ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μίλτος Τεντόγλου και το Twitter έδειξαν στην Ομοσπονδία τον τρόπο. «Να το πηδήξει και με γόβες;»

©2023 Matthias Schrader/AP IMAGES

«I don’t care about an 8.40 jump. I can jump it whenever the fuck I want», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram ο Μίλτος Τεντόγλου, ξεσπώντας για την ακύρωση της WL (World Leading) επίδοσής του σύμφωνα με την απόφαση της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στίβου, που σε ελληνική μετάφραση σημαίνει: «Δεν με νοιάζει ένα άλμα στα 8,40 μ. Μπορώ να πηδήξω σε αυτά τα μέτρα όποτε γουστάρω. Είναι απλά άδικο. Αηδιάζω».

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου, λοιπόν, έκρινε ότι ο Μίλτος Τεντόγλου αγωνίστηκε με παράτυπα παπούτσια, ακυρώνοντας τις 4 καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως για φέτος, που ο αθλητής πέτυχε μέσα από 4 άλματα στο μίτινγκ του Τορούν. Ωστόσο, λίγα 24ωρα ο ίδιος έκανε τα λόγια του πράξη, ξεπερνώντας τα 8,40 μ. και αγγίζοντας τα 8,41 μ. στο μίτινγκ του Λιβιέν.

Πιο συγκεκριμένα, σε έναν από τους καλύτερους αγώνες της ζωής του, ο Μίλτος Τεντόγλου πήδηξε στα 8.31 μ., 8,34 μ., 8,37 μ. και 8,41 μ. και κάπως έτσι, έγινε ο κάτοχος της καλύτερης επίδοσης φέτος στον κόσμο. 

Ο Μίλτος Τεντόγλου «έδειξε» πώς γίνεται στην Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου με άλλα παπούτσια

Ο Έλληνας αθλητής, λοιπόν, «πέταξε» στα 8,41 μ. και τα social media «απογειώθηκαν» μαζί του. Στο Twitter, για παράδειγμα, το επίθετο του Μίλτου Τεντόγλου βρίσκεται στην κορυφή των trendings -και όχι άδικα.