ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Matthew Perry: Η αστυνομία ετοιμάζεται να κατηγορήσει «πολλούς ανθρώπους» για τον θάνατό του

Brian Ach/Invision/AP Images

Οι Αρχές που ερευνούν τον θάνατο του Matthew Perry από υπερβολική δόση κεταμίνης, μπορεί να καταλήξουν σύντομα σε ποινικές κατηγορίες για πολλά πρόσωπα. Αυτή την πληροφορία έμαθε από αστυνομικές πηγές το αμερικανικό People.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του People, πηγή από την αστυνομία είπε ότι η έρευνα για τον θάνατο του Matthew Perry «είναι κοντά στην ολοκλήρωσή της» και η αστυνομία πιστεύει ότι «πολλοί άνθρωποι» θα πρέπει να βρεθούν υπόλογοι για τον θάνατο του ηθοποιού.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι είναι η Εισαγγελία που θα πάρει την τελική απόφαση για το αν θα διωχθούν ποινικά διάφορα πρόσωπα.

Το Entertainment Weekly πήρε τη σκυτάλη και προσπάθησε να επικοινωνήσει με το γραφείο του Εισαγγελέα, εκπρόσωπος του οποίου αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο την Τρίτη, 25 Ιουνίου. Το αστυνομικό τμήμα του Λος Άντζελες από την άλλη επιβεβαίωσε ότι η έρευνα για τον θάνατο του Matthew Perry συνεχίζεται, αλλά δεν υπήρχε κάποια επιπλέον πληροφορία να μοιραστεί. Στην έρευνα εμπλέκεται και το τμήμα δίωξης ναρκωτικών, που επίσης δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Entertainment Weekly.

O Matthew Perry βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε τζακούζι στο σπίτι του στο Λος Άντζελες στις 28 Οκτωβρίου 2023 και ο θάνατός του διαπιστώθηκε επιτόπου. Ήταν 54 ετών. Οι Αρχές δήλωσαν τότε ότι δεν υπήρχαν ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας.

Τον Δεκέμβριο η έκθεση του ιατροδικαστή αποκάλυψε ότι ο θάνατος του Matthew Perry προήλθε από κεταμίνη και ότι ο πνιγμός, η στεφανιαία αρτηριακή νόσος καθώς και η ύπαρξη βουπρενορφίνης στον οργανισμό, μίας ουσίας που χρησιμοποιείται στη θεραπεία εθισμού στα οπιοειδή, συνέβαλαν επίσης στην κατάληξη του ηθοποιού.

Η ίδια έκθεση ανέφερε ότι ο Matthew Perry είχε λάβει θεραπεία με κεταμίνη κοντά στην ώρα του θανάτου του, ωστόσο λόγω της φύσης της ουσίας τα ίχνη της στον οργανισμό του δεν θα μπορούσαν να είναι από αυτή τη θεραπεία.

Τον περασμένο Μάιο ο διευθυντής της Αστυνομίας του Λος Άντζελες είπε δημόσια ότι η έρευνα για τον θάνατό του δεν είχε τελειώσει ποτέ παρά τα δημοσιεύματα που ισχυρίζονταν το αντίθετο, λόγω των ευρημάτων του ιατροδικαστή. Εκείνος ήταν που σημείωσε ότι εκτός από το αστυνομικό τμήμα στην έρευνα συμμετείχε και το τμήμα της Δίωξης αλλά και η υπηρεσία Ελέγχου Ταχυδρομικών Υπηρεσιών των ΗΠΑ.

Η τελευταία, σύμφωνα με το People, μετέχει στην έρευνα ώστε οι Αρχές να διαπιστώσουν από που προήλθε η κεταμίνη που σκότωσε τον Matthew Perry.

Ο αγαπημένος ηθοποιός που το κοινό παγκοσμίως λάτρεψε στον ρόλο του Chandler Bing στα Φιλαράκια, είχε μιλήσει ανοιχτά έναν χρόνο πριν τον θάνατό του για τον εθισμό του στα ναρκωτικά μέσα από το αυτοβιογραφικό βιβλίο Friends, Lovers, and the Big Terrible Thing.

«Ήθελα να μοιραστώ όταν ένιωσα ασφαλής από το να περάσω ξανά στη σκοτεινή πλευρά. Έπρεπε να περιμένω μέχρι που να ήμουν ασφαλώς νηφάλιος και μακριά από την ασθένεια του αλκοολισμού και του εθισμού, για να τα γράψω όλα. Ήμουν πολύ σίγουρος ότι θα βοηθούσα τους ανθρώπους αν το έκανα», είχε πει ο ίδιος στο People το 2022.