ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μίλτος Τεντόγλου: Το Twitter υποκλίθηκε στα tentoglou airlines μετά τη νίκη του

Maja Hitij/Getty Images/Ideal Image

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στον τελικό του μήκους στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μονάχου. Ο «ιπτάμενος Μίλτος» πραγματοποίησε ένα άλμα μήκους 8.52 μέτρων, κι εκτός από το χρυσό μετάλλιο έκανε ρεκόρ αγώνων με την κορυφαία του επίδοση. Ο Μίλτος Τεντόγλου μάς έκανε για μία ακόμα φορά περήφανους κάνοντας αυτό που αγαπά και όντας ο αυθεντικός εαυτός του. Κι αυτό το τελευταίο είναι που τον κάνει ακόμα μεγαλύτερο νικητή στις δικές μας καρδιές, αλλά και στην καρδιά του Twitter.

«Η κερκίδα στο μήκος ήταν γεμάτη από την οικογένειά μου, φίλους μου, από την εθνική ομάδα, τους ευχαριστώ πολύ, έκαναν φοβερή κερκίδα», είπε μετά τη νίκη του ο Μίλτος Τεντόγλου στην ΕΡΤ. Πίσω στην Ελλάδα μία τεράστια κερκίδα που την έπιανε από άκρη σε άκρη είχε στηθεί επίσης μπροστά στις τηλεοράσεις μας. Ο Μίλτος Τεντόγλου έγινε ιπτάμενος μπροστά στα μάτια μας και απογειωθήκαμε μαζί του.

Μίλτος Τεντόγλου Alexander Hassenstein/Getty Images/Ideal Image

«Είπα πριν από τον αγώνα στα παιδιά της ομάδας ότι αν ξεκινήσω με άκυρο, θα κερδίσω. Κι αυτό δεν είναι τυχαίο. Μπορείς να ρυθμίσεις το άκυρο, παρά να πατήσεις πίσω. Από εκεί και πέρα έκανα ένα safe άλμα, στο 8μ.52 είχα άπνοια και λέω “εδώ είμαστε”. Έπρεπε να το εξασφαλίσω, ποτέ δεν ξέρεις. Μπορεί να βγει κόντρα αέρας, να βγει κρύο, έπρεπε να είμαι safe», ανέφερε ο Μίλτος Τεντόγλου στην ΕΡΤ.

«Υπάρχει πολλή πίεση, είναι αρκετά δύσκολο αλλά το παλεύω και στους αγώνες μεταλλίου το γουστάρω πολύ», σημείωσε ο Μίλτος Τεντόγλου. Επόμενη στάση είναι το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στόχος των αλμάτων του τα 9 μέτρα. «Θεωρώ ότι κάθε άλτης του μήκους πρέπει να έχει στο μυαλό του τα εννέα μέτρα, εννοείται ότι το έχω κι εγώ στο δικό μου. Πολύ δύσκολο, θέλω μισό μέτρο ακόμα, θα προσπαθώ πάντα να το πλησιάσω», σημείωσε. Αυτό που δεν χρειάζεται να προσπαθεί να πλησιάσει είναι το coolness. Το coolness είναι έμφυτο στην περίπτωσή του.

Ο Μίλτος Τεντόγλου αγαπά αυτό που κάνει, προσπαθεί και διασκεδάζει με αυτό, δεν παίρνει τον εαυτό του πολύ στα σοβαρά και έχει αυτογνωσία ως προς τις προσπάθειες αλλά και τις δυνατότητές του. Με ταπεινότητα μιλά για τις νίκες και τα κατορθώματά του, χωρίς να χάνει την επαφή με το γύρω του κόσμο παρά τη μοναξιά που έχει στον αέρα και στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου. Αυτό είναι που κάνει το Twitter να βλέπει τον Μίλτο Τεντόγλου ως «έναν από εμάς». Αυτό είναι κυρίως το χαρακτηριστικό που κάνει δεδομένη την αποθέωση του αθλητή στα social media.

Κι είμαι σίγουρη ότι δεν χρειάζεται κανένα χρυσό μετάλλιο και κανένα ρεκόρ αγώνων για να παραμείνει στο βάθρο αυτό που όλοι τον έχουμε τοποθετήσει μετά την cool σαρωτική του παρουσία στους Ολυμπιακούς του Τόκιο όπου τον γνωρίσαμε καλύτερα. Εκεί όπου κέρδισε όχι απλά το χρυσό μετάλλιο αλλά το χρυσό κλειδί στην καρδιά μας. Τα παρακάτω tweets είναι μία μικρή απόδειξη αυτής της αγάπης αλλά και της εκτίμησης στο πρόσωπο του πιο cool αθλητή του στίβου που γνώρισε ποτέ η Ελλάδα.

Κλείνω με μία ξεχωριστή μνεία στον προπονητή του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργο Πομάσκι. Πώς θα μπορούσε άλλωστε ο πιο cool αθλητής να μην έχει και τον πιο cool προπονητή; «Ο Μίλτος είναι διαφορετικός με δικιά του εξυπνάδα. Πολλές φορές εγώ ζορίζομαι γιατί πρέπει να βρω κάτι ώστε να συμπίπτουμε. Δουλέψαμε με μια ασφάλεια ώστε να κάνουμε το μίνιμουμ και να πάμε μετά για κάτι άλλο. Από 10 λεπτά συζήτησης είπε μόνο ένα ναι. Κάνει πολύ βαθιές αναλύσεις. Δουλεύεις με ένα παιδί που έχει όνειρα και στόχους στη ζωή του. Θέλεις πάντα να είναι χαρούμενοι κι ευτυχισμένοι για να μπορούμε να συνεχίσουμε», είπε ο Γιώργος Πομάσκι σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ. Κι αυτό είναι ένα ωραιοτατο tweet αφιερωμένο σε εκείνον.