ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο πιο cool Ολυμπιονίκης. Αυτές είναι οι viral στιγμές του μετά τη νίκη

Cameron Spencer/Getty Images/Ideal Images

«Μάλλον φταίει το γόνατό μου, μάλλον φταίει ότι ήταν πρωί. Δεν μπορούσα να το βρω με τίποτα», είπε μεταξύ άλλων ο Μίλτος Τεντόγλου στην Πηνελόπη Γκιώνη για το Sport24, αμέσως μετά την απίστευτη νίκη του στο Τόκιο. Μετά από 5 προσπάθειες, ο αθλητής με το τελευταίο άλμα του προσγειώθηκε στα 8,41μ. και κάπως έτσι -χαλαρά και κουλ- κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

Η νίκη που κατάφερε να πετύχει ο Μίλτος Τεντόγλου είναι αξιοσημείωτη. Η στάση του όμως και όλα όσα δήλωσε αμέσως μετά, τον κάνουν έναν υπέροχο άνθρωπο. Γιατί με λίγα λόγια παραδέχθηκε on camera ότι στάθηκε αρκετά τυχερός προσθέτοντας μάλιστα πως η επίδοσή του δεν άξιζε το χρυσό μετάλλιο. Αυτό από μόνο του λέει πολλά. Άμεσος, ευθύς και ειλικρινής. Πόσο ωραίο είναι να παραδέχεσαι κάτι τέτοιο; Σε έναν αγώνα με πολλά στραβά και αρκετές ατυχίες ο ίδιος χρειάστηκε να κάνει 5 άλματα. Στην πρώτη του προσπάθεια ο 23χρονος άλτης σημείωσε 8.11μ., ενώ στη δεύτερη και την τρίτη ήταν άκυρος. Στο τέταρτο άλμα βρέθηκε στο 8.10 χωρίς να βελτιώνει την επίδοσή του, ενώ στο πέμπτο κατάφερε να φτάσει στο 8.15 και έτσι να κατοχυρώνει μία τρίτη θέση στα μετάλλια. Καθόλου άσχημα. Στο τέλος, όμως, το έκτο του άλμα στο 8.41 ήταν και το τυχερό και κάπως έτσι πέταξε στην κορυφή. Να σημειωθεί πως ο Χουάν Μιγκέλ Ετσεβαρία σημείωσε επίσης 8.41 ωστόσο η επίδοση του Τεντόγλου ήταν καλύτερη.

«Μάλλον έφταιγε και λίγο η πίεση, δεν ένιωθα ο εαυτός μου. Στο τέλος είπα πάμε για ένα χαλαρό αλματάκι. 8.21 ήταν η δεύτερη θέση, θα το κάνουμε, λέω, σιγά. Καταλάθος έγινε, κ@λόφαρδος ήμουν (σ.σ. γέλια). Με 8.15 δεν ήθελα να κερδίσω, για το Θεό. Καλύτερα να έχανα. Δεν ήθελα μετάλλιο. Δεν έπρεπε να κερδίσω εγώ σήμερα. Έπρεπε να κερδίσει ο Ετσεβαρία, ήταν καλύτερος. Εγώ δεν ήμουν καλά, ό,τι να ναι έκανα. Μέχρι και τούμπα έφαγα. Πήγα στο τελευταίο άλμα και τους το έκλεψα. Δεν ένιωσα πως έδωσα τη μάχη που έπρεπε να δώσω», πρόσθεσε στην Πηνελόπη Γκιώνη. Κι όμως, ακριβώς γι’ αυτά τα λόγια του, ο Μίλτος Τεντόγλου απέδειξε το ήθος του και απέκτησε μια θέση στις καρδιές μας. Και για την αγκαλιά που έκανε στον Ετσεβαρία μόλις έχασε. Και για τα γυαλιά που φόρεσε γιατί τον ενοχλούσε ο ήλιος και μας θύμισε τον The Dude. Και για τον φόρο τιμής στην geek κουλτούρα. Και για το ότι η κοπέλα του είναι ο πρώτος άνθρωπος που θα έπαιρνε τηλέφωνο μετά τη νίκη του.

Kaz Photography/Getty Images/Ideal Images

Ο Μίλτος Τεντόγλου είναι ο ορισμός του coolness

Μίλτο Τεντόγλου, μου έφτιαξες την ημέρα. Είσαι χρυσός Ολυμπιονίκης και ένας φανταστικός τύπος. Είσαι ο ορισμός του coolness. Ακολουθούν παρακάτω μερικά από τα καλύτερα tweets για εκείνον στο Twitter.