάνει», σημείωσε η Ελένη Τζώρτζη.

«Με κατηγόρησε ότι τον ενοχλούσα για να με πάρει στη δουλειά, που εγώ δεν είχαν καν το τηλέφωνό του, με υποτίμησε σαν ηθοποιό, βάζοντας σε εισαγωγικά την ιδιότητά μου. Είχε μια αυλή. Αν δεν ήσουν στην αυλή του, ήσουν παρείσακτος. Ήταν ψέμα αυτό που είχε πει. Δεν τον πήρα τηλέφωνο ποτέ για δουλειά. Το πρόβλημά του ήταν μάλλον ότι δεν τον πήρα τηλέφωνο για δουλειά», συνέχισε η Ελένη Τζώρτζη που διευκρίνισε ότι τότε δεν είχε καταγγείλει τον συνάδελφό της στο επαγγελματικό τους σωματείο.

«Άνθρωποι που έχουν καταφέρει να ανέβουν υποβοηθούμενοι με θεμιτά ή αθέμιτα μέσα έχουν κάλυψη ακόμα και μέσα στη φυλακή», τόνισε η Έλενη Τζώρτζη μιλώντας για διάφορες υποθέσεις της επικαιρότητα. «Έχω δουλέψει κάποια στιγμή στο σχολείο δεύτερης ευκαιρίας των φυλακών και έχω να πω ότι δεν αντιμετωπίζονται όλοι οι κρατούμενοι με τον ίδιο τρόπο και βλέπουμε ότι εδώ γίνονται ήδη διακρίσεις», διευκρίνισε η ηθοποιός.

«Το σύστημα κάλυπτε τον Φιλιππίδη και θα συνεχίσει να τον καλύπτει. Οι διασυνδέσεις του για να είναι εκεί που είναι ήταν και μέσα από τις ελίτ και μέσα από την πολιτική. Αυτή η ελίτ δεν τον βοηθάει; Στον χώρο μας τον ξέρανε τον Πέτρο Φιλιππίδη. Τον δικαιολογούν αυτοί που ήταν στην αυλή του. Ακόμα και αυτοί ήξεραν πόσο κακοποιητικός ήταν ο Πέτρος», συνέχισε η Ελένη Τζώρτζη μιλώντας στην εκπομπή του Open.

«Αυτές είναι εξαιρετικές μέρες για το ελληνικό θέατρο γιατί πρέπει κάποια στιγμή να ξεκαθαρίσουν μερικά πράγματα», σημείωσε η Ελένη Τζώρτζη.