ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Milky Way: Η πρώτη (ωμά) ρεαλιστική gay ερωτική σκηνή της ελληνικής τηλεόρασης είναι γεγονός

MEGA

Ο Βασίλης Κεκάτος δεν έκανε το Milky Way για να εκσυγχρονίσει την ελληνική τηλεοπτική πραγματικότητα. Το έκανε γιατί απλά ήθελε να μιλήσει για τα βιώματα που κουβαλούσε μεγαλώνοντας στην επαρχία και να φέρει ένα queer παιδί στις τηλεοπτικές οθόνες, που δεν το σαπίζει στο ξύλο ο πατέρας του γιατί στέλνει γυμνές φωτογραφίες του σε άγνωστους, που γνωρίζει στο  Grindr. 

Τον Τζο δεν μπορεί κανείς να εγκλωβίσει σε σχέσεις που έχουν πεθάνει. Τον έχει στείλει η μητέρα του από την Αθήνα, πακέτο, στον πατέρα του στην επαρχία. Για να τον δει να ενηλικιώνεται. Και, όπως είναι αναμενόμενο, ένα έφηβο κουίρ αγόρι στην επαρχία έχει μόνο ένα τρόπο να φλερτάρει. Το Internet. Ο Τζο δεν παίζει στο Milky Way για να μιλήσουμε για συμπερίληψη, διαφορετικότητα κι άλλα τέτοια κατασκευασμένα concept για διαφημίσεις woke brands. 

Ο Τζο δεν είναι καθόλου διαφορετικός. Τουναντίον. Είναι ένα queer αγόρι όπως πολλά που συναντάμε, είτε στο scroll στο Instagram είτε στο δρόμο, με τις πέρλες και τα βαμμένα τους νύχια και το bowl cut μαλλί τους. Που θέλει να πειραματιστεί με την ταυτότητά του, ίσως και με τη σεξουαλικότητά του και να μπορέσει να ανακαλύψει (όχι, ποιος είναι και που ανήκει) τι του αρέσει σε αυτόν τον κόσμο. Η ελευθερία να επιθυμεί κανείς χωρίς περιορισμούς είναι τρομερά απελευθερωτική. Και στο Milky Way βλέπουμε (σε μια στυλιζαρισμένη ατμόσφαιρα) ότι τα queer αγόρια κάνουν σεξ με αγνώστους κι αυτό δεν προκαλεί την καταστροφή του κόσμου τους

Milky Way MEGA

Ο Κωνσταντίνος Γεωργόπουλος, ως Τζο στο Milky Way, ίσως ήρθε να ταράξει το συντηρητικό τηλεοπτικό σύμπαν. Δεν ξέρω αν θα προκαλέσει τον ηθικό πανικό αυτή η σειρά. Σίγουρα όμως πολλά αγόρια που είναι gay και ζουν φοβισμένα σε κάποια επαρχία μπορεί να τον δουν και να σκεφτούν ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να κρύβονται.

Ο Τζο δεν είναι gay καρικατούρα, δεν φοβάται να υπάρχει, δεν φοβάται να κυκλοφορεί ντυμένος όπως γουστάρει. Δεν είναι ένας straight ηθοποιός που υποδύεται κάτι άλλο. Ο Κωνσταντίνος κουβαλά αυτά τα βιώματα. Πίστευε ότι είναι χαλασμένος μεγαλώνοντας. 

«Ως gay αγόρι με εμφανή θηλυπρέπεια -από μικρός ήμουν αρκετά θηλυπρεπής και δεν το έκρυβα- υπήρχε μεγάλο θέμα γιατί θα έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο που περπατάω, που μιλάω, έπρεπε να “συμμορφωθώ”, να υπάρχω με έναν τρόπο που ήταν αρεστός σε κάποιους. Όταν οι άλλοι σου λένε ότι κάνεις κάτι λάθος κι εσύ δεν καταλαβαίνεις γιατί είναι λάθος… Όταν κάτι σου βγαίνει από μέσα σου φυσικά και κάποιος σου λέει είναι λάθος πρέπει να το αλλάξεις, σε μικρή ηλικία δεν καταλαβαίνεις γιατί…» είπε ως καλεσμένος στην εκπομπή Mega Καλημέρα

Το Milky Way είναι μια σειρά ενηλικίωσης που μεταβολίζει τα βιώματα και τις ζωές μιας ολόκληρης γενιάς. Αυτής που έκλεισε την τηλεόραση επειδή δεν έβλεπε τίποτα αντιπροσωπευτικό για να ταυτιστεί.