ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

O Bernie Sanders στην ορκωμοσία Biden έγινε viral και προκάλεσε φρενίτιδα στο Twitter

ⓒ 2021 Saul Loeb/ Associated Press

Νομίζω ότι σίγουρα από την ορκωμοσία Biden θα θυμάμαι περισσότερο τον γερουσιαστή Bernie Sanders. Περισσότερο από τη Lady Gaga να τραγουδά τον εθνικό ύμνο, περισσότερο από τις τρυφερές στιγμές του νέου προέδρου με την οικογένειά του, περισσότερο και από την super stylish κόρη του συζύγου της Kamala Harris. Θες που είναι μια τόσο larger than life προσωπικότητα στην πολιτική σκηνή των ΗΠΑ που πήγε με σαφώς σπορ ντύσιμο στην ορκομωσία δείχνοντας ταυτόχρονα εξαιρετικά cool; Θες επειδή φορούσε γάντια από βιώσιμα υλικά που σχεδιάστηκαν από την Jen Ellis, δασκάλα από την κοινότητα Έσσεξ του Βερμόντ, η οποία τα δώρισε στον γερουσιαστή; Θες επειδή τον συμπαθώ και ήμουν χαρούμενη που ήρθε η στιγμή που ο Donald Trump πήρε επιτέλους πόδι από τον Λευκό Οίκο; Μπορεί να ήταν όλα αυτά.

Σίγουρα πάντως αυτό που συντέλεσε περισσότερο στο να έχει καταλάβει σήμερα ο Bernie Sanders το μυαλό μου είναι πώς έγινε viral και τα meme με πρωταγωνιστή εκείνον κατέκλυσαν με μιας το Twitter και τα social media εν γένει όλου του πλανήτη. Δεν σου μιλάω για επίπεδο viral της τάξης της μύγας του Mike Pence. Μιλάμε για φρενίτιδα σε όλο τον πλανήτη.

Για να καταλάβεις μέχρι και το φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου έκανε meme τον Bernie Sanders. O βετεράνος γερουσιαστής του Βερμόντ που προσπάθησε να πάρει το χρίσμα το 2016 και το 2020 για να διεκδικήσει την προεδρία, μπορεί να μην τα κατάφερε, μπορεί να ήταν εκεί μόνο για να δείξει την πλήρη στήριξή του στον Joe Biden, αλλά σίγουρα έκλεψε την παράσταση. Μπήκε σε σκηνές από σειρές, σε έργα καλλιτεχνών όπως ο Edward Hopper, όπου μπορείς να φανταστείς. Κι αυτά είναι τα καλύτερα memes με πρωταγωνιστή τον Bernie Sanders.

 

Ο 79χρονος νομοθέτης, δεν έκλεψε την παράσταση μόνο με το σπορ παλτό και τα πλεκτά του γάντια αλλά και με το γεγονός ότι για κάποιον ανεξήγητο λόγο κρατούσε στα χέρια του κι έναν μεγάλο ταχυδρομικό φάκελο. Αλλά δεν πρέπει να μας κάνει εντύπωση αυτό. Παρά τα 79 του χρόνια ο υπέρμαχος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ξέρει πώς ως σύμμαχος του Joe Biden χρειάζεται να ρίξει πολλή δουλειά για να ανατρέψει τα 4 χρόνια εξουσίας του Trump.

«Ο Joe Biden θα κληρονομήσει από τον Trumo: Την χειρότερη οικονομία από την εποχή της “Great Depression”, την χειρότερη υγεινομική κρίση των τελευταίως 100 ετών, τεράστιες οικονομικές ανισότητες, την υπαρκτή απειλή της κλιματικής αλλαγής, ένα ρατσιστικό σύστημα μετανάστευσης. Αυτές οι πρωτοφανείς κρίσεις χρειάζονται πρωτοφανείς ενέργειες», έγραψε πριν λίγες ημέρες στο Twitter. Και αν και θα τον διασκέδασαν τα memes του από όλο τον κόσμο, σίγουρα είναι έτοιμος να βγάλει τα πλεκτά γάντια του και να βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί.