ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μάριος Αθανασίου για τον Στάθη Λιβαθινό: «Έχετε κι άλλες συγγνώμες μη σταματάτε»

Instagram.com/athanasiou_marios

Λίγα 24ωρα έχουν περάσει από την ανακοίνωση του Εθνικού Θεάτρου για την παραίτηση του Στάθη Λιβαθινού από τη θέση του στο Τμήμα Σκηνοθεσίας της Δραματικής Σχολής του οργανισμού. Ο Μάριος Αθανασίου, την Παρασκευή 5 Μαρτίου, προχώρησε σε μία νέα αποκάλυψη για τη συμπεριφορά του σκηνοθέτη και πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.

Ο Μάριος Αθανασίου μέσα από ένα Insta Story στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, μοιράστηκε μια εμπειρία που είχαν μέλη του κινήματος αναπήρων ηθοποιών με τον Στάθη Λιβαθινό την οποία του εμπιστεύτηκαν. Όπως έγραψε ο ηθοποιός, τα μέλη του κινήματος βίωσαν ταπεινωτική συμπεριφορά εκ μέρους του σκηνοθέτη.

O Μάριος Αθανασίου αποκαλύπτει μια μαρτυρία για τον Στάθη Λιβαθινό

«Λιβαθινός, πρώην διευθυντής εθνικού θεάτρου. Ταπεινώνει επί μία ώρα κίνημα αναπήρων καλλιτεχνών που ζητάει συμμετοχή σε παραστάσεις. “Το θέατρο δεν είναι δημοκρατικό, είναι φασιστικό”, είπε. Και κλείνει δίνοντας στιλό σε παιδί που δεν μπορεί… “για γράψε κάτι που θα σου πω”. Έχετε κι άλλες συγγνώμες, μην σταματάτε», ανέφερε ο Μάριος Αθανασίου, διευκρινίζοντας ότι οι πληροφορίες του προήλθαν από συζήτηση που είχε με τα μέλη του κινήματος.

Μάριος Αθανασίου Instagram.com/athanasiou_marios

«Έχετε κι άλλες συγγνώμες μην σταματάτε», κατέληξε στο Insta Story του για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, ο Μάριος Αθανασίου.

Όπως μετέδωσε, πριν από λίγες ημέρες, η ΕΡΤ, ο Στάθης Λιβαθινός παραιτήθηκε μετά από καταγγελίες των σπουδαστών της δραματικής σχολής του Εθνικού Θεάτρου, που είχαν διατυπωθεί σε επιστολή τους που δημοσιεύτηκε τις προηγούμενες εβδομάδες. Στην εν λόγω ανακοίνωση, οι σπουδαστές έκαναν λόγο για αυταρχικές συμπεριφορές και ομοφοβικά σχόλια, που τραυμάτιζαν την προσωπικότητά τους και δημιουργούσαν κλίμα φόβου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ κάποιες από τις καταγγελίες αφορούσαν τον Στάθη Λιβαθινό.

O ίδιος σε επιστολή του προς τους σπουδαστές, ανέφερε μεταξύ άλλων: «Ζητώ και πάλι συγγνώμη αν τυχόν πλήγωσα κάποια ή κάποιον από σας – η όποια αυστηρότητά μου δεν έκρυβε τίποτα περισσότερο από έγνοια και αγωνία ώστε να αποκτήσετε τα απαραίτητα εφόδια για τη μελλοντική σας πορεία στο θέατρο».