ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα καταγγελία για 65χρονο ηθοποιό: Πιθανή κλήση στον Εισαγγελέα

Unsplash

Το Πρωινό την Τετάρτη, 23 Φεβρουαρίου, έφερε στο φως της δημοσιότητας, μία νέα καταγγελία σε βάρος πολύ γνωστού ηθοποιού. Σύμφωνα με όσα είπε ο δημοσιογράφος, Τάσος Τεργιάκης, υπάρχουν καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση νεαρών ηθοποιών εις βάρος του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρωινού ο ηθοποιός, τον οποίο αφορά η νέα καταγγελία, είναι 65 ετών και πρωταγωνιστεί σήμερα σε σειρά της ελληνικής τηλεόρασης. Τα αδικήματα για τα οποία κατηγορείται είναι παραγεγραμμένα καθώς φέρονται να τελέστηκαν τουλάχιστον 20 χρόνια πριν. Ωστόσο, όπως επεσήμανε ο Τάσος Τεργιάκης είναι πολύ πιθανή η κλήση του ηθοποιού στον Εισαγγελέα.

Ο εν λόγω ηθοποιός κατέχει υψηλή θέση στα δρώμενα του πολιτισμού, ενώ σύμφωνα με το Πρωινό τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση το 2019 με απόφαση της υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη. Οι καταγγελίες σχετίζονται με συγκεκριμένες παραστάσεις κι επιθέσεις μέσα σε καμαρίνια.

Το ελληνικό #MeToo ξεκίνησε με γενναιότητα από τον χώρο του αθλητισμού και την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου και συνεχίστηκε περνώντας στον χώρο του θεάματος. Την αρχή έκανε η Ζέτα Δούκα με την καταγγελία της στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για λεκτική, ψυχολογική και σωματική βία που υπέστη σε συνεργασία της. Σύντομα ήρθαν στο φως καταγγελίες κατά ηθοποιών και σκηνοθετών για αδικήματα που αφορούν σεξουαλική παρενόχληση και προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας, ενώ τη σκυτάλη πήραν άνδρες που κατήγγειλαν σεξουαλική κακοποίηση.

Τρεις εβδομάδες μετά το ξέσπασμα των καταγγελιών στο χώρο του θεάματος, το πρόσωπο που προσήχθη αντιμετωπίζοντας κατηγορίες βιασμού κατά συρροή, είναι ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης. Ο σκηνοθέτης έχει λάβει προθεσμία πριν την απολογία του και κρατείται στη ΓΑΔΑ.