ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

ΝΙΚΗ: Κάπως ειρωνικά, το κόμμα της θρησκείας τα βάζει με τον Μάρκο Σεφερλή, την τραπ, τα ζώδια ΚΑΙ τις καλόγριες

Alpha TV

Η ΝΙΚΗ (κόμμα, εθνικοπατριωτικό) τα έβαλε με το ΕΣΡ. Του έσυρε τα εξ αμάξης (boomer χιούμορ).  Με ένα medley των μεγαλύτερων επιτυχιών μίλησε για εθνομηδενισμό, χυδαία απαξίωση της Εκκλησίας, αποϊεροποίηση της οικογένειας, προκλητική αμφισβήτηση των χρηστών ηθών, αδικαιολόγητη βία και πορνογραφία. Τα μισά να μας έλεγε.

Το υπόμνημα ΝΙΚΗ στο ΕΣΡ

Στο υπόμνημα του κόμματος το οποίο επέδωσε στην πρόεδρο του ΕΣΡ, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, ο επικεφαλής του κόμματος ΝΙΚΗ, Δημήτρης Νατσιός, γίνεται αναφορά για αποκλεισμό του από τα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για «γενικό σιωπητήριο». Συμβουλή μας να κάνουν κανάλι στο TikTok. Καταγγέλλει ακόμη την έλλειψη ουσιαστικού Κώδικα Δεοντολογίας των ΜΜΕ, την ανεξέλεγκτη κρατική χρηματοδότηση, που προωθεί την κυβερνητική γραμμή και το τηλεοπτικό περιεχόμενο.

Οι σειρές που δεν αρέσουν στη ΝΙΚΗ

«Είναι κοινός τόπος για την συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας ότι υπάρχει κάκιστη ποιότητα τηλεοπτικών προγραμμάτων. Ο ελληνικός λαός γίνεται ακατάπαυστα δέκτης τηλεοπτικού περιεχομένου γεμάτου από εθνομηδενισμό, χυδαία απαξίωση της Εκκλησίας μας -άλλοτε ως σπίλωση και άλλοτε ως διακωμώδηση-, αποϊεροποίηση της οικογένειας, προπαγανδισμού της υποκουλτούρας αφύπνισης (woke υποκουλτούρας), προκλητική αμφισβήτηση των χρηστών ηθών, αντιεπιστημονική άρνηση του βιολογικού φύλου, αδικαιολόγητη βία και πορνογραφία. Το χειρότερο είναι η απροκάλυπτη έκθεση των ανύποπτων ανηλίκων στα παραπάνω», αναφέρει η Νίκη μεταξύ άλλων στο υπόμνημά της προς το ΕΣΡ. 

Δεν αρέσει λοιπόν, το Milky Way του Mega που δείχνει ότι η ελληνική οικογένεια τροφοδοτεί τραύματα, ματαιώσεις και περιορισμούς στα παιδιά της και σκηνές σεξ μεταξύ δύο ανδρών.  Η κωμική σειρά Φόνοι στο καμπαναριό στον ALPHA με τις καλόγριες σε δράση. Ο πρώτος από εμάς του ANT1 που δείχνει ότι ένας παντρεμένος άντρας μπορεί να είναι ομοφυλόφιλος και να χωρίσει για να το ζήσει. Στη Μάγισσα (με τον ΑΝΤ1 ανοίγουν beef)  μάλλον δεν τους αρέσει το  kohl μολυβι του Νούσια, η εκπομπή Επί Τόπου στο Open του Νάσου Γουμενίδη που δεν μιλάει με AI ρομπότ, έχουν επίσης θέμα με τη θεατρική παράσταση του Μάρκου Σεφερλή, Πράκτωρ 00Λεφτά  που προβλήθηκε στον ΣΚΑΪ.

Ανοίγουν μέτωπο και με τη μουσική τραπ, κυρίως με τον Thug Slime, τόλμησαν να τα βάλουν με τον John Wick (που έπαιξε τον περασμένο Απρίλιο στο Star) και κυρίως σιχαίνονται τα ζώδια που ακούγονται στις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές. Μήπως έχουν πολλούς πλανήτες στον Σκορπίο;

Σημειώνει τέλος η ΝΙΚΗ, ότι «ασχέτως της ώρας τηλεοπτικής προβολής τους, η ελεύθερη διαθεσιμότητα ακατάλληλου υλικού (σειρών, ταινιών, εκπομπών κλπ) στις ιστοσελίδες των τηλεοπτικών καναλιών στο διαδίκτυο, χωρίς έλεγχο ηλικίας, σημαίνει την παραβίαση κάθε έννοιας σήμανσης καταλληλότητας των προγραμμάτων». Περιμένουμε πότε θα τα βάλουν και με το Netflix.

Η Νίκη χαρακτηρίζει «πρωτάκουστη τη χρηματοδότηση των ΜΜΕ από τον ιδρώτα του ελληνικού λαού κατά τα τελευταία χρόνια», αναφέροντας ενδεικτικά τις λίστες «Πέτσα και Πλεύρη», τη «λίστα ΕΥΔΑΠ», τη «λίστα Ουκρανίας» και τη «λίστα ΕΚΑΒ». 

Η ΝΙΚΗ τα βάζει με τις καλόγριες 

«Θλίψη και αγανάκτηση προκαλεί η έναρξη προβολής της τηλεοπτικής σειράς “Φόνος στο καμπαναριό“. Με την επίφαση μιας δήθεν ελευθερίας έκφρασης, απροκάλυπτα προσβάλλεται, υβρίζεται και διαπομπεύεται ο μοναστικός βίος.

ALPHA TV

Η μοναστική μας παράδοση δεν είναι απλώς ένα κόσμημα του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας. Αποτελεί τη δοκιμασμένη ανά τους αιώνες παλαίστρα, από την οποία αναδεικνύονται Άγιοι σε κάθε εποχή. Στέκεται πηγή για το πνευματικό ξεδίψασμα εκατομμυρίων Ελλήνων, που εκεί βρίσκουν αποκούμπι, παρηγοριά, δύναμη, πίστη, τον ίδιο τον εαυτό τους, ώστε να επιβιώσουν και να σταθούν ως άνθρωποι, ως οικογενειάρχες και ως πολίτες, μέσα στον κόσμο.

Διότι τί προσφέρει σήμερα ο “κόσμος” εκτός από βία, ασέλγεια, ναρκωτικά, απάτη, εγωισμό και αναξιοπρέπεια; Ενώ η νεολαία αγρίεψε και η οικογένεια διαλύεται, ο δήθεν πνευματικός και καλλιτεχνικός κόσμος, πλην ελαχίστων εξαιρέσεων, αντί να διδάξει, αντί να εμπνεύσει, αντί να παρηγορήσει, φροντίζει να πετροβολάει ό,τι έχει απομείνει όρθιο».

Αφού τους πειράζει τόσο η ελληνική τηλεόραση γιατί κόπτονται να προβληθούν στις εκπομπές των καναλιών;