ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Αρκάς σε ένα σκίτσο είπε τη μεγάλη αλήθεια για τον θάνατο του Όλιβερ στην Αράχωβα

Pexels

Στον θάνατο του χάσκι, Όλιβερ στην Αράχωβα αναφέρεται με ένα νέο σκίτσο του ο Αρκάς. Ο Όλιβερ κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου στην Αράχωβα, ενώ οι έρευνες δεν έχουν καταλήξει ακόμα σε υπόπτους για τον βασανισμό του. Παράλληλα το #cancelarahova, έχει πλημμυρίσει τα social media πιέζοντας να δοθούν απαντήσεις στο γιατί και πώς έφυγε ο σκύλος από τη ζωή.

Ο Αρκάς αφιέρωσε το σκίτσο του στον μικρό Όλιβερ, το χάσκι που έχασε με αποτρόπαιο τρόπο τη ζωή του στην Αράχωβα, λέγοντας μία σκληρή αλήθεια για την υπόθεση.

«Γιατί ονομάζουμε κτηνωδία κάτι που ποτέ δεν θα έκανε ένα ζώο;», αναρωτιέται ο Αρκάς. Κι εμείς συμπεραίνουμε ότι τα μόνα κτήνη με την έννοια που τους αποδίδουμε στο λεξιλόγιό μας όταν μιλάμε για εγκλήματα, είναι ο άνθρωπος.

Η κτηνίατρος που παρέλαβε τον Όλιβερ εμφανίζεται ακόμα βέβαιη ότι το σκυλί ξυλοκοπήθηκε και βιάστηκε από άνθρωπο, ενώ οι έρευνες στις οποίες συμμετέχει κλιμάκιο των Ανθρωποκτονιών συνεχίζονται. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Κυριακής (26/11).

Το βράδυ της Δευτέρας, που ακολούθησε, ενημέρωσαν τον ιδιοκτήτη του πως το ζώο εντοπίστηκε σχεδόν ημιλιπόθυμο και βαριά κακοποιημένο. Ο Όλιβερ έφερε χτυπήματα στο κεφάλι, είχε τα πλευρά του σπασμένα και είχε κακοποιηθεί σεξουαλικά με αιχμηρό αντικείμενο.

Η ένωση των ξενοδόχων στην Αράχωβα αντιδρά στο hashtag που δημιουργήθηκε για να απαιτήσει δικαιοσύνη για τον μικρό Όλιβερ, κάνοντας λόγο για «αποτρόπαια πράξη» σε ανακοίνωσή της και ξεκαθαρίζει ότι δεν συγκαλύπτουν κακουργηματικές πράξεις σε ζώα.

«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν στα κοινωνικά δίκτυα μηνύματα μίσους και ιδεοληψίας από φιλοζωικές ομάδες που προτρέπουν τους επισκέπτες της Αράχωβας να μην ξανάρθουν, λόγω του ότι βασανίστηκε από έναν ή περισσότερους ανθρώπους στην Αράχωβα και αργότερα κατέληξε, το υπέροχο σκυλάκι με όνομα – Όλιβερ, το οποίο ήταν γνωστό σε όλους μας και κυκλοφορούσε στους δρόμους και σοκάκια της Αράχωβας.

Η αποτρόπαια αυτή πράξη ουδεμία σχέση έχει με τους κατοίκους της Αράχωβας και τους επιχειρηματίες του τουρισμού!

Δεν είναι δυνατό να δικάζεται μια ολόκληρη κοινωνία στο διαδίκτυο και και σε κάποιες online εφημερίδες – blog και να προτρέπουν ακόμη και επώνυμοι δημοσιογράφοι να μην επισκεφτεί κανένας την Αράχωβα, διότι θεωρούν ότι οι Αραχωβίτες γνωρίζουμε τον έναν ή τους περισσότερους κακοποιητές και τους καλύπτουμε! Εννοείται, ότι αν γνώριζε κάτι κάποιος από τους κατοίκους, θα είχαμε συνεισφέρει στη άμεση σύλληψή του/ς», αναφέρουν μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή τους για τον Όλιβερ.